Еве ви доказ колку се економични скапите инвертор клими
се работи за fujitsu nocria14 x 2 значи две клими во 75м2
Držim je često na SuperQuiet ili na min. Mereno je sa ProVision meračem potrošnje, zaokružio sam vrednost sa 582kW na 600kW. Izolacije skoro da nema, osim plafonskog dela i to sa unutrašnje strane gips karton + 5cm mineralne vune i zidovi dnevne sobe sa 5cm min.vune. Kvadrata sve ukupno 75m2. Čitao sam o tome da potrošnja ide sa 300W i slično, ja to nemam. Jednostavno ili vuče između 1kW i 2.3kW kada kompresor radi ili samo 16W kada je dostigla zadatu temperaturu. Kada je uključim krene od 40W, pa pumpa prvih 5 minuta u koracima po 30W dok ne dođe između 1000W i 2300W u zavisnosti od režima ventilatora unutrašnje. I na ekonimiku troši preko 1kW. Temeprature, kada sam merio detaljniju potrošnju su bile između -3 do +7.
Godinu dana sam se spremao da kupim jednu, pa sam se zainatio i uzeo dve da bih ih upoređivao. Rade podjednako.
U dnevnoj sobi nemam drugog grejanja sem klime. Kada se ne greje temperatura prostorije je oko 7-8 stepeni. Kada uključim klimu na maksimum treba joj 4 sata da dotera na 21 stepen. Čim je isključim temperatura pada na 16 stepeni (30 minuta). To dovoljno govori o izolaciji, mada su tu svi zidovi izolovani sa gips+5mm mineralne vune, ali sa unutrašnje strane. Zidovi su cigla 40cm + afrakcija 2-3cm spolja.
Evo upravo sam izmerio potrošnju na spoljnih +5, 1220W na prvoj brzini. Троши исто како мојата од 250 евра и издувот му е ист 53-54с. дава и мојата на +5с.Толку од ефикасноста можете само да се фалите ништо повеќе