Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Bez razlika koj kolku godini ima i koj kolku sto taktiki ke primeni, fakt e deka Rafa mentalno go unistuva Fedex. Znaci ne zborime za toa koj kolku trca mava i sl, igrata sto ja primenuva Nadal vekje 10 godini protiv Fedex e jasna i Federer go znae toa i pak ne moze da se nosi so Rafa. Edinstveno Rafa moze da izgubi ako fizicki ne moze da ja igra 100 psoto inaku ako nema problemi so rakata/kolenoto i ako e fizicki zdrav, se znae rezultatot.

Сакаш да кажеш дека победите на Федерер на WTF, Вимболдон, и слично се резултат на физички неспремен Надал?

Bez razlika koj kolku godini ima i koj kolku sto taktiki ke primeni, fakt e deka Rafa mentalno go unistuva Fedex. Znaci ne zborime za toa koj kolku trca mava i sl, igrata sto ja primenuva Nadal vekje 10 godini protiv Fedex e jasna i Federer go znae toa i pak ne moze da se nosi so Rafa. Edinstveno Rafa moze da izgubi ako fizicki ne moze da ja igra 100 psoto inaku ako nema problemi so rakata/kolenoto i ako e fizicki zdrav, se znae rezultatot.

znachi se e do Rafa , nishto ne zavisi od Federer , nema shansi on da izigra dobro kako shto igral koga go pobedil 10 pati mislam deka e

Јас мислам дека напротив Надал ќе биде по релаксиран баш поради тоа што е доста помлад. И да изгуби ќе има шанси во иднина.

Кој те одврзал од кошулата бе пријателе

Јас и уште кои три амбициозни фанови гласале за Федерер на анкетава :D

Јас сум едниот, другиот треба да е Псај, а кој е последниот, ваљда сам ќе се јави. :D

Утре нема да можам да го гледам натпреваров ќе треба да полагам :facepalm: Ај нека му попушти малце Надал па да го фатам крајот :icon_mrgr:

Јас сум едниот, другиот треба да е Псај, а кој е последниот, ваљда сам ќе се јави. :D
Шо? Тука сум бе, ме фаќа нервоза малце уште од сега
article-0-0D4E264A00000578-921_468x283.jpg

Fed vo ovoj mech e favorit za mene zatoa shto ne mu go gledam problemot shto go ,,kraseshe,, niz 2013 , a toa e dvizenjeto . Na sekoja topka stignuva na vreme i e namesten . Lani se dvizeshe kako na trening , pola udari gi kasneshe i deluvashe mrzovolno , a ovde na AO e totalno druga slika , izgleda sfati deka pobedata treba da ja izraboti , istrcha , a ne zaradi imeto i minatiot trud . Plus mi deluva nekako resetiran , kul , rastereten , nema shto da izgubi , ochekuvanjata na site gi nadmina i na kraj , pa za Federer zborime be Shtef , zar treba da se pravdam ako mu davam povekje shansi deka ke pobedi .Za taa favoritska uloga zaslugi ima i Nadal . Ti si subjektiven i mozebi ne gledash realno , ama do sega ne pokaza nishto posebno i se macheshe i so Kei i Grigor . Moshne lesno mechevite mozea da zavrshat skroz obratno . Nadal utre ke mora da trcha , i toa mnogu da trcha po base line-ot, Fed ke go natera na toa , game planot go znae na pamet , mu pokazaa Kei i Grigor , a i Novak . Ne znam kolku sili ke ima , ama na 22-23 godini e edno , a na 27-28 godini e drugo dvaese , posebno ako se znae deka materijalot mu e dosta istroshen (kolenata). Plus, pritisokot e vrz nego , pa i pluskavicite plus , shto lichno mislam deka nema da mu se problem. Sepak , se e mozno , momentot e biten , kako ke im pochne denot,ke vidime.
Eve denes , za moj kejf , Stan me demantira , go pobedi i Berdych koj shto go prognozirav kako pobednik i za sreka moja zgreshiv . Stan e izgleda vo vrvna forma ,ima odgovor i na ramnite forhendi i silni udari shto eve malce kaj mene mi pomaga da mu gi namalam minusite na Novak za porazot od Stan i razorachuvanjeto pa komentarot ,, pichketina ,, da go smenam vo poblago ,, pichkica,, :) .

Види, твојата логика е многу добра и исправна, и јас се слагам со неа. Мене само муабетот ми беше дека каква и да е ситуацијата, не може Федерер да има 60% а Надал 40%. Во ред, можеби ти така гледаш и јас го почитувам тоа, не е никаков грев да дадеш мислење. Значи да не ме сфатиш погрешно, јас не викам: Еј Надал тепа 100%, каков Федерер какви бакрачи...Муабетот ми беше, Федерер има 32 години, и он во неговиот прајм го нема тепано Надал на ниеден друг Слем освен на Вимблдон, така да Федерер не може да биде никаков фаворит во овој меч, па макар ни благ. Надал е прв тенисер на светот, победник на два од последните три Грен Слема, играта на хард му е 100 пати подобра од порано.

Се слагам дека Рафа се мачеше со Кеи и Гришо и дека не покажа баш најдобри партии, ама ти што викаш рецептот Федерер да го види од нив, е тоа малку потешко. Немаат Нишикори и Федерер иста игра. Нишикори реагира на еден начин, а Федерер на сосема трет кога ќе добие висок спин на својот бекенд. Подлогава повеќе му одговара на Федерер, побрза е годинава, ќе има простор за повеќе винери. Има една многу занимлива ситуација, а тоа е како ќе игра Надал од самиот почеток, дали подефанзивно во однос на тоа каков хард играч е сега, или ќе си остане на онаа поофанзивната варијанта од 2013 година. Зошто го велам ова? Нека ти текне на мечот во Синсинати. Офанзивен Надал не може многу многу да се надигрува со офанзивен Федерер. Тогаш Надал се спаси затоа што Федерер беше во канал и не знаеше каде тера, па кога тогаш мораше да пукне со играта. Да играше вака Федерер, Надал ќе изгубеше 2-0. Затоа јас мислам дека Рафа сабајле ќе почне малку подефанзивно за разлика од претходните мечеви, односно како да го наречам тоа, контролирано офанзивен, не по секоја цена.

Ќе биде интересно како и да е, одамна не сум бил вака возбуден пред некој тениски меч. Битно да изиграат добар тенис и нека победи подобриот.

П.с. Стрит, немој друже така да збориш, факт е дека Надал има рецепт за Федерер, но да не ги омаловажуваме резултатите на Федерер. На брзите подлоги Рафа во својата кариера и немал некои преголеми шанси против Федерер. Он може колку сака да трча, ама кога ќе севне форхенд Федерер, кога ќе склизне топчето по теренот се е џабе. Затоа Надал го теоририза Федерер на земја, затоа што Роџер не може да ги експлоатира своите рамни удари на земјена подлога.

П.п.с. Околу плускавецот на Рафа:
"We applied creams that help regenerate skin, but also Indiba, which serves to accelerate the healing process," explains Cotorro. The device that applies radiofrequency thereby accelerating metabolism of cells, reorganizing oxygenated blood, improving the velocity of blood flow and by promoting lymphatic drainage of the peripheral area.

Сакаш да кажеш дека победите на Федерер на WTF, Вимболдон, и слично се резултат на физички неспремен Надал?

Sakam da kazam deka igrata na Nadal voopsto ne mu odgovara na Roger.
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 05:21 ---
Види, твојата логика е многу добра и исправна, и јас се слагам со неа. Мене само муабетот ми беше дека каква и да е ситуацијата, не може Федерер да има 60% а Надал 40%. Во ред, можеби ти така гледаш и јас го почитувам тоа, не е никаков грев да дадеш мислење. Значи да не ме сфатиш погрешно, јас не викам: Еј Надал тепа 100%, каков Федерер какви бакрачи...Муабетот ми беше, Федерер има 32 години, и он во неговиот прајм го нема тепано Надал на ниеден друг Слем освен на Вимблдон, така да Федерер не може да биде никаков фаворит во овој меч, па макар ни благ. Надал е прв тенисер на светот, победник на два од последните три Грен Слема, играта на хард му е 100 пати подобра од порано.

Се слагам дека Рафа се мачеше со Кеи и Гришо и дека не покажа баш најдобри партии, ама ти што викаш рецептот Федерер да го види од нив, е тоа малку потешко. Немаат Нишикори и Федерер иста игра. Нишикори реагира на еден начин, а Федерер на сосема трет кога ќе добие висок спин на својот бекенд. Подлогава повеќе му одговара на Федерер, побрза е годинава, ќе има простор за повеќе винери. Има една многу занимлива ситуација, а тоа е како ќе игра Надал од самиот почеток, дали подефанзивно во однос на тоа каков хард играч е сега, или ќе си остане на онаа поофанзивната варијанта од 2013 година. Зошто го велам ова? Нека ти текне на мечот во Синсинати. Офанзивен Надал не може многу многу да се надигрува со офанзивен Федерер. Тогаш Надал се спаси затоа што Федерер беше во канал и не знаеше каде тера, па кога тогаш мораше да пукне со играта. Да играше вака Федерер, Надал ќе изгубеше 2-0. Затоа јас мислам дека Рафа сабајле ќе почне малку подефанзивно за разлика од претходните мечеви, односно како да го наречам тоа, контролирано офанзивен, не по секоја цена.

Ќе биде интересно како и да е, одамна не сум бил вака возбуден пред некој тениски меч. Битно да изиграат добар тенис и нека победи подобриот.

П.с. Стрит, немој друже така да збориш, факт е дека Надал има рецепт за Федерер, но да не ги омаловажуваме резултатите на Федерер. На брзите подлоги Рафа во својата кариера и немал некои преголеми шанси против Федерер. Он може колку сака да трча, ама кога ќе севне форхенд Федерер, кога ќе склизне топчето по теренот се е џабе. Затоа Надал го теоририза Федерер на земја, затоа што Роџер не може да ги експлоатира своите рамни удари на земјена подлога.

П.п.с. Околу плускавецот на Рафа:

Ne mi bese voopsto poentata da go omalovazuvam federer, na kraju kraeva go pocituvam maksimalno kako igrac , no nepobiten fakt e deka Rafa mu e mokna mora i toa sme gfo gledale so godinite.Ne izmisliv jas voda tuku konstatirav i dadov moe mislenje.Ne znam sto se napnaa nekoi. Tuku ajde neka ima super mec pa ke diskutirame podocna.

Ne mi bese voopsto poentata da go omalovazuvam federer, na kraju kraeva go pocituvam maksimalno kako igrac , no nepobiten fakt e deka Rafa mu e mokna mora i toa sme gfo gledale so godinite.Ne izmisliv jas voda tuku konstatirav i dadov moe mislenje.Ne znam sto se napnaa nekoi. Tuku ajde neka ima super mec pa ke diskutirame podocna.

Како не ти беше, кога кажа дека Федерер може да го победи Надал само ако не е физички спремен или пак повреден?

Сега, ако сакаш да се оправадаш стварно, одговори дали победите на Федерер против Надал се заслужени, или се одраз на некаква наводна повреда на Надал, или физичка неподготвеност?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom