Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Неколку утакмице од кој се повреди Агуеро, Џеко и Негредо функкционираја многу добро заедно, па изјави дека се разбирале ко да играат цел живот, па убоо им било, абе љубов :)
Јоветиќ само што се врати од повреда, нема цела година цел натпревар изиграно, ни Алегри не би го ставил него против Челзи цел натпревар да игра...

Друго крило нема, Насри е повреден, НАвас и Милнер, ниту еден неможе лево да игра, верувал или не и еден Сити може да му се деси да нема опција =)

Па ти кажав и претходно, тимов со Манчини се мучеше, среќен сплет на околности беше таа година кога освоија титула...
Што направил Пелегрини со овој тим за разлика од Манчини, е нивната игра, ги газат помалите екипи, моеш да видиш и разлика у ЛШ...

Пелегрини чуда праеше и со Малага, сети се само како испаднаа од Дортмунд у ЛШ..

Па и со Реал ако добро ме држи памтењето, од Барса до Барса у лига им беа се победи, сите противници ги победи измеѓу двата натпревара со Барселона, јбг двата со Барса ги изгуби и му избега титулата, ама таа Барса свите знаемо колку беше јака..

Типот знае игра да создаде, да напрае од хаос екипа, незнам можда е ствар на вкусови, мене ептен ми се свиѓа као тренер, уште од времето у Виљареал

Моментално како подобри тренери од него ги гледам само Мурињо, Венгер, Анчелоти и Пеп, добро и Клоп !!

Друже се е ок тоа шо пиша за Пелегрини,ама го заборави Чоло.Според мене најдобри тренери во моментов се:Пеп,Мурињо,Клоп и Чоло,без редослед бидејќи не можам да се одлучам кој е поголем фудбалски гениј.

Еден од подобрите натпревари во ПЛ годинава шо ги гледав,иако резултатски не ми одговараше.Сити ми се симпатична екипа уштe кога им играа Дан,Бартон,Васел,
Фаулер и тн.Верувам дека можат до титула со Пелегрини.

Ова денес што го видовме беа фудбалски лекции од Мурињо кон Пелегрини. Онаа народната, искористи ги сите слабости на противникот и искорни му го срцето. Буквално сегде каде што имаше дупка во тимот на Сити, Челзи успеа да ги пробие.

За мене лично мен оф д меч беше Гери Кејхил. Знам дека повеќето рековте Немања Матиќ, нешто со што се согласувам, ама ете јас лично мислам дека Гери Кејхил беше човекот на мечот. Во каков само ѕвер се претворил човеков тоа е нешто неверојатно... Дојде ко бек ап опција од Болтон, и тоа мислам ради повреда на некој од стандардниве дефанзивци на Челзи, ама не сум 100% сигурен, али не е битно тоа, битно е дека израсна во еден од најдобрите дефанзивци во светот. Буквално мува не може да прелета покрај него, права машина.

Матиќ... Што да се каже за дечково освен пофални и само пофални зборови. Искина во секој можен сегмент на фудбалската игра, а најбитно од се го искина Јаја Туре, најдобриот играч во светот на таа позиција. Хазард исто страшен, мислам дека 150 километри претрча денеска... Али нема да го забораам дриблингот што му го направи на Забалета во првото полувреме, кога подоцна асистираше до Ето кој ја затресе пречката. Како само го помина Забалета, која брзина човече, каква само антиципација... :cuc:

Мислам да се играа уште три полувремиња дека Сити немаше да даде гол од организирана акција, едино од некој отпадок, или што би се рекло на нашки несакајќи.

Се на се одлична победа за Челзи и мислам дека они ќе ја освојат титулата иако доста се заплеткани работите околу титулата. Сепак мое мислење е дека Челзи ќе ја освои.

За трансферот на Кејхил треба да му бидеме благодарни на Боаш,го даде Алекс во Париз и го донесе овој :D

Eto i Willian ne se bash efektivni od slobodni.Hazard trebashe.Luiz se glupira ponekogash.

Да да, ми текна. Ко Вилшер што ги издоминира Чави и Иниеста. Тоа се тие играчи, Клеверли и Вилшер :P

Немој во исти кош да го ставаш со Клеверли, те молам. Кому се има с'снато Клевери во последно време? Не знаеш какви лакти дава Џек додека е во игра. Уф, да ти дојде да влезеш во телевизор и да направиш хаос на терен.
Плус, Клевери знае да прави ангели со дим од цигара?

За трансферот на Кејхил треба да му бидеме благодарни на Боаш,го даде Алекс во Париз и го донесе овој :D

И после Боаш бил лош тренер, абе ајде бегајте таму врска немате од животот :P
Иначе голема грешка му беше на Пелегрини што играше со двајца робусни напаѓачи. Не дека имаше преголем избор али според мене требаше со Јоветиќ да почне, па макар можел само 50-60 минути да издржи.

И да, сеуште не можам да разберам зошто секој ебан слободен удар во изведува Луиз. Сериозно, не ми е јасно како е можно тоа покрај Азар, Ето, Вилијан, он да шутира слободни удари, да му се намочам у тоа макароните што ги има на глава. Во ред е, има силен удар, ама не може секој слободен удар да го изведува он.

Јаки гифови излегуваат.

Друже се е ок тоа шо пиша за Пелегрини,ама го заборави Чоло.Според мене најдобри тренери во моментов се:Пеп,Мурињо,Клоп и Чоло,без редослед бидејќи не можам да се одлучам кој е поголем фудбалски гениј.

Еден од подобрите натпревари во ПЛ годинава шо ги гледав,иако резултатски не ми одговараше.Сити ми се симпатична екипа уштe кога им играа Дан,Бартон,Васел,
Фаулер и тн.Верувам дека можат до титула со Пелегрини.

Кој е Чоло ? :)

И да, сеуште не можам да разберам зошто секој ебан слободен удар во изведува Луиз. Сериозно, не ми е јасно како е можно тоа покрај Азар, Ето, Вилијан, он да шутира слободни удари, да му се намочам у тоа макароните што ги има на глава. Во ред е, има силен удар, ама не може секој слободен удар да го изведува он.

Заради ова
Бонус има неколку слободни удари каде едвај се спасувале голманите. Денеска јебига не ги изведе како што треба :D

Марли ќе го запознаеш Чоло наскоро, кога Бонера ќе си го бара задникот по Винсенте Калдерон. :D
П.с. Петар, знам дека Луиз има силен и добар удар, ама мене искрено ми личи на вонаби Роналдо, пробува да изведува некои удари, ама во 99% од случаите не му успеваат. Он не треба да ги изведува слободните удари што се блиску до голот, да речеме до 25 метри.

Ајде вака пред спиење да ги поздравам оние кои се прашуваа колку комада ке прими Челзи на Етихад.Вака се игра против Сити :cool:

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Табелата по 24 кола лани и сега. Ако Роџерс продолжи со ваков прогрес следната година не ни бега титулата :D.
Мојс стандардно во борба за место во ЛЕ :D.

Bfle88OCcAEeg_v.png large.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom