Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
256
Јас пред некое време си зедов графичка цената беше 7 000 ми ја дадоа за 6 500 поради плаќање во готово. Така да ако платиш во готово 100% ќе ти дадат попуст

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Јас пред некое време си зедов графичка цената беше 7 000 ми ја дадоа за 6 500 поради плаќање во готово. Така да ако платиш во готово 100% ќе ти дадат попуст

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Не ти дале попуст поради тоа. 2 куќишта имам земено одеднаш, никому ништо. Пред 2-3 недели земав монитор за скоро 7000, пак ништо. Или треба да кажеш дека сакаш попуст? :sneaky: Секогаш во готово сум плаќал.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
usb wifi адаптери, има во анхоч ~550 денари
има негде нешо поефтино? :D

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Член од
14 септември 2012
Мислења
94
Поени од реакции
12
Здраво :).Дали некој знае каде можам да ја најдам матичнава M2N-MX Se Plus или некој ја продава.Ако некој поправа матични плочи,ако можете да ми пишете дали може да се поправи дефектот на матичната.Најверојатно е VBATT Leakage дефектот...Позз

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво :).Дали некој знае каде можам да ја најдам матичнава M2N-MX Se Plus или некој ја продава.Ако некој поправа матични плочи,ако можете да ми пишете дали може да се поправи дефектот на матичната.Најверојатно е VBATT Leakage дефектот...Позз

Озбилно сакаш да се замараш со поправка на оваа „матична“?

Член од
14 септември 2012
Мислења
94
Поени од реакции
12
Озбилно сакаш да се замараш со поправка на оваа „матична“?
Пожелно ќе биде да ја напраам,зошо треба да чекам за нов PC,па ако може да се напраи и се исплати да се прави ќе ја попраам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пожелно ќе биде да ја напраам,зошо треба да чекам за нов PC,па ако може да се напраи и се исплати да се прави ќе ја попраам

Никако не се исплати :) Освен ако не отидеш на оној „циган пазар“ под кале што е па да најдеш нешто вакво или подобро за 30-50 денари :)

Член од
14 септември 2012
Мислења
94
Поени од реакции
12
Никако не се исплати :) Освен ако не отидеш на оној „циган пазар“ под кале што е па да најдеш нешто вакво или подобро за 30-50 денари :)
A moze li da se poprai,zoso barav nova nema nigde,ako moze da se poprai negde u Skopje da ja nosam,pa kolku drzi drzi i da ne e mn skapo.A moze i druga maticna Am+2 so leziste za procesor AMD Athlon 64 x2

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
A moze li da se poprai,zoso barav nova nema nigde,ako moze da se poprai negde u Skopje da ja nosam,pa kolku drzi drzi i da ne e mn skapo.A moze i druga maticna Am+2 so leziste za procesor AMD Athlon 64 x2

Не ми се верува дека некој ќе се заангажира да ти ја поправи. Најубаво најди на старо од некој некоја поасална матична, на пазар3 или реклама5...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
5
Zdravo,

trebami mala pomos:

Skrsiga ekran na laptop, po seriski broj I model iskoci samo na amazon.com ali pa nejce da ga sipue ni u mk ni u ameriku kude sestrumi.

ke moze li da mi porucite nekoj link eli pa kude da najdu za ovoj laptop ekran( display):

Toshiba:
Satellite L855-S5136NR

PART NO. PSKFUU-08F011

Fala unapred
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 16:57 ---
Zdravo,

trebami mala pomos:

Skrsiga ekran na laptop, po seriski broj I model iskoci samo na amazon.com ali pa nejce da ga sipue ni u mk ni u ameriku kude sestrumi.

ke moze li da mi porucite nekoj link eli pa kude da najdu za ovoj laptop ekran( display):

Toshiba:
Satellite L855-S5136NR

PART NO. PSKFUU-08F011

Fala unapred

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Zdravo,

trebami mala pomos:

Toshiba:
Satellite L855-S5136NR

PART NO. PSKFUU-08F011

Fala unapred
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 16:57 ---
Zdravo,

trebami mala pomos:

Toshiba:
Satellite L855-S5136NR

PART NO. PSKFUU-08F011

Fala unapred
Sekoj 15.6 led displej ke ti fati nema so da panicis. Osven toa gi ima i kaj nas okolu 4 ili 5 iljadi den. novi zboram.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Дали ќе ја бидит конфигурацијава и шо би менале на нејзе?

Processor: Intel i-5
MB: ASUS GRYPHON Z87
HDD: 1TB Seagate
RAM: Kingston 8GB 1600MHz
Графичка: Radeon HD6670
DVD-RW: SONY Internal DVD-RW H/H
Кулер: Cooler Master Hyper TX3
Куќиште и напојување: CM-Chassic K350

Ако нешто е за менвење кажи те, само морат да е од СЕТ. Горна граница на буџет е 38500 ден.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Намена?
Општо без да се знае намена:
Ако е за играње - земи помоќна графичка.
За процесорот и плочата: или земи некој модел кој може да се клока ( К ) или земи поевтина плоча. Комбинација на Z87 базирана плоча и процесор што не може да се клока е малце чудна.
DVD - RW ја не би зел уопште, малце застарено е, ама ако ти треба земи го - и така не е скапо.
За куќиштето - за укус не се прае муабет - ако ти се свиѓа - земај. Само сигурен си дека иде напајање со него? Или нема или ја не сум го приметил на линкот, провери.
Напајање би ти препорачал Antec Neo ECO 520C од мебиус ~4200 ден.
RAM - би ти препорачал да земеш 2 x 4 GB наместо 1 x 8 GB.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дали ќе ја бидит конфигурацијава и шо би менале на нејзе?
Не е некако избалансирана, доколку планираш да играш игри, слаба е оваа графичка.

Подобро земи поефтина B85 плоча а заштедените пари вложи ги во помоќна графичка.

Kajgana Shop

На врв Bottom