Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
го изгледав и јас хобитот, тотално ме остави без зборови, го поврзав со HDMI кабел и го гледав на тв 40 инчи, одлична преработка, одлична глума. Дефинитивно но.1 годинава.

Не можам и не можам да се помирам со ова, што жити се одглуми Сандра, улогата не и е за Оскар па кој што сака нека рече, што одглуми она за да биде во конкуренција за Оскар? Филмот може да си зима Оскари за ефекти, па еве макар и за филм ако веќе гледаме севкупно визуелност но за глума никако. Пример Сандра беше маестрална во The Blind Side и заслужено си доби Оскар, годинава никако!

Моментот кога после ~ 30 минути во филмот, сочуствуваш за лик како да е обработена позадинска приказна за целиот неговиот живот, а не е, се ежиш......ова многу ретко на кој филм му успева.

Тоа е добра глума, но овој пат таа не беше со ефективни изрази на лицето, или па некои гестикулации, се осеќаше паниката и стравот на Сандра, за мене тоа е одлична глума.

Ете без причина се хејтаат скринерите, ние овој филм го гледавме пред десет дена додека "кутрите" Американците почнале вчера

Afghanistan war drama 'Lone Survivor' dominated the box office on Friday with over $14 million.

Ете без причина се хејтаат скринерите, ние овој филм го гледавме пред десет дена додека "кутрите" Американците почнале вчера

Afghanistan war drama 'Lone Survivor' dominated the box office on Friday with over $14 million.

Напротив се хејтаат за сосема погрешни причини. Американците пак ги хејтаат за оправдани причини (пиратерија).

American Hustle е убедливо најслабиот и најпреценетиот филм во сите овие филмски награди. Филмот воопшто не заслужува да се најде меѓу најдобрите 10 според некои новинари/критичари. Му дадов седмица само ради одличната глума на Купер, Адамс и Бејл. Џенифер Лоренс не е ни малку добра како што беше во Silver Linings. Промашена приказна на Дејвид О Расел, многу измешан филм.

Blue Jasmine - вознемирувачки совршен филм... (y)(y)

Aпсолутно се согласувам со ова. Грета ја обожавав ама после филмов Бланшет го дели првото место, а филмот е да, вознемирувачки одличен. Незнам зошто хејтот, мислам дека си прв засега што му се допаднал. Уште сум под импресии, да се истуширам ако имам време ќе шкртнам нешто да остане забележано. :)

Aпсолутно се согласувам со ова. Грета ја обожавав ама после филмов Бланшет го дели првото место, а филмот е да, вознемирувачки одличен. Незнам зошто хејтот, мислам дека си прв засега што му се допаднал. Уште сум под импресии, да се истуширам ако имам време ќе шкртнам нешто да остане забележано. :)

Don't forget me, мене ми е еден од подобрите негови во последните неколку години, заедно со Вики Кристина и Париз.

Не знам што нема за да не се сака. Тешка психологија е филмов, од една страна го имаме ликот на Кејт Бланшет кој е толку комплексен и со сите постапки му дава уште поголема тежина, додека од друга страна нејзината сестра е навидум обична, со мирен живот и треба да ја претставува полесната страна од приказната, ако воопшто ја има, затоа што и таа е мачна и депресивна. Не знам за што се негативните критики, мене ме воодушеви се во филмот, од глума, од музика, од атмосфера, од приказна, од тоа што остава простор за размислување и измешани чувства. И овде Вуди одлично ги прикажува односите меѓу луѓето и нивната внатрешна борба.
Ми го зеде умов. Дефинитивно еден од најдобрите годинава. Чиста десетка.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
може ли торентче за првиот дел од цртаниов? никаде не можев да најдам добар торент.
Не е ништо посебно ни првиот, ни вториов, не се замарај да го гледаш.

Не е ништо посебно ни првиот, ни вториов, не се замарај да го гледаш.
Мене па ми кажаа дека првиот бил добар, вториот онака мееех. Ајде кажи тогаш, предложи некој добар цртан филм. Може и некој постар.

Мене па ми кажаа дека првиот бил добар, вториот онака мееех. Ајде кажи тогаш, предложи некој добар цртан филм. Може и некој постар.

Cars, Frozen (иако овој не ми е гледан, симнат ми е многу го велат како добар филм) Despicable me

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom