- Член од
- 7 јули 2013
- Мислења
- 1.934
- Поени од реакции
- 12.636
Неколку утакмице од кој се повреди Агуеро, Џеко и Негредо функкционираја многу добро заедно, па изјави дека се разбирале ко да играат цел живот, па убоо им било, абе љубов
Јоветиќ само што се врати од повреда, нема цела година цел натпревар изиграно, ни Алегри не би го ставил него против Челзи цел натпревар да игра...
Друго крило нема, Насри е повреден, НАвас и Милнер, ниту еден неможе лево да игра, верувал или не и еден Сити може да му се деси да нема опција =)
Па ти кажав и претходно, тимов со Манчини се мучеше, среќен сплет на околности беше таа година кога освоија титула...
Што направил Пелегрини со овој тим за разлика од Манчини, е нивната игра, ги газат помалите екипи, моеш да видиш и разлика у ЛШ...
Пелегрини чуда праеше и со Малага, сети се само како испаднаа од Дортмунд у ЛШ..
Па и со Реал ако добро ме држи памтењето, од Барса до Барса у лига им беа се победи, сите противници ги победи измеѓу двата натпревара со Барселона, јбг двата со Барса ги изгуби и му избега титулата, ама таа Барса свите знаемо колку беше јака..
Типот знае игра да создаде, да напрае од хаос екипа, незнам можда е ствар на вкусови, мене ептен ми се свиѓа као тренер, уште од времето у Виљареал
Моментално како подобри тренери од него ги гледам само Мурињо, Венгер, Анчелоти и Пеп, добро и Клоп !!
Друже се е ок тоа шо пиша за Пелегрини,ама го заборави Чоло.Според мене најдобри тренери во моментов се:Пеп,Мурињо,Клоп и Чоло,без редослед бидејќи не можам да се одлучам кој е поголем фудбалски гениј.
Еден од подобрите натпревари во ПЛ годинава шо ги гледав,иако резултатски не ми одговараше.Сити ми се симпатична екипа уштe кога им играа Дан,Бартон,Васел,
Фаулер и тн.Верувам дека можат до титула со Пелегрини.