Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Од темата „Новогодишни желби“, UPDATE по Јануари 2014
Филмски желби немам. А TO DO листа за 2014 се важи? Ако да, во 2014:

-ќе ги изгледам сите серијали филмови за суперхерои за прв пат. И Супермени, и Бетмени, и Торови и Иксменови, и Спајдермени, и Авенџери...

Batman - 3/8
X Men - 0/6
Superman - 4/5
The Crow - 4/4
Spiderman - 0/4
Blade - 0/3
Iron Man - 0/3
The Fantastic Four - 0/3
Darkman - 0/3
Thor - 0/2
Hulk - 0/2
Captain America - 0/2
Hellboy - 0/2
Kick Ass - 0/2
Daredevil - 0/1
Green Lantern - 0/1
Ghost Rider - 0/2
The Avengers - 0/1

-ќе гледам што е можно повеќе светска кинематографија, за да надоместам се што сум пропуштил

4/бесконечно

-ќе го гледам конечно фамозниот Фајкла

DONE

-ќе ги комплетирам сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци

74/218

-ќе гледам повеќе филмови, а помалку серии. Од серии, ќе ги чекам само продолженијата на Game of Thrones, The Walking Dead, The Killing и Downton Abbey. Не стартувам ништо ново.

43 филмови, 0 епизоди од серии

-ќе присуствувам барем на 12 кино премиери/проекции

1/12

-ќе репризирам многу филмови и некои филмски серијали (Narnia, Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings...)

7 репризи

-ќе ја надминам бројката од 200 spotted movies

43/200

-ќе пробам да ги изгледам сите филмови за Бонд

0/23

-ќе посветам секој месец на по еден режисер и ќе изгледам се што тој режирал

ЈАНУАРИ: Christopher Nolan - 8/8

-ќе ја дополнам листава, по потреба... :P

Тор беше ептен мех филм. Не знам и зошто очекував повеќе, овие блокбастери од Марвел тотално изгубија на квалитетот кој и онака го немаше многу.

Како се викаше оној филмот каде оваа глуми психијатар и ќе се заљуби во пациентот? Добар лабав филм беше, одличен за тепање време.

Небраска, добар филм, допира емотивно, приказната малце репететивна но ми се допадна, сепак е убаво прикажана.
Маестрален перформанс на Брус Дерн одлично го портретира психотичниот старец, има убави и меланхолични кадри во изумрениото градче и на широки полиња и ридови.
8.5/10.

Gladiator повеќе од 8 не треба да има. (Зборам за ИМДБ)

Зошто? :( На Гладијатор мислам дека и 10ка му е малку. Совршен е филмот. Убедливо еден од најдобрите некогаш.

Гладијатор - почетокот со борбите беше доста добро прикажан, ама приказната ми беше веќе видена, иако прв пат го гледам филмот, му ги убиваат детето и жената и тргнува во одмазда, како во секој акционен филм. Може е до мене, ама не ми го направи ќефот и на моменти ми беше досаден.

Empire of the sun - 7 максимум. Ја читав книгата и се изнервирав што го изгледав и филмот. Почетокот беше солиден и прикажан според книгата, ама потоа ептен онака нафрлани сцени. Како да земале една сцена од 20 страница, па една од 35-та, и само нафрлани. Слабо разработена приказна од страна на Спилберг. Можел подобро.

Од мене 9ка, ептен квалитетен филм од секој аспект

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom