@Bidikov
ме разочара факултетов во однос на организација. Ми се свиѓа тоа што се учи од странска литература (дури и немора да е преведена, истата е апстрахирана на презентациите, ми одговара така).
И нема да пишувам реферати, само очекувам одговор на ова:
500 евра имаат асистентите ако не се лажам? Работа, или цигари до гуша?
Викаш неможе да се сменат работите во врска со електронските пријави/индекси, така е законот. Па вие и натаму седете си, викајте си се доктори на науки/инжењери/гуруа и незнам што,
кога не се залагате законот да се измени.
Си викате - „добро, ја кога бев студент стопати полошо поминав“.
- Али дали е суштината и другите генерации после вас лошо да си поминат?
- Да „патат“ како вие што „патевте“?
- Дали си се нарекувате доктори, па имате свои бизниси, а факултетот ви е онака колку за чалам „ја предавам на факултет“.?
СП ФИНКИ и натаму го игнорира проблемот, па затоа организира некои предавања/работилници/шо ти ја знам.
Ако вие не се залагате нешто да се измени во законот, притоа правејќи најфлексибилни компензации за било што (ел. индекси, ел. пријави), не очекувајте и ние тоа да го правиме.
И немојте да отварам уста за тоа што плаќаме 200/400 евра годишно (што кога ќе се види не е голема сума во однос на расходите на факултетот, али сепак не е ни мала).
Ако дојде „крај на светот“, македонецот првиот ќе се изеде меѓу себе.
p.s. И како не им е срам на студентски прашања, работно време од 9 до 12, а работат од 8 до 16. Ај да работат, туку ми се кезат меѓу себе и не отвараат ако си закаснил 5 минути.
Следниот пат има видео да направам, а колегиве нека се прават мутави и нека викаат дека ништо не се случило.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 15:52 ---
p.p.s - ве мрзи да правите измени, но не ве мрзи да пишувате реферати и да го кривите петко/станко/трајко.
И уште еднаш ќе кажам - доктори на науки, во факултет кој има катастрофа организација.
И НЕМОЈ ДА КРИВИТЕ КОЛЕГИ, кога се жалат 80% од вкупниот број на студенти.
Зошто не се жалат другите? Бидејќи самите незнаат за себе да кажат, знам дека е тоа така бидејќи и јас бев едно време таков.
Доста е веќе!