Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Момци ај малце помош... на компјутерот си имав windows инсталирано и си функционираше најнормално али пред некој ден го уклучив и не се подига.. Safe mode и такви ствари нема, само Setup може да уклучам и Boot device.
Многу битни работи иам на хард дискот и не смеам да ги изгубам :mad:
HirensBootCd...ке бутираш со него и ке старташ mini XP...ке ти се подигне и таму од алатки имаш повеке но пробај со Testdisk ке ти го најде изгубените партиции и пребаци ги фајловите на некој еksteren усб драјв(фолдерите ги врака со full path). Претходно проучи го Testdisk пошто е малце заебан, досовски се работи нема графички интерфејс, но гарантирано све врака. Од кога ке пребациш све што ти е битно е тогаш можеш да си играш да ги средиш партициите. Еве тука видео за тестдиск.

Во HirensBootCD имаш и Darik's Boot and Nook , така да не си играј со нешто шо не ти познато. Прво дај слика да утврдиме зашто не го подига Windows-от, пошто искрено не даваш конкретни информации и за грешките и постапките.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 23:59 ---
Ама види сеа, бс плејерот е паметен и ти наоѓа соодветен превод за филмот... or so I've heard.
Точно, а зар не е уште полесно ти да си попаметен од Player-от и да си најдеш соодветен превод?

со другите види тоа, јас бев троа саркастичен :)
мада нема шо да се хејта околу таа опција... јас знам дека престанав да го користам bs player пред којзнае колку години кога се појавија верзии со adware и слични гомца во него

HirensBootCd...ке бутираш со него и ке старташ mini XP...ке ти се подигне и таму од алатки имаш повеке но пробај со Testdisk ке ти го најде изгубените партиции и пребаци ги фајловите на некој еksteren усб драјв(фолдерите ги врака со full path). Претходно проучи го Testdisk пошто е малце заебан, досовски се работи нема графички интерфејс, но гарантирано све врака. Од кога ке пребациш све што ти е битно е тогаш можеш да си играш да ги средиш партициите. Еве тука видео за тестдиск.

Фала ти многу баш ќе пробам сеа

Да препорачате некој browser на кој нема да ми сецка песната од youtube (и не зборам за buffering-от од нетот, одма ќе се load-ира цело видео) кога сум на фејсбук и се допишувам со некого. Значи таман некој ќе ми пише - песната се укочува и целиот фејсбук е unresponsive, како и youtube, па и уште некоја веб страна ако отворам. Открив дека е до спориот процесор и се разбира, хард дискот што врти на 5400 rpm и е green верзија, па се гаси ако нема активност.
Имам 4гига рам, али DualCore 1.00ghz процесор (аmd c-50)

Да препорачате некој browser на кој нема да ми сецка песната од youtube (и не зборам за buffering-от од нетот, одма ќе се load-ира цело видео) кога сум на фејсбук и се допишувам со некого. Значи таман некој ќе ми пише - песната се укочува и целиот фејсбук е unresponsive, како и youtube, па и уште некоја веб страна ако отворам. Открив дека е до спориот процесор и се разбира, хард дискот што врти на 5400 rpm и е green верзија, па се гаси ако нема активност.
Имам 4гига рам, али DualCore 1.00ghz процесор (аmd c-50)
Mozilla Firefox macedonian version .....добар на македонски јазик ...

ne se razbiram mnogu ali ne bi trebalo na dual core da secka, na stariot com celeron, 1 giga ram pa ne secka.

ne se razbiram mnogu ali ne bi trebalo na dual core da secka, na stariot com celeron, 1 giga ram pa ne secka.

Целеронката зима повеќе струја и затоа е подобар од ова 9-ватново срање

Да го регистрирам Windows со Даз Windows Loader секогаш ми покажува unsupported partition table и неможам да притаснам инсталл за да почне да се регистрира.Што да правам ?:D
Еве ви слика:​
Capture.PNG

Некој да ми даде линк од wondows 8.1 про и линк од активатор бидејки имав инсталационо цд ама незнам каде ми е
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 21:13 ---
Некој да ми даде линк од wondows 8.1 про и линк од активатор бидејки имав инсталационо цд ама незнам каде ми е
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 21:14 ---
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 21:14 ---

Кога сакам да избришам некој филм ми излегува ерор некој (close any programs that might be using the file and try again). На што се мисли, што да направам ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom