Марли
Tci
- Член од
- 30 јануари 2008
- Мислења
- 14.000
- Поени од реакции
- 23.627
клучниот збор Марли....па ајде гледаме како твојот бог Анџелоти со триста пати поквалитетен и поскап тим и со најдобриот поединец во светот е три бода зад тимот на Диего Симеоне кој настапува со 14 играчи цела сезона во сите натпреварувања...
Во 22 одиграни кола е рамо до рамо дури пред двата неприкосновени шпански гиганти и плус тактички го надигра и усрами твојот бог Анџелоти со неговите динасоурски тактики на Бернабе каде Атлетико победи 0-1 а Кралевите не успеаа да се доближат до Куртоа..
И тоа со играчи кои се тотални анонимци..
е толку е добар Чоло што ги држи во форма цела година просечни играчи како Фелипе,Гарсиа и останатите со тоа што Анџелоти твојот бог можи само да си го замисли..со милиоонски ПСЖ губеше титула од просечниот Монтпеље со Жиру во нападот...ах Марли Марли![]()
Да Анчелоти е бог, тоа е клучниот збор, вас што ве болат анусите тоа е друго дваесет..
Успесите на Карло говорат сами за себе, титулуте, нели тоа е најбитното во фудбалот...
Знаеш да читаш, имаш интернет дома....
Тоа ми е муабетот, само 22 кола вашиот си Чолиќ е тука, Карло е 20 години, пак ќе кажем, Карло е бог..
Не дека и Чолиќ може некад нема да биде бог за Меси кој ќе стане тренер, можда ќе биде, сеа Карло е бог..
Карло таа сезона дојде на полусезона, распашана банда беше ПСЖ, знаеш сам наредна колку доминантно освои..
Карло кога освојувал ЛШ со Џилардињо у напад, Чолиќ го бркаја од Катанија мајкин. ...
И вакви глупости те молим више не !
Не знам брат шо подразбираш ти под поимот добар тренер,ама еве ќе ти одговорам зошто според мене е одличен тренер.Со мал лимитиран буџет успеа да им се наметне на Барса и Реал кој имаат огромен буџет и фрлаат големи цифри,башка знаеме дека имаат и голема подршка од судиите(за двата тима важи ова,да не ме цитира некој).
До пред некоја година во ЛаЛига сите велевте дека се два тима,ама потоа дојде Чоло кој го протна Атлетико рамо до рамо со водечките Барса и Реал.Во Шпанија парите од ТВ правата ги лапаат само два клуба и другите тимови и да сакаат не можат да им парираат на Барса и Реал.Атлетико немаше 14 години победа над Реал(отприлика мислам дека беа 14,не ме држете за збор)под водство на Чоло два пати среде Бернабе им одржа лекции по фудбал,немаше меч од Барса да не прими барем 4 гола,сега на 3 меча едвај еден гол.Мислам дека навиваш за Милан,па ќе видиш подобро за две недели каков тактичар е Чоло.Симеоне од Атлетико го направи истото што и Клоп од Дортмунд.Ова со формата на играчите,мислам брат дај не заебавај, сакаш да кажеш дека Атлетико има ист по квалитет играчки ростер со Барса и Реал или сакаш да кажеш дека само форма е тоа што на 5 меча од Барса и Реал нема пораз и има примено само еден гол или цела година кај што ги моча противниците во ЛаЛига и ЛШ вклучително и твој Милан(сигурен сум во ова).Не знам дали ќе гледаш со потсмев доколку Атлетико освои ЛаЛига,а на добар пат се како тргнале.Лани велеа дека Фалкао им е пола екипа,еве си замина Фалкао,па гледам дека оваа година за жалање се.
П.С Многу ме интересира зошто мислиш дека Чоло не е одличен тренер,може јас претерав со епитетите,ама дека во најдобрите тренери во моментов тоа сигирен сум
Значи мешате поими со другарчево...
Мешате перспективен млад тренер со тренери кои се поим за тренер, кои се тука 10-20 години и имаат титули колку играчите на Атлетико нема да освојат уште 3 живота да живеат...
За мене добар тренер е тој што освојува титули, што освојува титули кај и да иде..
Значи прва работа титули, втора работа, резултати, у континуитет..
Цел муабет почна со Пелегрини, он има резултати у континуитет, многу години..
Само немал права екипа, еве годинава има, и Сити мене стварно ми изгледа моќно, и да играја Агуеро и Фернандињо ќе го победеше и Челси денеска..
Али да не навлагамо шта би било кад би било...
И покрај овој пораз, Сити пак ќе си ја освои титулата у Премиер, и со Баерн се за мене главни кандидати за ЛШ.
Чолиќ е добар, перпспективен тренер, кој со прав тим можда и ќе освојува титули, битни титули, али годинава пак ќе си биде трет у Шпанија, и у ЛШ евентуално ако го пројдат Милан, кој да им падне ќе ги избаци...
Али да е у ранг, со Пеп, Клоп, па оној уште се дрзна да рече и пред Карло...
Боже Петра !!