„Државна видео лотарија“ ќе ги регулира интернет игрите на среќа

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај сега вака. Кладилница со 51% сопственост на државата и 10% данок на добивка. Дали тоа значи дека ако сум добитен државата ќе ми ја исплати повеќе од пола од добивката(во теоретска форма ова), а јас на истата пак ќе и платам 10% данок :cautious: ?

Земјоделците тутунарите и пензионерите кои преку т.н. систем демократија може да изгласаат и гаќите да ти ги земат :)

Така е тоа, се додека не почнат да се фрлаат бомби. Потоа наеднаш друга песна ќе се пее...

Сериозно, ова е таква одвратна карикатура на демократија, што станува навистина неподносливо. Искрено ги жалам тие што ќе останат. Ги доживувам како Евреите во нацистичка Германија.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 22:13 ---
Чекај сега вака. Кладилница со 51% сопственост на државата и 10% данок на добивка. Дали тоа значи дека ако сум добитен државата ќе ми ја исплати повеќе од пола од добивката(во теоретска форма ова), а јас на истата пак ќе и платам 10% данок :cautious: ?

Никој нема да се клади во тоа срање. Прекасно се сетија. Во Македонија има неколкудецениска традиција на кладење, знаат веќе луѓето што чини, што не чини. Не е ова Бугарија. Се сеќавам пред десетина години бев на одмор Несебар, и понесов билтен од македонска кладилница. На бугарите не им се веруваше колкави се коефициентите.

А ако профитот на австријците испадне поголем од 10м евра годишно што правиме тогаш?

Не 10 милиони туку сигурно ќе биде многу повеќе, чисто за споредба се вртеа бројки за годишна заработка на нашите кладилници и по 20тина милиони по кладилница и сигурно сите заедно кладилници во Македонија прават над 80м профит на годишно ниво. Еве пола нека им падне заработката на домашниве кладилници и 40 нека се одлеат кај оваа државна тоа ти е минимум 20 милиони за Австријциве и уште 20 во буџетот, ќе си ја вратат одма трикратно инвестицијава они уште првата година изгледа.

Инаку ако веќе ова го прават ова требаше да биде 100% државна и најбитно да не прават цигански финти со намалување на коефициентите во споредба со останатите светски/онлајн кладилници

Така е тоа, се додела не почнат да се фрлаат бомби. Потоа наеднаш друга песна ќе се пее...

Сериозно, ова е таква одвратна карикатура на демократија, што станува навистина неподносливо. Искрено ги жалам тие што ќе останат. Ги доживувам како Евреите во нацистичка Германија.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 22:13 ---

Никој нема да се клади во тоа срање. Прекасно се сетија. Во Македонија има неколкудецениска традиција на кладење, знаат веќе луѓето што чини, што не чини. Не е ова Бугарија. Се сеќавам пред десетина години бев на одмор Несебар, и понесов билтен од македонска кладилница. На бугарите не им се веруваше колкави се коефициентите.
Ја гарантирам дека идејата за државна кладилница е на некој пензионер...
Приказната е ваква некој пензионер му рекол на Грујо.
Зошто да не отвара државата фабрики?
И тогаш на Грујо му светнала идеја...Фабрики се прљава работа он е за почист бизнис и му текнало да отвори кладилница. Кај и да е државни казина и стриптиз барови ќе никанат на секој чекор.

Yea right. Повеќе причини има Македонија да не го прифати ПејПал отколку ПејПал да не ја прифати Македонија. Кажи ми една причина зошто не сакаат да соработуваат со нас?

Dear Goce Chekorov,
Thank you for contacting PayPal regarding the availability of PayPal in Macedonia.

The availability of the PayPal service within a country resides on the economic stability and governing financial laws within the said country.
For this reason, PayPal has no plans to introduce it's service to Macedonia at this current time.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Yours sincerely,
Junior
PayPal
Copyright © 1999-2013 PayPal. All rights reserved.
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349

Ја гарантирам дека идејата за државна кладилница е на некој пензионер...
Приказната е ваква некој пензионер му рекол на Грујо.
Зошто да не отвара државата фабрики?
И тогаш на Грујо му светнала идеја...Фабрики се прљава работа он е за почист бизнис и му текнало да отвори кладилница. Кај и да е државни казина и стриптиз барови ќе никанат на секој чекор.

Па зашто парите да се слеваат во џебовите на некои таму приватњаци кога може да одат во државната каса и од тоа добиваме сите ние - граѓаните! Am I right, guys, guys...guys...? :(

Јас очекував дека на сите ќе ви се допадне идејата, зошто да се полнат буџети на туѓи држави кога може нашиот.

Не, јас сум еден од многуте сељаци неписмени со осмо одделение што лепат плакати за избори. Дома имам еден пакет портокалови пенкала, маици, капи, кои што ги носам за во секоја пригода. Не одам на одмор во Грција, не навивам за Партизан, и не вадам бугарски пасош. Главна цел во животот ми е да се вработам на државно. Горд сум што баба ми и дедо ми заминаа на скијање прв пат во нивниот живот и знам дека Ивончето ќе ја извадат од овие ујдурми што и ги прават со фирмите, она лиже гз, не е како Велија да крши закони и истовремено да плука по власта. Горд сум на музеите во Центар кои што стојат рамо до рамо со Лувр и Шенбрун. Го мразам Бранко затоа што зад себе остави 220.000 стечајци и уште има народ што плаче по него како по Тито. Го сака Грујо затоа што ги воведе сите даноци што постојат во ЕУ. И сега исто така ми е чест што ќе забрани коцкари ненаменски да фрлаат пари од државава.
Николааааа.......мајка го роди народ да води....брате Никола

До 2007 година кладилниците беа регистрирани како спортски друштва (здружение на граѓани) со многу мали давачки кон државата и солиден ќар за газдите (претседателите на друштвата). Имаше помалку лиги за игра, помалку понуда на игри на кои ќе се кладиш. Се играше на конечен тип 80 %, 15 % на голови (0-2 и 3+) и останите игри 5 %. Ќарот на кладилниците беше 15-20 % од уплатата.
Од Трајко Славевски (министер за финансии) навака буквално на секои 5-6 месеци се менува законот за кладилници (организатори на игри на среќа и обложување) и никако да донесат закон со кој ќе бидат среќни со приливот на пари во буџет. Од 2007-ма навака пробуваат да направат некаков државен монопол мислејќи дека милијарди ќе заработат ама никако да дојдат до поволна “формула“, се некако малку им е.
Во меѓу време работите драстично се сменија и во самите кладилници, поголема конкуренција, повеќе понуда за ирга, услови (ограничувања) за игра сведени на минимум и ќарот на кладилниците е сведен на минимум. Примерот со Спорт Лајф објавен во медиумите е најдобар показател. Со уплата од над 50 мил. евра на крај на година завршле со ќар од само 750 000 евра. Тоа е 1,5 % од уплата, десеткртано намален ќар во однос на времето од пред Трајкота. Тешките „милиони“ кои се спомнуваат, се само уплата, не се ЌАР на кладилницата.
Кладењето во странски кладилници (преку интернет) и до сега беше нелегално. Евентуалната добивка од кладењето се внесуваше нелегално, непријавено, неоданочено, црни пари. Наместо да се донесе некоја регулатива која ќе го овозможи и олесни кладењето онлајн (домашно и странско) а при тоа кај добивки над одредена сума и да се земе некој денар во вид на данок, овие се решаваат да воведуваат монопол на онлајн кладење. Монополот при онлајн кладење не е непознат во европа (BWIN изгуби на суд таков спор со државата Франција) ама монопол како монопол е крајно иритирачки и предизвикува фрустраци и одбивност кај играчите.
Идиотското оправдување „да не се излеваат пари во странство“ (при 10 М. уплата тоа би биле некои 150 К. останати во странство) при странски партнер со 50 % сопственост каде ќе завршат парите??? Моронизам, како не се збуни од глупоста која ја кажа кога ја изговараше реченицата овој портпаролот.
Да се овозможи онлајн кладење на домашните кладилници е една работа а да имаш монопол на онлајн кладење и при тоа да ги блокираш странските кладилници што нудат онлајн кладење е алчност која нема да донесе ни денар профит за државата туку само за некои деболокожци асдисани за пари кои ги користат државниот апарат како приватен.

Реално, овие не знаат во газот да се дупнат, па ќе блокираат сајтови. Толку се неписмени што не разбираат дека овој закон е спротивен на целата легислатива на Европската Унија за слободен и отворен пазар. Повеќето онлајн кладилници се регистрирани во држави членки на Европската Унија, и се регуларни даночни обврзници.

Само уште еднаш покажуваат дека ни на крај памет ни им е членство во ЕУ, туку на Македонија гледаат како на феуд со закрепостени селани. И мислат дека журката вечно ќе трае. Најнеписмениот џган во државата дојде на власт.

Реално, овие не знаат во газот да се дупнат, па ќе блокираат сајтови. Толку се неписмени што не разбираат дека овој закон е спротивен на целата легислатива на Европската Унија за слободен и отворен пазар. Повеќето онлајн кладилници се регистрирани во држави членки на Европската Унија, и се регуларни даночни обврзници.

Само уште еднаш покажуваат дека ни на крај памет ни им е членство во ЕУ, туку на Македонија гледаат како на феуд со закрепостени селани. И мислат дека журката вечно ќе трае. Најнеписмениот џган во државата дојде на власт.

Ставре се слагам со тебе.
Приглупи се.
едвај 6 мил дали ќе добијат вака.
требаше да ги остават сајтовитеи да си отворат свој. Секако ќе имаа луѓе шо ќе играт. Вака со диктатура и со блокади можат само да гопушат !! Вака нема ни денар да заработат.

Ставре се слагам со тебе.
Приглупи се.
едвај 6 мил дали ќе добијат вака.
требаше да ги остават сајтовитеи да си отворат свој. Секако ќе имаа луѓе шо ќе играт. Вака со диктатура и со блокади можат само да гопушат !! Вака нема ни денар да заработат.

Печ прчен ќе добијат гнасите со ова. Не гледам кој би се кладел на онлајн кладилница која по дифолт ќе има лоша понуда, затоа што е монопол. Она што не го разбираат дека всушност се квази монопол, затоа што и со 10% данок на добивката на луѓето повеќе ќе им се исплати да се кладат во македонските кладилници.

Мислам дека австријците повеќе внимание ќе посветат на рекламирање на онлајн покерот кој претпоставувам дека ќе биде во понуда. Бргу ќе видат дека не се никаква конкуренција на македонските кладилници во делот на кладењето.

Печ прчен ќе добијат гнасите со ова. Не гледам кој би се кладел на онлајн кладилница која по дифолт ќе има лоша понуда, затоа што е монопол. Она што не го разбираат дека всушност се квази монопол, затоа што и со 10% данок на добивката на луѓето повеќе ќе им се исплати да се кладат во македонските кладилници.

Мислам дека австријците повеќе внимание ќе посветат на рекламирање на онлајн покерот кој претпоставувам дека ќе биде во понуда. Бргу ќе видат дека не се никаква конкуренција на македонските кладилници во делот на кладењето.

Знаеш шо е најсмешно ? 51% е само е сопственост на Македонија.
Дали 3 мил евра ( преку сила ) посебно со оваа политка и популарност ќе се слеваат у буџетот.
Исто за сите закони кои ги донесоа, така иза овој. Несмислен и прерано пуштен.
Може 5 месечен фетус да се одржи во живот по раѓање ? I dont think so. Исто и ова.
Морони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom