НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Американците плачејки ке си отидат у соблекувална ако ги ''малтретира" некој европски навивач. Реално европјаните, посебно оние вжештените навивачи се стварно сурови, едноставно до крајности се иде.

У НБА за нај хард кор навивачи важат оние што замараат 48 минути и зборат trash talk. Ама тој trash talk се состои од работи како: немаш врска, иди си дома, баба ми шутира боље од тебе и слично. Кај нив е само иритирачки што не заќутуваат цела утакмица и кога ке намерачат некој играч не го оставаат на мира до крај.

Американците плачејки ке си отидат у соблекувална ако ги ''малтретира" некој европски навивач. Реално европјаните, посебно оние вжештените навивачи се стварно сурови, едноставно до крајности се иде.

У НБА за нај хард кор навивачи важат оние што замараат 48 минути и зборат trash talk. Ама тој trash talk се состои од работи како: немаш врска, иди си дома, баба ми шутира боље од тебе и слично. Кај нив е само иритирачки што не заќутуваат цела утакмица и кога ке намерачат некој играч не го оставаат на мира до крај.
Не знаат како е со наши фанови...Ацо стојков си знае најубаво....празни трибини 10 души вкупно само и само тебе ти јадат трици 90 минути....:pos::pos:

Детроит го отпуштија Мо Чикс а играчите дознаа на твитер. :tapp:

Нема врска, чуле дека ќе биде најверојатно отпуштен, си имаат новинарите извори..
Како и да е, биле среќни !!

Ретко кој од играчите ( освен Монро) го сакаше Чикс. Си искара со Смит, после со Бајнам, незнаеше што сака од Џенингс, еднаш му замери не подавал доволно, еднаш не шутирал доволно ( а освои титула као стартен плеј у Филаделфија)..

Лоша работа направи Чикс до сеа, 21-29 со тој тим на истокот да имаш е рамно на катастрофа, да изгубиш дома од Јута 28 разлика исто, преку 5 пута да изгубиш двоцифрена предност у задња четвртина е неспособност од апокалиптични размери...

Уште по поразот од Јута знаев дека нема да издржи многу Мо, иако имаше блесоци као победите над Мајами и Индијана, тимов немаше хемија, кохезија, се играше индивидуално..

Е сеа Горс и Думарс ако се паметни и си го соберат Лајонел Холинс, или евентуално Џорџ Карл, ќе има друг муабет :)

п.с Не ми го чепкајте Смарт, уште ми е фејворит колеџ играч, и имам големи надежи у него :love:

69-30 poluvreme vreme e da si legnam

1.gif

Оф топик: продавам Чикаго маица адидас број М ( 74 на 48 cm) нова необлечена требаше подарок да биде но искочи премногу голема, цена 1000. Ја земав од ибеј 1900. Заинтересирани - inbox.
jg0eo0.jpg

:eek: Ама му ја спука...
@Марли
Очигледно не сум единствен што не го сака Морис Чикс ко тренер. Уште на почеток на сезона трубев дека е дупка од тренер, само како помошник може да го биде, нешто слично на Мајк Браун, но полоша верзија од него.

Реално, со овој тим да имаш ваков скор во очајната источна конференција треба да си махер.
П.с. Патиките на Вејд на Ол Старот :sick::sick:
1912268_10153782258530277_537536347_n.jpg

@Марли
Очигледно не сум единствен што не го сака Морис Чикс ко тренер. Уште на почеток на сезона трубев дека е дупка од тренер, само како помошник може да го биде, нешто слично на Мајк Браун, но полоша верзија од него.

Реално, со овој тим да имаш ваков скор во очајната источна конференција треба да си махер.

Уште на почеток на сезона пишав овде незнам колку си запазил, дека не ми се свиѓа многу изборот на Чикс, највиште ради тоа што главен друг кандидат за тренерското место беше Нејт МекМилан.

Нејт многу го сакав у Детроит, али незнам зашто Думарс и Горс се одлучија за Мо...

Нејт стана еден од најплатените асистенти и отиде у Индијана, и сигурен сум дкеа има голем удел у оваа индијана сеа годинава, највише сум убеден дека негова е заслугата за напредокот на Ленс Стивенсон..

Одувек од такви играчи што не биле ни тамо ни вамо знаел да напрае играчишта, а Детроит има пун курац играчи што се ни тамо ни вамо, со огромен потенцијал но сеуште не пробиени...

МекМилан ќе беше идеален, е сеа ако не планираат да праат уште еден шејк ап на ростерот барем не на првата петорка, Стаки и Вилануева ќе бидат трејдувани скоро сигурно, ако остане истава петорка, со одличен фронткорт, и со двајца играчи кои што можат да бидат доминантни у рекетот у иднина моја голема желба е Холинс..
Човекот кој напрае играчишта од еден тип кој беше проблематичен и кој никој не го сакаше у тим и покрај неговиот потенцијал, и од човек кој му е на нежниот помал брат !!

Не дека мислам дека Чикс е којзнае каков тренер - не е, ама тој дефинитивно не е виновен за слабите резултати. Думарс е единствениот виновник. Тимот е катастрофално склопен и се претпоставуваше дека Детроит може да има големи проблеми заради тоа. Од една страна имаш екипа која очигледно мора да игра со форсирање на postups и внатрешни шутеви кои за да успеваат треба да има доволно путери околу нив. Од друга страна, на ниско крило го доведуваш како засилување Josh Smith кој не е шутер и е многу подобар како високо крило, и со тоа им ја отежнуваш работата на центрите. И како капак а се, додаваш еден од најголемите трошачи на топки кој не знае да игра во втор план да биде плејмејкер. Тотално дисфункционален ростер. Не е се до собирање на имиња, треба да има смисла како е склопен тимот.
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 16:57 ---
Уште на почеток на сезона пишав овде незнам колку си запазил, дека не ми се свиѓа многу изборот на Чикс, највиште ради тоа што главен друг кандидат за тренерското место беше Нејт МекМилан.

Нејт многу го сакав у Детроит, али незнам зашто Думарс и Горс се одлучија за Мо...

Нејт стана еден од најплатените асистенти и отиде у Индијана, и сигурен сум дкеа има голем удел у оваа индијана сеа годинава, највише сум убеден дека негова е заслугата за напредокот на Ленс Стивенсон..

Одувек од такви играчи што не биле ни тамо ни вамо знаел да напрае играчишта, а Детроит има пун курац играчи што се ни тамо ни вамо, со огромен потенцијал но сеуште не пробиени...

МекМилан ќе беше идеален, е сеа ако не планираат да праат уште еден шејк ап на ростерот барем не на првата петорка, Стаки и Вилануева ќе бидат трејдувани скоро сигурно, ако остане истава петорка, со одличен фронткорт, и со двајца играчи кои што можат да бидат доминантни у рекетот у иднина моја голема желба е Холинс..
Човекот кој напрае играчишта од еден тип кој беше проблематичен и кој никој не го сакаше у тим и покрај неговиот потенцијал, и од човек кој му е на нежниот помал брат !!

Холинс се шпекулира дека главен кандидат. Ама џабе ќе го носат ако не направат трејд. Monroe или Smith ќе мора да лета за квалитетno крило што знае да шутира тројки и е добар во одбрана. Прашањето е дали воопшто можат да најдат таков играч. И Smith и Monroe немаат некоја којзнае каква вредност моментално.

Последно уредено од модератор:
Холинс се шпекулира дека главен кандидат. Ама џабе ќе го носат ако не направат трејд. Monroe или Smith ќе мора да лета за квалитетno крило што знае да шутира тројки и е добар во одбрана. Прашањето е дали воопшто можат да најдат таков играч. И Smith и Monroe немаат некоја којзнае каква вредност моментално.

На лето уште требаше Иги да се собере :)
Имаше и муабет и за Геј али на крај се предомислија ради драконскиот пеј чек негов..
Нејсе ќе видимо што ќе направат, а и у право си таков тешко да најдат сеа.
А за Монро си грешка, многу екипи се заинтересирани за него и има голема вредност на пазар..

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom