Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сакам да избришам некој филм ми излегува ерор некој (close any programs that might be using the file and try again). На што се мисли, што да направам ?

Сигурно филмот ти е активен во некоја програма.
http://www.filehippo.com/download_unlocker/ пробај со ова или пред тоа провери во таск менаџер дали ти е активна програмата со која си го гледал филмот.

Да го регистрирам Windows со Даз Windows Loader секогаш ми покажува unsupported partition table и неможам да притаснам инсталл за да почне да се регистрира.Што да правам ?:D
Еве ви слика:​
The loaders status says "Unsupported partition table", why is this?
A. You're either using GPT on a UEFI motherboard or you've got a locked OEM partition. Both problems can be fixed by fully formatting your entire hard drive.

Имам фајл кој не се брише ,фолдерот стои од форматиран компјутер како back up од старио и тежи 25 гб и никако не можам да го избришам.
Има некое програмче што ќе го реши?

Бутирај со Ubuntu live dvd, USB или друга дистрибуција која автоматски ги вчитува NTFS дисковите ... маваш едно delete и крај ...
..евентуално може а и не мора после ...кога ќе влезеш во виндовс, може да ти го покаже како ...recycle фајл ... но тој се брише лесно без проблем .. ..

Имам пишувано на темава за мојот проблем со тастатурава моја што си работи во биос ама коа ќе се подигне виндоусот не реагира. Проблемот е нешто со драјвериве и пробав со апдејт, пробав со бришење од дивајс менаџер и што уште не ама џабе. Е сеа чепкав по гугл за да го решам код 39 (у контрол панел->киборд тоа ми вика дека е проблемот) и го најдов ОВА. Ќе помогне ова и дали пред да пробам треба да си ископирам се што ми е битно на уесбе ?

Имам фајл кој не се брише ,фолдерот стои од форматиран компјутер како back up од старио и тежи 25 гб и никако не можам да го избришам.
Има некое програмче што ќе го реши?

Пробај со http://www.filehippo.com/download_unlocker/ не тежи ич а корисно е премногу.

Е сега јас.... на друг пц (лаптоп де) ставив хард диск од друг за да спасам податоци (win 7)- направив repair со цд (win 7) виндовсот покрај се не се подигна, е сега кога го вратив мојот хард диск со друг оперативен систем (xp), ми даде бут ерор ама тоа веројатно беше бидејќи го заборавив инсталационото од 7ката во ромот - но после рестартот виндовсот си паѓа после подигање и покажува ерор со некој dll фајл... ќе ме спаси ли last known configuration или repair со xp cd - колку да влезам за да спасам податоците па фино лепо да си инсталирам 7ка...

Имам пишувано на темава за мојот проблем со тастатурава моја што си работи во биос ама коа ќе се подигне виндоусот не реагира. Проблемот е нешто со драјвериве и пробав со апдејт, пробав со бришење од дивајс менаџер и што уште не ама џабе. Е сеа чепкав по гугл за да го решам код 39 (у контрол панел->киборд тоа ми вика дека е проблемот) и го најдов ОВА. Ќе помогне ова и дали пред да пробам треба да си ископирам се што ми е битно на уесбе ?
Ова што си го нашол нема врска со усб, тие филтри се бришат при проблеми со ДВД РОМ кога не реже или нечита дискови односно у случаеви кога ке се инсталираат куп програми за режење или виртуелни драјвови па тие програми си ставаат филтри свои па доаѓа до конфликти и проблеми со режачот.
А со усб дека ке ти реши нешто сумњам.

Дали некој пробал на Windows 7 64 битен (кој доаѓа со directx 11) да инсталира постар directx 9 и да функционираат паралелно? У ствари по потреба модулите од вер. 9 да се вчитуваат само од таа една игра. Играв една постара Spellforce Tod па првиот дел не бараше постара directx и графиката му беше ок. Spellforce 2 правеше проблеми па прочитав дека добро ќе работи со постара верзија directx.Да не се зезнам само па да се измешаат фајловите од различните верзии.

Дали некој пробал на Windows 7 64 битен (кој доаѓа со directx 11) да инсталира постар directx 9 и да функционираат паралелно? У ствари по потреба модулите од вер. 9 да се вчитуваат само од таа една игра. Играв една постара Spellforce Tod па првиот дел не бараше постара directx и графиката му беше ок. Spellforce 2 правеше проблеми па прочитав дека добро ќе работи со постара верзија directx.Да не се зезнам само па да се измешаат фајловите од различните верзии.
Install and use Windows XP Mode in Windows 7
ili bilo koja virtuelna masina edino sto smetam deka e sigurno za ova...kaj mene ne bi go napravil ova 9 vrz 11 poso 99% ke se izmesaat.

Кога и да копирам нешто со ctrl и c и пастирам излегува текст што го копирав пред неколку дена, додека со десен клик и copy си работи али да пастирам исто со десен клик paste.. Шо може да е ? пробав на мозила, таму пак работи ctrl и c т.е. го копира али морам да го пастирам со десен клик paste a ctrl и v воопшто како да не работи на мозила, ништо не се случува

Дечки blue screen of death.. И денеска стално ми замрзнува компјутеров.. Помош нешто?

Кога пуштам филм на било кој плејер, Gom, BS, Windows Media .. пробав на повеќе плеери, ми се дешава на сред филм да ми закочи плејерот и цел лаптоп ми се блокира, некогаш може да се исклучи плејерот преку таскбар, некогаш требал цел лаптоп да се рестартира. Е сеа некогаш ми се дешава и цел филм да изгледам, а да не ми закочи.

Кога пуштам филм на било кој плејер, Gom, BS, Windows Media .. пробав на повеќе плеери, ми се дешава на сред филм да ми закочи плејерот и цел лаптоп ми се блокира, некогаш може да се исклучи плејерот преку таскбар, некогаш требал цел лаптоп да се рестартира. Е сеа некогаш ми се дешава и цел филм да изгледам, а да не ми закочи.

А да го донесиш да го ѕирнам? Или да поминам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom