Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јас не гласав за фаворити, гласав за тие што мислам дека ќе добијат. Поточно и на не гледано знам дека Меконахи растурил во Далас Бајерс, актерка Кејт, режија Куарон, само за филм може да имам друг фаворит а гласав за 12 Years a Slave.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Филм гласав за 12 години роб мислам, другите не ги паметам ама знам дека онака кликав, само знам дека најдобар анимиран го избрав The Croods :)

патем.. Го гледал некој http://www.imdb.com/title/tt2378281/

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Кога веќе гласате за робот, ме интересира дали лани прв фаворит ви беше Линкилн и зошто не ;-)

Според мене најдобар филм, како и главна машка и споредна треба да одат за Далас, режисер Алфонсо за Гравити, странски Лов. За женски некако не ми се кажува Санда а другите филмови не сум ги гледал

S

sim4e

Гостин
Далас, не е најдобар филм годинава, не дава одговор на никакви прашања кои досега не биле третирани во еден куп други филмови, и сигурно не е ремек дело, како што топлите_мразови во светот сакаат да мислат. Добра биографска драма, ништо невидено. Не би прогнозирал кој ќе добие зашто ги неам гледано Филомена и Небраска, ама можам да прогнозирам дека Далас нема. :) За Меконахи нема што да се дискутира, заслужено ќе си земе оскар. Го заебаа Х. Феникс иначе за него ќе навијав. За Лето пак има многу за дискусија, и стварно не можам да сфатам како може да биде најголем фаворит за оскар. Посебно не треба кога би ги споредил со Фасбендер. Drag queen со сида еј, спектакуларно.
За „странскиве“ се согласувам дека Лов е најдобар, мада не би ми било криво и ако еден од The Great Beauty или BCB добие, пошто се само за нијанса послаби филмови, особено вториов.
Кај жениве Булок со најслаба улога(за Денч не знам, ко што реков), иако далеку беше од лоша. Бланшет и Стрип развалија, и заслужено првава ќе си земе оскар.
И коа сме веќе кај Бланшет, Блу Џасмин> Кеп'н Филипс енитајм. :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас не гласам на анкетата бидејќи појшето од филмовите ги немам гледано.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
DBC феноменален, oдличен содржински и пораката што ја пренесува, Метју го даде врвот што го има и ја помести неговата граница, сосема трансформиран глумец и ми е фаворит за главната улога како и филмот за најдобар филм досега, но имам изгледано само 3 филмови до сега што се во трка за оскар па ке видиме.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.274
Од темата „Новогодишни желби“, UPDATE по Јануари 2014
Филмски желби немам. А TO DO листа за 2014 се важи? Ако да, во 2014:

-ќе ги изгледам сите серијали филмови за суперхерои за прв пат. И Супермени, и Бетмени, и Торови и Иксменови, и Спајдермени, и Авенџери...

Batman - 3/8
X Men - 0/6
Superman - 4/5
The Crow - 4/4
Spiderman - 0/4
Blade - 0/3
Iron Man - 0/3
The Fantastic Four - 0/3
Darkman - 0/3
Thor - 0/2
Hulk - 0/2
Captain America - 0/2
Hellboy - 0/2
Kick Ass - 0/2
Daredevil - 0/1
Green Lantern - 0/1
Ghost Rider - 0/2
The Avengers - 0/1

-ќе гледам што е можно повеќе светска кинематографија, за да надоместам се што сум пропуштил

4/бесконечно

-ќе го гледам конечно фамозниот Фајкла

DONE

-ќе ги комплетирам сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци

74/218

-ќе гледам повеќе филмови, а помалку серии. Од серии, ќе ги чекам само продолженијата на Game of Thrones, The Walking Dead, The Killing и Downton Abbey. Не стартувам ништо ново.

43 филмови, 0 епизоди од серии

-ќе присуствувам барем на 12 кино премиери/проекции

1/12

-ќе репризирам многу филмови и некои филмски серијали (Narnia, Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings...)

7 репризи

-ќе ја надминам бројката од 200 spotted movies

43/200

-ќе пробам да ги изгледам сите филмови за Бонд

0/23

-ќе посветам секој месец на по еден режисер и ќе изгледам се што тој режирал

ЈАНУАРИ: Christopher Nolan - 8/8

-ќе ја дополнам листава, по потреба... :P

H

HoT IcE

Гостин
Тор беше ептен мех филм. Не знам и зошто очекував повеќе, овие блокбастери од Марвел тотално изгубија на квалитетот кој и онака го немаше многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom