Fed vo ovoj mech e favorit za mene zatoa shto ne mu go gledam problemot shto go ,,kraseshe,, niz 2013 , a toa e dvizenjeto . Na sekoja topka stignuva na vreme i e namesten . Lani se dvizeshe kako na trening , pola udari gi kasneshe i deluvashe mrzovolno , a ovde na AO e totalno druga slika , izgleda sfati deka pobedata treba da ja izraboti , istrcha , a ne zaradi imeto i minatiot trud . Plus mi deluva nekako resetiran , kul , rastereten , nema shto da izgubi , ochekuvanjata na site gi nadmina i na kraj , pa za Federer zborime be Shtef , zar treba da se pravdam ako mu davam povekje shansi deka ke pobedi .Za taa favoritska uloga zaslugi ima i Nadal . Ti si subjektiven i mozebi ne gledash realno , ama do sega ne pokaza nishto posebno i se macheshe i so Kei i Grigor . Moshne lesno mechevite mozea da zavrshat skroz obratno . Nadal utre ke mora da trcha , i toa mnogu da trcha po base line-ot, Fed ke go natera na toa , game planot go znae na pamet , mu pokazaa Kei i Grigor , a i Novak . Ne znam kolku sili ke ima , ama na 22-23 godini e edno , a na 27-28 godini e drugo dvaese , posebno ako se znae deka materijalot mu e dosta istroshen (kolenata). Plus, pritisokot e vrz nego , pa i pluskavicite plus , shto lichno mislam deka nema da mu se problem. Sepak , se e mozno , momentot e biten , kako ke im pochne denot,ke vidime.
Eve denes , za moj kejf , Stan me demantira , go pobedi i Berdych koj shto go prognozirav kako pobednik i za sreka moja zgreshiv . Stan e izgleda vo vrvna forma ,ima odgovor i na ramnite forhendi i silni udari shto eve malce kaj mene mi pomaga da mu gi namalam minusite na Novak za porazot od Stan i razorachuvanjeto pa komentarot ,, pichketina ,, da go smenam vo poblago ,, pichkica,,

.