Кајгана фото-натпревари [општи дискусии]

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
А како мислиш да докажеш дека некоја слика е стара или нова?

Сликите си имаат информации (EXIF) кога се сликани.
Кај некои од пријавениве ги нема тие информации, но еве пример кај коцка...

Untitled.jpg

Секоја слика си има информации кога е сликана

Не те сфаќам, сум можел да сликам со обичен апарат пред 10 години и вчера да сум ја префрлил во дигитална форма со скенер.

Нема што не може...
Едноставно со фотошоп ќе се промени датумот после обработката :)

Мене ми се допаѓа предлогот на Исак Кејтен, но не знам како би можел ефикасно да се изведе (зашто секакви мангупи кружат тука).
Но ајде да не ви се мешам во играта. Јас сум само обичен гласач... барем за сега :)

Ќе личи форумов на истражно биро....остајте ги луѓето...

На крај краева, копање по архиви ќе биде на почеток, после ќе влезат у филм и ќе си сликаат...
Има добра слика со поента, композиција, приказна направена и на Бит-пазар, некој мисли дека ако сликал во Торонто пред 3 години, дека тоа е клучно за да биде добра....што се замарате....

Јас имам од девиантарт линкана ама намерно така за да не ја даде во голем формат, на компјутер ја имам во голема резолуција. Ако треба ќе сменам не е проблем.
Ај овде, да не не избришат од темата за пријавувањето, зошто искрено и за бришење сме. :P

Мене не дека ми смета ако се прикачени на друго место фотографиите. Го напишав тоа за секој случај - некој да не не ги видел добро правилата па да не не бидат прифатени тие фотографии, зошто искрено, меѓу нив има одлични парчиња од кои верувам дека некои ќе бијат битка за првата победа. ;)

Ај овде, да не не избришат од темата за пријавувањето, зошто искрено и за бришење сме. :P

Мене не дека ми смета ако се прикачени на друго место фотографиите. Го напишав тоа за секој случај - некој да не не ги видел добро правилата па да не не бидат прифатени тие фотографии, зошто искрено, меѓу нив има одлични парчиња од кои верувам дека некои ќе бијат битка за првата победа. ;)

Подобјаснив во темата за пријави зошто е тоа правило...
Да не испадне на некој „му ја нема фотката“ зошто ја ставил на друг сајт :)

Сликите си имаат информации (EXIF) кога се сликани.
Кај некои од пријавениве ги нема тие информации, но еве пример кај коцка...

2008???? Нема шанси да ми е фотката од таа година!!!! Сигурна сум дека е 2010!!!! Или беше 2009? Ама 2008?! О.О
А и не беше сликана во 5 попладне тоа бар знам...

Кој знае...могуче :) а како се гледа ова на веќе постирана слика? :)

2008???? Нема шанси да ми е фотката од таа година!!!! Сигурна сум дека е 2010!!!! Или беше 2009? Ама 2008?! О.О
А и не беше сликана во 5 попладне тоа бар знам...

Кој знае...могуче :) а како се гледа ова на веќе постирана слика? :)

Не ти е точен датумот на камерата :D

Десен клик > Save image as
И на фајлот десен клик > Properties > Details

Не ти е точен датумот на камерата :D

Десен клик > Save image as
И на фајлот десен клик > Properties > Details
Ааа значи да ја зачувам треба...значи си ми ја симнал фотката, ти се свиѓа? :P
Баш сакав да не ставам толку стара слика и на крај заебав :( ај следниот пат, сеа сум екстра бизи со работа

Браво Кајганџии.... бројот на пријавени изненадува (y)

Во врска со предлогот на Кајганџикава...
Прегледај го приврзокот 84581

Скопје, околу полноќ, јануари 2012, сликано од мобилен ...

Предлог за следна тема: небо.
+1 ........ мислам дека темата Небо би била одлична за следниот натпревар:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom