Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.816
- Поени од реакции
- 52.839
Го смениле материјалот од аудиториски по Оперативни системи.![]()
Да, само во јава ќе биде сега материјалот за прв колоквиум.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го смениле материјалот од аудиториски по Оперативни системи.![]()
Има нешо многу сменето?Го смениле материјалот од аудиториски по Оперативни системи.![]()
Има нешо многу сменето?
Ја ко шо разбрав од другар, место python ќе се работи истото во јава, и напраиле рокада на материјалот од прв кол. со тој од втор. Така да прво Јава курци палци, па после bash-от и скрипти.
Има нешо многу сменето?
Ја ко шо разбрав од другар, место python ќе се работи истото во јава, и напраиле рокада на материјалот од прв кол. со тој од втор. Така да прво Јава курци палци, па после bash-от и скрипти.
Python никад не се учело по предметов, вајда мислиш на Perl.
Се учеше лани Python. Ланскиот материјал беше поинаков од претходните години, дури и самите професори признаваа дека тој материјал треба да е разделен на два предмети. Годинава демек ќе било полесно па ќе видиме.Python никад не се учело по предметов, вајда мислиш на Perl.
Едните да не зборат за Системски софтвер, другите за Оперативни системи?Оваа година двата предмети се во Оперативни системи, а лани во Системски софтвер не се учеше Python.
Вајда е ова, јас зборев за Системски софтвер бидејќи од факултет рекоја дека тие двата се еден те ист предмет.
Кога сме кај Оперативни Системи , некој дали има пример испитни задаци за усното и задачите во тетратка ? И дали во копирница на електро можи да се најде нешто соодветно?
[.....
.
.
.
.]
Иначе за големиот број на студенти не се ФИНКИ криви според мене. Криви се еден куп луѓе кои се запишуваат затоа што "не знаеле каде", па ајде на ФИНКИ. Според мене убаво е што ФИНКИ дозволува на секој кој сака да учи да добие шанса. Сега ќе речете дека реално немаат услови за толку студенти и да, тоа е можеби и до некаде точно, ама до кога е големиот број на студенти? До првиот месец? После училниците се полу-празни...
Само кај и да е, за неколку години ќе сфатат луѓево дека факултетов е тежок па ќе се запишуваат по 200-300 луѓе како на ФЕИТ. Вистина е дека ФИНКИ во својата промоција се претставува како "полесен" факултет, само што сепак на крајот ние сме оние кои го правиме изборот нели? Никој не не присилува.
А дека има неправди има. Се случува на колоквиум да дадат потешки задачи, испитот да биде полесен и обратно. Се случува некогаш да се учи некоја тема повеќе а другата година да ја исфрлат, баш сега ни кажаа дека некои делови по ОС биле исфрлени. Лани на ДМ2 првиот колоквиум ни дадоа задачи какви што реално не сме виделе ни на предавања ни на вежби. Напредно вториот колоквиум ни ги закачија 2 задачи со Date, не успеав да дорешам заради некои технички карактеристики. На испитот немало такво нешто па гледам многу луѓе подобро поминале. Ама тоа е тоа, реално треба да се бориме за подобри услови, но тоа да биде во границите на нормалата, а не да плачеме за полесни задачи и "казнени сесии" затоа што не мрзело да седнеме и да научиме нешто повеќе...
Инаку не знам колку ви значи, ама да се пожалам дека уште нема резултати од испит. Од Веб дизајн што се полагаше уште дачлечниот 22.01.2014, ниту од Програмски практикум кој се полагаше на 30.01.2014. Двата испите се кај Бобан. И после ќе зборуваме за факултет, жими она. И лани беше истата работа за роботика, после 2-3 месеци излегоја резултати.