Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ваков имав, и тоа мислам оригинал ми беше, ама незнам кај го затурив... :(
%24_35.JPG

За ваков дрес од Алекса менувам пари кола куќа... се шо имам. Му се наоѓа на некој по дома?
Според мене овој е најдобриот досега:

MpjhKjE.jpg

Исто така сезоната 2004/2005 и 2005/06 беа најдобри дресовите:

2aDef9o.jpg

E6c343U.jpg

Е баталете сега вакви муабети, минатиот натпревар кискнавме, изгубивме два бода и игравме мизерно. Мора да се поправи тоа во недела против Киево на домашен терен, оти во спротивно ќе биде многу лошо. Се под 3-0 за мене ќе биде неуспех и тоа со посебен акцент на онаа 0 (НУЛА) која се однесува на бројот на примените голови. Ми скисна веќе секој натпревар примаме голови, не личи тоа на нас. Не ме интересира дали Киелини и Барзаљи играат или слично, та и другите играчи го носат истиот дрес и ја сносат одговорноста на резултатите. Огбона, Бонучи и Касерес треба да биде доволно добра одбрана за да не се прими гол од Киево и се помалку од тоа ќе оди на нивни товар и минус во оценките.

Од друга страна Маркизио го очекувам стартер малку да ги раздвижи во средниот ред на местото на еден од Видал и Погба оти летнати се нешто овие двајца, ептен паметни се осеќаат изгледа. Потребно е малку свестување и од двајцата, оти на следниот кикс Конте бесплатно ќе дели шамари, како срциња за Валентајнс, ама тие ни од далеку нема да бидат романтични или слатки.

На третата страна пак очекувам голови. Тевез ли ќе е, Љоренте ли, Освалдо ли, сите ли на крај краева воопшто не ме интересира. Она што се бара од овие се разбира се голови и добри акции.

Целокупно од тимот како и пред секој натпревар (а нешто за жал многу непочитувано на теренот во последно време) барам концентрација, пожртвуваност и борба за топка како да е последна. Сето тоа се разбира треба да биде проследено со смиреност и самодоверба кои што треба да отсликуваат за кој тим станува збор. Киево може да изгледа како лесен залак, ама ако не се применат правилно потребните работи за победа тогаш може да останеме со прстот во уста, а за такво сценарио мислам дека никој нема да им го гарантира животот во Торино.

Реал биле заинтересирани за Видал, а Газета Дело Спорт, пишува дека за тоа ќе требаат 50 милиони евра, а Погба е проценет 70 милиони, според истиот весник :D

Ако Погба вреди 70 милиони, Видал вреди дупло повеќе. (башка, што Видал под никој случај не го напушта Торино, зошто останувањето на Видал е услов на Конте за останување во Јуве). Така беше минатото лето, така ќе биде и следното. На Погба можат да прават пари,ама не на Видал!

Баталете ги весниците и цел интернет, престанете да ги читате секој ден мора некоја нова глупост да измислат :) Само кога ќе биде нешто официјално тогаш ќе верувам/е инаку друго се е гола вода... На повеќе наврати Видал изјави дека сака кариерата да ја заврши во Торино и дека е среќен тука и што има да се коментира повеќе, освен ако управата не ја усере мада шансите да го продадат Видал се 0.001% :)

Реал биле заинтересирани за Видал, а Газета Дело Спорт, пишува дека за тоа ќе требаат 50 милиони евра, а Погба е проценет 70 милиони, според истиот весник :D

Ако Погба вреди 70 милиони, Видал вреди дупло повеќе. (башка, што Видал под никој случај не го напушта Торино, зошто останувањето на Видал е услов на Конте за останување во Јуве). Така беше минатото лето, така ќе биде и следното. На Погба можат да прават пари,ама не на Видал!

Батали такви услови (се сеќаваш дека и Погба му е дел од тој услов на Конте :) ) , кога ќе дојдат на врата арапиве тешко можи да се одолева на такви понуди. Имај во предвид дека се е бизнис. Конте не е толку тврдоглав и доволно е паметен да ја процени ситуацијата. Марота ќе исцеди колку можи повеќе (далеку над она 50М, ако Бејл е вреден 100ка тогаш Видал оди на 1Б :) ) Ај не миљарда ама доволна сума за да се покријат неколку позиции со топ играчи по мерак на Конте :) .

Батали такви услови (се сеќаваш дека и Погба му е дел од тој услов на Конте :) ) , кога ќе дојдат на врата арапиве тешко можи да се одолева на такви понуди. Имај во предвид дека се е бизнис. Конте не е толку тврдоглав и доволно е паметен да ја процени ситуацијата. Марота ќе исцеди колку можи повеќе (далеку над она 50М, ако Бејл е вреден 100ка тогаш Видал оди на 1Б :) ) Ај не миљарда ама доволна сума за да се покријат неколку позиции со топ играчи по мерак на Конте :) .
Видал е столбот на Јуве. Како што Меси е во Барса, Роналдо во Реал, Видал е во Јувентус. Продолжувањето на договорот и НЕ ставањето на откупна клаузула во него, сметам дека е доволен показател дека Јуве нема да го продава Видал. Марота нокти во ѕид стави за да го продолжи договорот на Видал и сметам дека не се ни помислува на негова продажба.

Реал своевремено испраќаше богати понуди и за Дел Пиеро, па Јуве не се дрзна да го продаде. Некои играчи едноставно немаат цена, бидејќи ако нема еден столб како Видал во тимот на Јуве, многу е лесно се да се растури како кула од карти. Погба мислам и очекувам дека после СП ќе го продолжат договорот со откупна клаузула, и очекувам дека Погба може уште летово да го промени клубот, ама за Видал не сакам да верувам.

Видал е столбот на Јуве. Како што Меси е во Барса, Роналдо во Реал, Видал е во Јувентус. Продолжувањето на договорот и НЕ ставањето на откупна клаузула во него, сметам дека е доволен показател дека Јуве нема да го продава Видал. Марота нокти во ѕид стави за да го продолжи договорот на Видал и сметам дека не се ни помислува на негова продажба.

Реал своевремено испраќаше богати понуди и за Дел Пиеро, па Јуве не се дрзна да го продаде. Некои играчи едноставно немаат цена, бидејќи ако нема еден столб како Видал во тимот на Јуве, многу е лесно се да се растури како кула од карти. Погба мислам и очекувам дека после СП ќе го продолжат договорот со откупна клаузула, и очекувам дека Погба може уште летово да го промени клубот, ама за Видал не сакам да верувам.

Погба да блесне на СП ќе биди одлично, автоматски Марота ќе извади 60тина милиони за него. Имам пишано еднаш, да можат да му го земат Верати и 40 милиони за мене е повеќе од доволно.

Видал и онака има долг договор. До 2017 година.

Погба да блесне на СП ќе биди одлично, автоматски Марота ќе извади 60тина милиони за него. Имам пишано еднаш, да можат да му го земат Верати и 40 милиони за мене е повеќе од доволно.
Ваква опција би била подобра и од онаа на Моџи со Зидан :)

И Јас гласам за такво сценарио. Јасна ми е ситуацијата и колку е важен Видал за тимот. Особено имајќи во предвид дека Пирло е при крај, Погба е недоследен а Маркизио е Маркизио. :)
Само сакам да укажам дека сериозно ќе си ја направат математиката во случај на добра понуда. Видал и самиот има изјавено дека би сакал некогаш во иднина да игра за Реал ама Јуве му е пред се. Така да бизнис си е бизнис.

А Погба од друга страна сметам дека е печен за луд трансфер. Дали ќе се чека уште некоја година па типот да експлодира или ќе искешираат после светското треба да се види. Мислам дека може да се влечат неколку години и да се искешира потаму, ептен е млад и има шо да пружи за Јуве во следните неколку години а сеуште да држи луда цена. Прашањето е дали во тој момент ќе имаме добра реинвестиција на парите (Ламела, Насри, Агуеро, Суарез, Верати whatever, got my point). Тој е еден играч а веројатно ќе ни треба постепено поправање на повеќе позиции за да бидиме поконкурентни во ЛШ. Исто така битно е дали и колку веруваат Конте и остали дека можи да се развива. Лани и сезонава беше топ, некако слаб психички ми делува и ме интересира кога ќе биди моментот кога ќе почни да забушава и да тргни во надолна линија. Тогаш ќе биди веќе касно и ќе си се стационира околу некои 30тина мил. Оваа математика сепак му ја препуштам на Марота и Конте. Моја проценка и мислење од оваа точка, најпаметно ќе биди за две години. Пирло ќе се пензионира или полека ќе си ја фати клупата а ние ќе мора да ја пребродиме таа транзиција некако до тогаш. А од друга страна Погба со неговата ФРАНЦИЈА дома треба да биди во топ форма и да биди во пикот за продажба. Значи Лето 2016.

Во контекст на муабетов. Читав дека единствена причина зошто лешинарот со број 33 сеуште се врти во клубот е некоја слична математика. Неговите настапи за нас се мизерни и повеќе од мизерни. Цената му е драстично падната во однос на набавната и единствено чудо шо можи да му ја крени цената е негов фантастичен настап на светското на лето. Имено, Чиле го сметам за еден од поголемите конкуренти за да дотуркаат далеку. Имаат здрава репрезентација каде овај можи без проблем да се шлепа. Во случај на некое 1/4 финале (па зошто не и 1/2) цел тим можат да си ги набијат цените и да се оттарасиме од исла муерте.

Се надевам дека последново сценарио нема да важи за Артуро :)

Само сакам да укажам дека сериозно ќе си ја направат математиката во случај на добра понуда. Видал и самиот има изјавено дека би сакал некогаш во иднина да игра за Реал ама Јуве му е пред се. Така да бизнис си е бизнис.
Ок, ако Видал би изразил желба да го облече дресот на Реал Мадрид, тогаш не смее да му застане никој на патот. Макар, што не верувам дека онака ноншалантно би побарал трансфер.

А Погба од друга страна сметам дека е печен за луд трансфер. Дали ќе се чека уште некоја година па типот да експлодира или ќе искешираат после светското треба да се види. Мислам дека може да се влечат неколку години и да се искешира потаму, ептен е млад и има шо да пружи за Јуве во следните неколку години а сеуште да држи луда цена. Прашањето е дали во тој момент ќе имаме добра реинвестиција на парите (Ламела, Насри, Агуеро, Суарез, Верати whatever, got my point). Тој е еден играч а веројатно ќе ни треба постепено поправање на повеќе позиции за да бидиме поконкурентни во ЛШ. Исто така битно е дали и колку веруваат Конте и остали дека можи да се развива. Лани и сезонава беше топ, некако слаб психички ми делува и ме интересира кога ќе биди моментот кога ќе почни да забушава и да тргни во надолна линија. Тогаш ќе биди веќе касно и ќе си се стационира околу некои 30тина мил. Оваа математика сепак му ја препуштам на Марота и Конте. Моја проценка и мислење од оваа точка, најпаметно ќе биди за две години. Пирло ќе се пензионира или полека ќе си ја фати клупата а ние ќе мора да ја пребродиме таа транзиција некако до тогаш. А од друга страна Погба со неговата ФРАНЦИЈА дома треба да биди во топ форма и да биди во пикот за продажба. Значи Лето 2016.

Работава со Погба е меч со две острици, и тука треба многу внимателно да настапуваат Марота и Ањели. Погба сега покажува супер перформанси, потенцијал до плафон, игра на високо ниво итн, но кој гарантира дека славата нема да го чукни? Јас повеќе сум ако сега влето стигни понуда од оние што се врткаат по веснициве за понуда од ПСЖ 60-70 милиони, да се продава веднаш (ама мора РЕИНВЕСТИРАЊЕ на парите). Значи, ако веќе се одлучни да прават пари на Погба, сите пари да ги реинвестираат во играчи. Или шпекулацијата со наводната понуда на ПСЖ, Верати+40 мил. Ем Јуве добива квалитетно засилување во средниот ред, ем со тие 40 мил. реинвестирање може да земат 2 квалитетни играчи да засилат две позиции.

Во контекст на муабетов. Читав дека единствена причина зошто лешинарот со број 33 сеуште се врти во клубот е некоја слична математика. Неговите настапи за нас се мизерни и повеќе од мизерни. Цената му е драстично падната во однос на набавната и единствено чудо шо можи да му ја крени цената е негов фантастичен настап на светското на лето. Имено, Чиле го сметам за еден од поголемите конкуренти за да дотуркаат далеку. Имаат здрава репрезентација каде овај можи без проблем да се шлепа. Во случај на некое 1/4 финале (па зошто не и 1/2) цел тим можат да си ги набијат цените и да се оттарасиме од исла муерте.

Се надевам дека последново сценарио нема да важи за Артуро:)
Ја имам неколку пати следено Чилеанската репрезентација, и мора да признаам дека Исла таму е како друг играч него ли овој во Јуве. Дали во Јуве чувствува некој притисок, дали едноставно не може да се вклопи во средината, сепак има нешто. За Чиле игра перфектно, доаѓа во Јуве и станува изгубен руски пилот на Германска територија.

Изгледа Мини Ми ќе го почне натпреварот од прва минута

Нападот ќе биде Џовинко-Љоренте. Тевез и Освалдо на клупата за резерви, а Вучко е повреден.

Ајде баш да видиме како малиот ќе се снајде од почеток на теренот, којзнае од кога нема играно. А чудно ми е вака што го пушта пред натпревар во ЕЛ каде што регуларно треба да си добие шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom