Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Службено:Роналдо го пропушта натпреварот против Атлетико Мадрид во Копа Дел Реј.
Чао....

Судијата ич не беше против нас.

A бе и против, и за вас.

Алонсо скрца втор жолт за старт од позади, не допре топка, го собра играчот. Бокица гледам го забележал Алонсо.
Е педерот требаше и тој што му се внесе на Роналдо да го избрка од терен зашто имаше замавнување со глава кон него.

Чекај, ајде врати го малку филмот па пиши пак. Во тиа утакмици каде што тепавме по 1-0, имавме уште 5-6 100% шанси за гол. Тоа што Роналдо промашуваше зицери, не е крив Карло.
И пак ќе ти кажем, размислите малку пред да зборите. Реал во последниве 22 и два дена има изиграно 9 утакмици. Тоа му доаѓа скоро утакмица на секои два дена. Сега почнува и ЛШ, се игра Примера, се игра куп секоја недела. Не очекувајте дека ќе играме со полн гас и ќе ги меле противниците, затоа и гледаме победи од по 1-0/2-0 во последно време. Мора да се штедат силите, не е работата наполни ги Леванте, Малага и остали, а кога ќе дојде главното каде што треба да се стегнат заби, нашиве да не можат да одат по терен.

А пак јас друго ќе ти кажам. Си слушнал за ротација?

Зошто Бензема мора да ја игра секоја утакмица? Зошто Ди Марија мора да ја игра секоја утакмица?
Зошто Чаби мора да ја игра секоја утакмица?
За кој кур му е Иско? Мората? Коентрао?
Победи од 1-0, 2-0 си се најнормална работа во фудбалот. Мене не ми пречи тоа. Ми пречи фактот што секогаш излегува со истата 11-ка со која има резултати без разлика на тоа што играме со противници за кои треба поголема подготовка и подобро размислување. Ја нема потребната флексибилност за да биде она што му треба на Реал. Досега падна на секој сериозен тест. Виљареал гости, Билбао гости, Барса гости, Атлетико дома... со топ5 екипите има скор 2 нерешени, 2 порази и една победа, тоа ако не е паник ситуација ја незнам што да мислам повеќе.
За ова се што набројав е крив Карло и само Карло. Еве и Гвардиола има деби сезона во Баерн па не гледам да има потешкотии али добар тренер си е добар. Дури и Пелегрини покажува повеќе знаци на живот во потешка лига отколку веѓата.

Накратко, босот се покажува како експерт за собирање бодови против малите, но не се истакнува во дербијата. Мислам дека секој е задоволен од резултативе месецов, но не и од играта. Да видиме каква формација ќе извади без Роналдо, сеа би требало Бејл да настапи ако му ја средиле " хернијата ".

Службено:Роналдо го пропушта натпреварот против Атлетико Мадрид во Копа Дел Реј.
Чао....

Зошто бе? И јас мислам дека нема врска ЛаЛига картони со Копа.
Дај извор за службеново..

Зошто Бензема мора да ја игра секоја утакмица? Зошто Ди Марија мора да ја игра секоја утакмица?
Победи од 1-0, 2-0 си се најнормална работа во фудбалот. Мене не ми пречи тоа. Ми пречи фактот што секогаш излегува со истата 11-ка со која има резултати без разлика на тоа што играме со противници за кои треба поголема подготовка и подобро размислување. Ја нема потребната флексибилност за да биде она што му треба на Реал. Досега падна на секој сериозен тест. Виљареал гости, Билбао гости, Барса гости, Атлетико дома... со топ5 екипите има скор 2 нерешени, 2 порази и една победа, тоа ако не е паник ситуација ја незнам што да мислам повеќе.
За ова се што набројав е крив Карло и само Карло. Еве и Гвардиола има деби сезона во Баерн па не гледам да има потешкотии али добар тренер си е добар. Дури и Пелегрини покажува повеќе знаци на живот во потешка лига отколку веѓата.

Океј, тоа е твое мислење.
Кога излегуваше секоја божја утакмица со различен состав, зошто побогу постојано го мешал составот. Кога почна да игра со некоја си “стандардна“ 11-ка (иако не е стандардна како што велиш ти, истиов тим игра преку сила 5-6 утакмици), зошто па сега не го мешал тимот.
И не е дека нема ротации. Ете, Арбелоа игра одвреме-навреме, Коентрао доби шанса и глупиот доби црвен картон. Мораше да паузира, сега пак се врати, пак изигра една утакмица. Иско исто така добива шанса и делува како мутава пловка, има цели 5% точни пасови и 1% успешни дриблинзи. Другите горе-доле си се стандардни, и заслужено се меѓу нив. Не можеш да очекуваш секоја утакмица да ротира.
За прашањето зошто Бензема морал да игра, сите го знаеме одговорот. Не знам зошто воопшто го поставувате уште тоа прашање.
Е сега, точно дека играта не ни е којзнае каква. Ама како што кажав претходно, и со таква игра имавме по уште неколку чисти шанси за голови на прошлите утакмици, кои ете Роналдо (најчесто он) не успеваше да ги искористи.

Крај краева, лани имавме многу подобра игра за око а што освоивме? Што се мене тиче нека продолжат со вакви сигурни игри (освен оваа вечерва) и нека донесат некоја титула, па ку*ац ме заболе више од тоа дали било атркативно или не!

Лошо се изразив. Не е до ротациите, туку до потребните ротации за некоја утакмица. Е сега малце од малце да ги гледал Билбао ќе сфатеше дека Алонсо не е за таму, дека е пребавен да се носи со триаголниците на нивните средњаци. Можеше слободно да го вметне Иљара за подобар баланс, или да го игра Иско поповлечено на местото на Бензема. Екипата ќе беше поповлечена и ќе одиграше на контри, нешто што Мурињо го правеше нонстоп против Билбао и секогаш му успеваше.

Ама не, Карло мораше да го игра истиот состав што ги тепаше Бетис и Еспањол па се надеваше дека ќе му тргне. Станавме екипа која игра само второ полувреме, првото скоро секогаш го коцкаме бидејќи на експертот му треба време да направи тактика.
Ете тоа ми пречи кај него. Ич не е флексибилен, ептен тврдоглав и не ги прави потребните измени кога гледа дека не му иде на тимот. А самото тоа што ги прокоцка сите сериозни тестови значи многу, тапкаме во место што е далеку од добро раководство.

Кај видовте дека Роналдо пропушта Копа ? На "LaJk AkO Go SaKa6 ReaL MadriD PoVeKe Od SaMiOt SeBe" ?
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 00:45 ---
Да се напомени и дека ако не ја погодеше дебилчено топкана можи че изваевме 0-1, 0-2, копиле, не оти имаа некој нога до нога шанси низ нашата одбрана ама му легна свака част.

Нема простор за паника. Можеме само да жалиме и тоа е тоа.

Не е ништо страшно ваков резултат против ВАКОВ Билбао. Имавме доста добра серија, што за "среќа" беше прекината баш од
сепаратистиве, што нагалено некогаш ги викам "шпанските учки". Убаво некој пиша погоре, со нив тешко кој се наигра на Сан Мамеш. Па плус и овака, кога склопија солидно тимче...Е сега, наредната не е битно со кој ќе ја играа (на Билбао мислам), ама нема шанса да победат. Сум ги приметил, после секое вакво големо дерби, наредната се тапа жива.

Како и да има доста да се игра до крај ЛаЛига, а Атлетико уште ги нема фатено некоја посериозна криза, така сега на тоа се чека. Плус, ќе се види најдобро кој ќе исбалансира куп, лига, лига на шампиони во наредниов период. Па сега спрема тоа тој нека биде и шампион у крај краева.

Карло да беше тренер на екипа во ПЛ до сега ќе му умреа два -тројца и ќе си дадеше оставка доброволно,неотповиклива.

сега ќе игра ли Роналдо во Среда во купот или не?
сигурна информација ако може
и дали има некаква повреда Модриќ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom