A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
7 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
151
Здраво, едно прашање ... некој канали ми се ОК на цел екран, а некој од горе и доле имаат црн простор ... некако да се развлече сликава и нагоре има таква опција? пошо најдов само за лево и десно да се развлече.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Здраво, едно прашање ... некој канали ми се ОК на цел екран, а некој од горе и доле имаат црн простор ... некако да се развлече сликава и нагоре има таква опција? пошо најдов само за лево и десно да се развлече.
16:9 формат ти е тоа со линиите. Тоа е од самите канали. И мислам дека 100 пати подобро така одколку 4:3 форматот. А дали може, искрено незнам

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Ако има некој од Тетово овде што користи Boom TV, ако може нека провери дали функционираат сите канали? Кај мене вчера се изгубија РТС, National Geographic, Discovery, Animal Planet, Eurosport, Sport Klub 1 и уште неколку. На сите излегува порака " Слаб сигнал! Провери ја антената ". Пробав со друга антена и со друг приемник - ист проблем. Другите канали се супер, само овие неколку не работат. Го пријавив проблемот, операторот рече дека од кај нив е се исправно, најверојатно антената не чинела. Направив и пребарување на канали ( на едниот приемик ) и воопшто не ги најде проблематичните канали. Ко да се тргнати скроз. Дали овие канали не работат кај сите ( од Тетово ) или нешто не е у ред со приемникот/антената кај мене?

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Ко ќе ти пишува слаб сигнал не пребарувај канали оти ќе ти исчезнат, како што ти се случило тебе. До предавателот е изгледа од кај што зема сигнал. Ќе се направат самите.

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
И мене ме интересира истово прашање ... Колку би коштала една надворешна антена , секако да е поквалитетна ....... иначе сакам да приклучам на една антена 3 x Boom ресивери , се надевам дека ке биде успешно .... Дајте предлог за подобра надворешна антена и од кај може да се купи , а исто така и сплитер за да може да се приклучат 3 x Boom ресивери ....

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
И мене ме интересира истово прашање ... Колку би коштала една надворешна антена , секако да е поквалитетна ....... иначе сакам да приклучам на една антена 3 x Boom ресивери , се надевам дека ке биде успешно .... Дајте предлог за подобра надворешна антена и од кај може да се купи , а исто така и сплитер за да може да се приклучат 3 x Boom ресивери ....
Од сите прашања, можам само на едно да ти помогнам. МИслам дека едно време имаше во салоните на Оне да купиш надворешна, најдобро е да прашаш таму.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Имаш на Бит Пазар евтини а и квалитетни антени ,не зимај сплитер туку обична скретница (оние како крст што се) сплитерите имаат отпорници кои не даваат добар сигнал.

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
Дали наместо ресивер , можам да земам CAМ модул , и дали со CAM модулот е поребна некаква антена ........
Дали ја има истата улога како ресиверот .....
Иначе имам телевизор од понова генерација кој би требало да прифати таков модул .. ( LG LA 660 S )

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Дали наместо ресивер , можам да земам CAМ модул , и дали со CAM модулот е поребна некаква антена ........
Дали ја има истата улога како ресиверот .....
Иначе имам телевизор од понова генерација кој би требало да прифати таков модул .. ( LG LA 660 S )
Модулот има функција на декодер на сигналот, за да се искористи дигиталниот тјунер на телевизорот. Рисиверот гледај го како тјунер со вграден кам модул. Антена треба како за рисиверот, така и за модулот.

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
А во тој сличај каква антена ми е потребна и каде би ја приклучил .......... моментално користам кабелска тв која наскоро ке ја исклучам .........

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
А во тој сличај каква антена ми е потребна и каде би ја приклучил .......... моментално користам кабелска тв која наскоро ке ја исклучам .........
Собна антена мислам дека ќе заврши работа и позади во телевизорот ќе си ја ставиш :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Подобро стави си надворешна антена. Со внатрешната можи да имаш проблеми со сигналот. Ќе си ја ставиш или на ќерамиди или под.

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
Епа ај дајте предлог за една добра надворешна антена , или 3 внатрешни антени ... и од кај може да се купат и колку пари ......... Иначе гледав нешто во Сет, Нептун и Амц ..........

Kajgana Shop

На врв Bottom