Македонија - Шпанија [ 22.01.2014 - 16:00 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Bemt0b_CQAA8nNn.jpg:large

:pos:

И јас сум начелно против натурализација на играчи нарочито на просек како што е Прибак.Бо е друга приказна,тој е носител на тимот и затоа е оправдано кај него,и кај ракометарите би се согласил ама тоа да биде некој кој би бил првотимец,носителк а некој кој ќе бил добар за ротација.некој кој ќе придонесе да отидеме подалеку од она 5 место а не за постигнување на 7,8,9,10 место.Значи следниот пат и ако се натурализира тоа да биде некој светски играч или поарно да си одиме само со наше па барем ќе се нервираме поради наше а не поради туѓо.
Знам дека вардарци си го бранат ама едно е да играш во Вардар а друго во репрезентација против многу посилни одбрани(башка тоа што и во Вардар е резерва па дојде време на резерви да се надеваме дека ќе ни го подигнат нивото на играта).
Кире повеќе го вели ова поради запоставување на тренирање млади играчи а се дава пари за натурализирани играчи оти колку што знам сите досега натурализирани бараа одредена сума за да играат во репрезентација и навистина се ретки тие низ историјата на репрезентативниот ракомет барем кај мажите што заслужија што го носеа дресот на Македонија.

Јао шо мерак ми се праи што раководствово на РФМ излегува со вакви соопштенија, па уште повеќе ми се свиѓа сеирот што го мава Антиќ.

Јао шо мерак ми се праи што раководствово на РФМ излегува со вакви соопштенија, па уште повеќе ми се свиѓа сеирот што го мава Антиќ.

Какви соопштенија? Сум утнала нешто изгледа...

Остајте ги Перо, Кире и Пандев на страна. Тие колку што вредат, останативе да ги собереш, помножеш со 10 и да ги шутнеш на 10км од место на случување. Незнам што се фаате за фаци кои навистина се одлични, еве гледаме и каде да отидат се ценети и се играчи на место.

Ова остатоков од ракометари, освен Столе и Миркуловски абе на клоци да ги шалташ од Данска. Тоа одбраната тоа тоа немам зборови сите до еден надвор. Ѓорѓиевски детено, Ојлевски мојт и друго право кај мајка им.

Ќе гледаме тука глупирања, ќе коментира после натпревар натурализирани вакви такви, а он дрво дрвосано. Може некогаш биле во форма, али пријатели у спорт нема форма само една сезона нели тоа сте го научиле досега. Голем тит ако во Европско Србија сте биле добри, сега сте канта. Затоа тотална смена на репрезентација ни треба. Неблагодарни едни.

И овие РФМ кога ќе ги видам, гомна цел живот да јадете вие го уништивте ракометот кретени!

Нема фраер кој ќе искочи на прес и ќе каже нешто така? Како тргнаа ова ќе се сведе на теории на заговор и правање драма. „Нешто не штима, ама не смее да се каже што“. „Натурализацијата е добра пред почетокот на првенството, ама сега е чекор назад.“
Смешно делува сето ова. Никогаш како народ, општество и репрезентации не научивме ништо од грешките и не правиме обид да се смениме. Си тераме и понатаму со игри и недокажани работи, додека некои сериозно работат и имаат видливи резултати.
Имам многу прашања, не ми се јасни некои работи и потези, ама за жал и така ќе останат.
А мислев дека еден успех кој го имавме ќе даде мотив да се движиме во нагорна линија.

Никако ова не смее да биде официјален став на федерацијата, наместо да седнат малку да размислат што ни се случува и да си ги загреат газињата. За хотел и лекар лесно прајме. Ние треба да ги воочиме клучните грешки кои неколку години се наталожуваат, јас не обвинувам за сегашниот неуспех ниту Бранче ниту Прибак ниту селекторот. 4-5 години репрезентацијата ни е во приоритет само по 15 дена за време на првенство, а после и пред тоа никој не мисли.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom