Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не би рекол, ова е типична морбидна - трилер хорор мистерија. Убаво е опишан и е ремек дело, многу потценет филм.
Точно, поентата ми беше дека одговара (до некаде :)) на твојот опис. Хибрид, неколку жанрови испомешани.

Точно, поентата ми беше дека одговара (до некаде :)) на твојот опис. Хибрид, неколку жанрови испомешани.

Филмов има поента, во него не се расфлани неколку жарнови заради тоа што режијата немал фиксна идеја што треба неговото дело да долови, која е целта на филмот? напротив тука е релативно добро доловена поентата :)

Не ми смета мешањето на жарнови, ама баш ич. Има многу добри такви филмови, ама ми смета кога тоа е бесцелно и лошо изведено заради недостатокот на имагинација на "режисерите" - или пак писателите.

Иначе не зборам за Стокер, не ми е гледан, но ако е таков и тој спаѓа во таа категорија. Ги критикував филмовите кои се онакви како што опишав во првиот дел од постов.

Почни да го читаш подфорумот Религија.

Досадно е бе :D То па то, во круг сеисти муабети. Кај си го трошам времето на веќе видено.

Вака филмче, нема никому да шкоди. Инаку Носталгија од Тарковски ми се бендиса, да кажам. И демек предлог нека биди.

Досадно е бе :D То па то, во круг сеисти муабети. Кај си го трошам времето на веќе видено.

Вака филмче, нема никому да шкоди. Инаку Носталгија од Тарковски ми се бендиса, да кажам. И демек предлог нека биди.
Бујрум:

http://www.imdb.com/title/tt0087892/?ref_=nm_knf_i3

http://www.imdb.com/title/tt0059113/

Ако не можи овај предлог, нека биди некој мадафакерски ко Mr Nobody, The Fountain, да ми набија депресија и негативност, да ме задума за животов, оти ептен на весело ми тргна работава и се ми е рамно, а то не чини.

21 Grams, Hearts In Atlantis, Awakenings, Never Cry Wolf, Fargo, Untamed Heart, The Boy in the Striped Pyjamas, The Perfect Storm, Babel, Crash, Magnolia...

Не се баш како Фонатана, ама се многу добри.

@blue ladybug кога веќе ти набројаа толку анимации, под итно и Fantastic Mr.Fox на Вес Андерсон, еден од омилените ми е :love:

Жалосно е да не им се бутне по еден оскар на овие бе... :love:

tornatore-ci-racconta-la-migliore-offerta_h_partb.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0123755/

Овој е таков, но ова е добар филм. Прав mind-fu*k. :)
Не би рекол, ова е типична морбидна - трилер хорор мистерија. Убаво е опишан и е ремек дело, многу потценет филм.
Се сложувам и со двајцата. Според мене - најдобриот од "one room" филмовите. После него се појавија еден куп слични, ама никој не му беше достоен. Имаше и sequel - Hypercube, ако го немате гледано, имате препорака од мене.

Се сложувам и со двајцата. Според мене - најдобриот од "one room" филмовите. После него се појавија еден куп слични, ама никој не му беше достоен. Имаше и sequel - Hypercube, ако го немате гледано, имате препорака од мене.

Yep, гледан :)

Иначе, сите овие филмови од овој тип се со идеја од TZ, све е украдено и копирано како идеја од таа серија, мајка на сите филмови - серии :cool:

Yep, гледан :)

Иначе, сите овие филмови од овој тип се со идеја од TZ, све е украдено и копирано како идеја од таа серија, мајка на сите филмови - серии :cool:

Претпоставувам, иако не сум седнал да ја гледам уште. Сега прочитав дека не само sequel-от, туку дека и prequel бил снимен - Cube Zero. Не сум го гледал овој уште, треба да седнам да го ѕирнам.

Инаку, пред извесно време на HBO-OD имаше еден филм за кој очигледно беше дека идејата е преземена од Cube-овите: True Love или Y/N: You Lie, You Die. Млад брачен пар е затворен во две различни соби само ден по нивната свадба. И двајцата се приморани да гледаат клипчиња на кои е снимен партнерот, и притоа да одговараат на прашања за нивниот живот, чии одговори можат да доведат и до нивна смрт. Го изгледав филмот, не е ништо посебно, дури и по оценката на IMDB се познава, ама само заради концептот, мислам дека не е на одмет да се погледне.

Ја сликнав мојава клима Грее change која има греач на тацната колку да видиш како најдоле па и на еден мал дел од средината никогаш не се прави бела од мразот. Тој делот доле кај тацната е некаде7-8цм широк, горниот упола од тоа али доволно да незамрзне и воедно си дува топол воздух со саати без да влага у дифрост.Прегледај го приврзокот 80008
Грејачот на тацната сам си го монтираше во своја режија?
Со термостат или со рачен прекидач? Колку троши грејачот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom