A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Провери берот колку е на дотичните канали. Ако не е како што треба тогаш помести ја антената. Каква антена користиш, надворешна или внатрешна?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Провери берот колку е на дотичните канали. Ако не е како што треба тогаш помести ја антената. Каква антена користиш, надворешна или внатрешна?
Надворешна антена.. А тоа берот некое мерило за сигналот е?
Да го побарам преку менито за технички сетинзи?
Нуб сум за телевизориве...

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Па значи ти така на слепо на ќоро си ја наместил антената. Со далечинското од бумот одиш: Menu, два пати надесно па Технички подесувања, па внесуваш ПИН 1234 (или ако го имаш сменато тогаш новиот ќе го пишиш) и после одиш БЕР. Берот треба да биди нула, или ако се движи, да се движи помеѓу нула и 200. Си велам ќе се снајдиш. Ако ти треба уште нешто ПП пиши, тука сум. ;)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
што е со факинг лан? на сите програми ми пишуе слаб сигнал проверија антената. Кај сите е вака или до мене е?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Абе дечки, вака..
Од декември 2013 па навака.. сител, канал5 и шознам јас таму некој локални телевизии .. сецка и губи сигнал цело време.
Шо мојт да е проблем? Зошто само тие сецкаат, а кај другите канали нема проблем никаков. Сликата е сталко.
Рестартирав, пребарав одново канали... пак исто.
Мама е нафурана, изгледа ради овие фатбаѓул и сулејман серииве... па дури ми побара број од АЕК да ги пријавела :pos:
Техничка подршка, ништо ич. "Го пријавив господине проблемот.... и чекајте да падни таванот"
Дај кажете некое чаре
Мислам дека е до телевизорот. Како да се гаси бумот се случува или само се укочува сликата? Зашто ако снемува сигнал како да се изгасил бумот тогаш е до телевизорот.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
му ја најдов маката за да не сецка, кај една роднина отидов и тие имат бум тв и велам дека кај мене сецка многу а кај нив не, и ми вели извади ја антената и стави вилушка на нејзино место. Не верував, се смеев но направив така и навистина е многу подобро одколку пред тоа, ни сецка ни ништо.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
А како тоа? Едно од тие шилките на вилушката го ставаш во тоа дупчето кај што треба да стои антената?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Signal ima so viljuska,ili..ke treba da probam.

Sent from my C2105 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom