Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
DA, treba da tece voda (kondenzat) od nadvoresnata edinica koga klimata e vo rezim na greenje. A kolku treba da tece toa zavisi od poveke faktori, nadvoresna temperatura, relativna vlaznost na vozduhot, vnatresna temperatura (vo sobata), zadadena temperatura koja treba da se postigne...

Koj go interesira i saka postrucno da se zanimava so ovaa oblast dobro bi bilo da go prouci Mollieroviot dijagram koj ja dava zavisnosta pomegu entropija i entalpijata za vodenata para za odredeni pritisoci i temperaturi za odredena vlaznost

its paranormal activity 4 time, lights on, sound off. thats how i roll

:pos:
пуси!
b31.jpg

„Замислите дека додека имате оргазам дознавате дека сте добитник на милионска премија. Е сега замислите дека тоа трае скоро три часа! Е па тоа е Django Unchained“

:cuc:

Да не бидам хипстер, ама (пак ќе бидам) глупости бе, како може The Comeback култна да е... Дури ни фановите на френдс (ТИ бене, ти!) не ми се верува дека ја имаат гледано :D

Aко важи и за климатизери законов http://www.inpress.com.mk/default.asp?ItemID=6469B7E849BB684BB05E9699E1A00018&utm_source=daily.mk (а веројатно важи) во услови кога нашиве импортери збеснуваат... Ене хидротехна ги поскапи моделите на Fujitsu, барем колку гледам (поминувам стално тука) моделот што е изложен, до пред НГ чинеше 38К сега нешто над 41К..... во тој случај не би требало (барем јас не би имал) дилема, дека подобар избор за купување инвертер е странство, без оглед што остануваш без гаранција. На пример еден извонреден би рекол хиперинвертер со COP скоро 4,6 во Болгарија за цена од малку над 600 Евра... е сега не сум сигурен ни тоа дали законот се однесува само на производи произведени во Европа или увезени, но сеедно и доколку се однесува само на второто сепак има добар избор особено на модели Daikin произведени во Чешка или Белгија http://www.vimaks-klimatici.com/klimatik/daikin-ftxs25k/rxs25k-801.html
некој спомна исто така дека и Грција дека е добра дестинација....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom