Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271
Филмот е океј, ама ако те заинтересира приказнава мора да ја прочиташ книгата, не се ни споредува со филмот. Многу добра книга, но како и во поголем дел од филмовите, многу послабо филмско остварување.:)
Целата трилогија на Ларсон ми е во TO DO LIST. Ќе дојде ден и за тоа. Сепак, прво ќе ја изгледам „Милениум“ трилогијата, многу важна е за курсот - според професорот, единствениот скандинавски блокбастер. :P Па да го видиме и тоа чудо! :coffee:
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 01:15 ---
А, и - не станува збор за The Girl with the Dragon Tattoo (2011) на Финчер, туку за The Girl with the Dragon Tattoo (Män som hatar kvinnor, 2009) на Niels Arden Oplev. Ќе ги гледам и The Girl who Played with Fire (Flickan som lekte med elden, 2009) и The Girl Who Kicked the Hornets' Nest (Luftslottet som sprängdes, 2009) на Daniel Alfredson.

Последно уредено од модератор:
Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Целата трилогија на Ларсон ми е во TO DO LIST. Ќе дојде ден и за тоа. Сепак, прво ќе ја изгледам „Милениум“ трилогијата, многу важна е за курсот - според професорот, единствениот скандинавски блокбастер. :P Па да го видиме и тоа чудо! :coffee:
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 01:15 ---
А, и - не станува збор за The Girl with the Dragon Tattoo (2011) на Финчер, туку за The Girl with the Dragon Tattoo (Män som hatar kvinnor, 2009) на Niels Arden Oplev. Ќе ги гледам и The Girl who Played with Fire (Flickan som lekte med elden, 2009) и The Girl Who Kicked the Hornets' Nest (Luftslottet som sprängdes, 2009) на Daniel Alfredson.
Ах, сори Злате, мислев дека си го симнал тој на Финчер. Овие ги немам гледано јас, ама ќе ги гледам обавезно, фала ти што ги спомна, ќе ги стаам на даунлоад.
Некој ги гледал овие? Добри се?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Identitiy(2003)-Доста позитивно ме изненади филмов,многу ми беше интересен филмов,а крајот ме импресионира.Се на се добар филм.8/10
Мене тогаш ми требаа 2-3 гледања за да сфатам за што всушност се работи

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
За оние кои им се допадна филмот Hitmen, и би го гледале и наредниот.

Roll out the red carpet... More casting news about the next Hitman movie was revealed last week!
British-born actress Hannah Ware has been cast as the female lead but specifics about the role she will play are not yet known. She is currently starring in the ABC series, Betrayal.

Filming is expected to start next month with Zachary Quinto and Rupert Friend the other confirmed cast members.

Член од
31 декември 2013
Мислења
19
Поени од реакции
5
the Omen е еден од најконтраверзните филмови, и беше премиерно прикажан на 06.06.06, датум кога се смета дека (ќе) се роди синот на Сатаната, Дамјан. Уште го немам гледано филмов, ама сакам да го гледам само чекам подобра снимка, зошто мрзам да гледам глави на луѓе доле :)

Еве некои слики:

Кажете дали и колку е добар ама не разкажувајте пошто после нема да ми биде интересен :tapp:
Го имам гледано многу пати и филмот е многу добар и овој и поновиот од 2006та.
Ја имам читано книгата Демијан или Дамјан како и да ја преведуват од Херман Хесе и очекував да биде адаптација на книгата ама има само некои ствари.... Сепак овој и од 2006та се многу добри... Сепак од 2006та е подобар, според мене... Вреди да се гледа. ;)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Мислам беше на оваа тема ,еден член бараше еден филм со деца болни од рак па ке се вљубат..... , еве го The Fault in Our Stars ,гледав Филмополис и имаше за актерката па ми текна. Дури во јуни ке искочи филмот.
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 23:25 ---
Изминатава недела,две изгледав бајаги филмови,сварно многу,за мој стандарди. Ајт еден по еден во 2реченици

All is Lost 8/10
Мислам ова е прв филм кој сум го гледал кој е тотално само со еден актер. Приказната добра,Редфорд одличен, филмот на моменти досаден.

Enough Said 7/10
највеќе го симнав заради тоа што е последен на Гандолфини. Онака релаксирана драма,одлична актерска екипа. Се прашувам зашто бе џулија уште се малтретира да снима филмови/серии кога може да го купи холивуд со се знакот?Ваљда и е разонода ова.

At Any Price 5/10
Семејна драма , алчност,прељуба,досада,проблеми,земјоделство... Зашто го гледав???

Odd Thomas 7/10

Од - комуницира со мртвите и ги разрешува нивните убивства ,Елцин главна улога, нешто научна фантастика-фантазија е филмот,али ми се допадна,филгуд филмче,кога можете глејте го.

The Counselor 2/10
Шо би рекол моу porque,porque? Толку јака актерска екипа ,али филмот катастрофа,досада жива ,па ја уште сум го симнал екстендед кат:facepalm:. Мотање еден куп ,првата сцена со Пенелопе и сцената со шофершајбната :icon_lol: ја запамтив само.

Napola 9/10

Германски филм за тие нацистичките(обожавам ваква тематика) школи за перење памет ,ариева раса ,сите плави ,високи,спортисти,..... Ептен добро направен ,вреди да се гледа.

и за Ескеј план и Ендерс гејм пишав пост

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Заборавив да искоментирам.
Го гледав во петокот The Lego Movie :) случајно добив гратис карти на интернет за Милениум, па тркнав да го глеам. На ИМДБ има доста висока оцена засега (8.7), а и критичарите стојат на негова страна. Јас му дадов седмица, сосема солидно, но ништо претерано воодушевувачки.

Kajgana Shop

На врв Bottom