Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако сакате филм сличен како Lone Survivor тогаш изглеајте го Behind Enemy Lines 2001 со Owen Wilson, иако звучи смешно што главен лик е Wilson ама филмчето вреди, плус има јаки сцени снимени во Босна. :icon_lol:
И сличен на овие погоре е Enemy at the Gates 2001 , исто воен само шо сега случката е за време на втората светска војна, спасувањето на Сталинград. Може гледан ми е сто пати ама не го изгубил шмекот, кога и да го гледам интересен ми е и возбудлив. (y)

Секоја година си ги вртам вие два филма, не знам оти... :love:

Edit: Кој е расположен за филмче од 2014та еве, како ли успеаа волку брзо.
Back In The Day 2014 HDRiP XViD-FiRE

Жалосно е да не им се бутне по еден оскар на овие бе... :love:

tornatore-ci-racconta-la-migliore-offerta_h_partb.jpg

Богами како би и го бутнал на оваа плавава

Before the Devil Knows You Are Dead, Прекрасна криминална мелодрама што ме допре емотивно.
Се работи за двајца брака, едниот солидно финансиски ситуиран другиот со финансиски проблеми, но поради нагон да направат брзи пари поради посебни причини ке се решат да ограбат златара и тоа не било која златара туку златарата на нивните родители.
Интересно нараторство има филмот што не води од еден карактер на друг во ист временски период, пред грабежот и послем.
8/10

Дајте некој опасен хорор за со друштво? За утре вечер ќе ми треба.
А до тогаш, некоја асална комедија, од 1990+. Никако неможам да најдам, се се вртам во круг со едни исти.

И кога сме веќе кај one room филмови:
Unknown 2006
The Exam
Phone Booth
Cube
Fermat's room
Tape
The man from Earth

Грејачот на тацната сам си го монтираше во своја режија?
Со термостат или со рачен прекидач? Колку троши грејачот?
Не сум монтирал ништо сам, така ми ја донесоа без мое барање си стигна заедно со греачот, или пофалбаџиски кажано климата ми е Nordic варијанта т.е место -15 со греачов е до -20 :)
Значи добро кажа goran0505 во еден негов пост во врска со греачиве како може да не ги вградуваат во сите инвертери па посебно во појаките и поскапите кога тој греач во масовно производство би коштал не повеке од 3-4 долара.
Значи Зорба не се глупи да увезат клими без греачи, иако за мојов модел па и за хансолот греачот стои како додатна опција и не иде стандардно. Мегутоа и во упатството и на климата греачот постои.
1899.jpg1897.jpg

Halloween (1978), Black Christmas (1974), Martyrs, I AM Legend, The Orphange, Rec, The Conjuring, The Strangers, Suspiria, The Haunting In Connecticut, The Mist, Inside..

А до тогаш, некоја асална комедија, од 1990+. Никако неможам да најдам, се се вртам во круг со едни исти.

The Others
The Blair Witch Project
House on Haunted Hill

Halloween (1978), Black Christmas (1974), Martyrs, I AM Legend, The Orphange, Rec, The Conjuring, The Strangers, Suspiria, The Haunting In Connecticut, The Mist, Inside..

The Others
The Blair Witch Project
House on Haunted Hill

The strangers, The Orphanage, Rec, Connecticut, Blair witch project се гледани.
The Mist не, пошто не сакаме со суштества.
Од овие по стариве не верувам дека ќе сакаат.
I am Legend е исто гледан, а и не е некој хорор.

Martyrs, Inside, House on haunted hill, The others. - Еден од овие ќе одбереме, освен ако не нашле нешто они. Фала многу и на двајцата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom