Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
American Hustle е убедливо најслабиот и најпреценетиот филм во сите овие филмски награди. Филмот воопшто не заслужува да се најде меѓу најдобрите 10 според некои новинари/критичари. Му дадов седмица само ради одличната глума на Купер, Адамс и Бејл. Џенифер Лоренс не е ни малку добра како што беше во Silver Linings. Промашена приказна на Дејвид О Расел, многу измешан филм.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.136
Blue Jasmine - вознемирувачки совршен филм... (y)(y)

Aпсолутно се согласувам со ова. Грета ја обожавав ама после филмов Бланшет го дели првото место, а филмот е да, вознемирувачки одличен. Незнам зошто хејтот, мислам дека си прв засега што му се допаднал. Уште сум под импресии, да се истуширам ако имам време ќе шкртнам нешто да остане забележано. :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Aпсолутно се согласувам со ова. Грета ја обожавав ама после филмов Бланшет го дели првото место, а филмот е да, вознемирувачки одличен. Незнам зошто хејтот, мислам дека си прв засега што му се допаднал. Уште сум под импресии, да се истуширам ако имам време ќе шкртнам нешто да остане забележано. :)
Don't forget me, мене ми е еден од подобрите негови во последните неколку години, заедно со Вики Кристина и Париз.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Не знам што нема за да не се сака. Тешка психологија е филмов, од една страна го имаме ликот на Кејт Бланшет кој е толку комплексен и со сите постапки му дава уште поголема тежина, додека од друга страна нејзината сестра е навидум обична, со мирен живот и треба да ја претставува полесната страна од приказната, ако воопшто ја има, затоа што и таа е мачна и депресивна. Не знам за што се негативните критики, мене ме воодушеви се во филмот, од глума, од музика, од атмосфера, од приказна, од тоа што остава простор за размислување и измешани чувства. И овде Вуди одлично ги прикажува односите меѓу луѓето и нивната внатрешна борба.
Ми го зеде умов. Дефинитивно еден од најдобрите годинава. Чиста десетка.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Превод за Her ? Се шо најдов беше турски и бразилски.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.062
Поени од реакции
37.450
може ли торентче за првиот дел од цртаниов? никаде не можев да најдам добар торент.
Не е ништо посебно ни првиот, ни вториов, не се замарај да го гледаш.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Не е ништо посебно ни првиот, ни вториов, не се замарај да го гледаш.
Мене па ми кажаа дека првиот бил добар, вториот онака мееех. Ајде кажи тогаш, предложи некој добар цртан филм. Може и некој постар.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Мене па ми кажаа дека првиот бил добар, вториот онака мееех. Ајде кажи тогаш, предложи некој добар цртан филм. Може и некој постар.

Cars, Frozen (иако овој не ми е гледан, симнат ми е многу го велат како добар филм) Despicable me

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Не слушај рандом мислења од рандом луѓе, сама процени си дали ќе ти биде добар. Имаш plot на imdb, имаш актери, имаш трејлери и слики за да видиш начин на анимација. А како и секој друг анимиран има кјут ликови, cheesy шеги, направен по истиот шаблон. Можеш да пробаш со некои хипстерски ко Mary and Max if ur into that.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.062
Поени од реакции
37.450
The Croods го гледаше? Мене од 2013 тој ми е бр.1. И Epic не е лош, онака... Од 2012 ги сакам Rise of the Guardians и Frankenweenie. Од постарите - Up, Toy Story трите дела, Hood Winked...

EDIT: Mary and Max е закон, да, препорака и од мене. А од кратките анимирани - Harvie Crumpet, само спремај паломи и за двата.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Се ми е гледано. Дај друго дете. :D

леле, незнам не гледам многу цртани филмови, но ете ти ајде уште нешто.

101 Dalmatins
Shrek
Everyone's Hero
Tangled.
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 22:31 ---
The Croods го гледаше? Мене од 2013 тој ми е бр.1. И Epic не е лош, онака... Од 2012 ги сакам Rise of the Guardians и Frankenweenie. Од постарите - Up, Toy Story трите дела, Hood Winked...

кој да гледам вечер The Croods или Frozen?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Не слушај рандом мислења од рандом луѓе, сама процени си дали ќе ти биде добар. Имаш plot на imdb, имаш актери, имаш трејлери и слики за да видиш начин на анимација. А како и секој друг анимиран има кјут ликови, cheesy шеги, направен по истиот шаблон. Можеш да пробаш со некои хипстерски ко Mary and Max if ur into that.
Го гледав Mary and Max, обично не сакам таква анимација, ама овој ми се допадна.
Еpic и Croods не ми се гледани. Ова другово се ми е поминато. Фала, ќе имам за гледање анимации деновиве. :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.062
Поени од реакции
37.450
леле, незнам не гледам многу цртани филмови, но ете ти ајде уште нешто.

101 Dalmatins
Shrek
Everyone's Hero
Tangled.
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 22:31 ---

кој да гледам вечер The Croods или Frozen?
Кој сакаш! :D

Мене The Croods ми беше поинтересен.

Kajgana Shop

На врв Bottom