- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.653
- Поени од реакции
- 7.498
Минимална потрошувачка на Change 12ka е 220W а не 460W. Повели сервисни документи (на 8ма страна под Power Input) . Така како што ти е напишано човек прво ке си помисли дека 460W има Changе-ot минимална потрошувачка по спецификација што е неточно и од ракав треснато(случано или намерно?) само не ти е првпат па и не ме чуди.Ima nekoj mereno kolku e naj minimalnata potrosuvacka na gree hansol, vivax gexi? Ovaa gree change voopsto ne mi se dopadja so potrosuvackata bidejci najminimalna i e 460w a ako treba pomalu da trosi i od ovie 460w ne ja namaluva povece potrosuvackata tuku go gasi kompresorot i perkata ja doveduva do sredina, znaci daleku daleku od toshibata suzumi i nejzinite minimalni 125w
Isto primetuvam samo kogaj trosi minimalni 460w vo nadvoresnata edinica se slusa nekakvo prporanje/trpkanje sto nalikuva kako ventilatorot da zafaca vo nesto no e taka bidejci koga ce se nakaci potrosuvackata go snemuva i toa prporenje/tropkanje. Po mene toa doadja od invertorskiot del ili od kompresorot bidejci raboti na najslabo nivo i proizveduva zvuk
Споредбата 460W со 125W односно првото измерено со твој мерач на потрошувачка во ТВОИ услови (многу специфични) а вторите 125W од спецификации за сузумито, значи споредба на баби и жаби. Биди фраер плати си ja Сузумитo и реши си ја дилемата мада во твои услови на дуќан со висина од 5метра и излог промаја и сам знаеш нема теорија да ги добиеш во реалност тие теоретски 125 од хартија, по истата логика како што сега неможеш да ја смалиш потрошувачката на 220W. Едноставно имаш премногу топлински загуби и неможе да ја одржува температурата со помалку од 400W во простор со толкава висина, со еден цел зид стакло и врата која нонстоп e влези-излези. На тој простор му треба 18000бту единица за да постигне но тогаш знаеме и минималната потрошувачка ке иде над 1Kw нешто што пак не ти одговара. Можеби со две 3,5KW ?