- Член од
- 11 ноември 2011
- Мислења
- 555
- Поени од реакции
- 48
Ако нема македонски тогаш српски избери.
16:9 формат ти е тоа со линиите. Тоа е од самите канали. И мислам дека 100 пати подобро така одколку 4:3 форматот. А дали може, искрено незнамЗдраво, едно прашање ... некој канали ми се ОК на цел екран, а некој од горе и доле имаат црн простор ... некако да се развлече сликава и нагоре има таква опција? пошо најдов само за лево и десно да се развлече.
Од сите прашања, можам само на едно да ти помогнам. МИслам дека едно време имаше во салоните на Оне да купиш надворешна, најдобро е да прашаш таму.И мене ме интересира истово прашање ... Колку би коштала една надворешна антена , секако да е поквалитетна ....... иначе сакам да приклучам на една антена 3 x Boom ресивери , се надевам дека ке биде успешно .... Дајте предлог за подобра надворешна антена и од кај може да се купи , а исто така и сплитер за да може да се приклучат 3 x Boom ресивери ....
Имаш на Бит Пазар евтини а и квалитетни антени ,не зимај сплитер туку обична скретница (оние како крст што се) сплитерите имаат отпорници кои не даваат добар сигнал.И мене ме интересира истово прашање ... Колку би коштала една надворешна антена , секако да е поквалитетна ....... иначе сакам да приклучам на една антена 3 x Boom ресивери , се надевам дека ке биде успешно .... Дајте предлог за подобра надворешна антена и од кај може да се купи , а исто така и сплитер за да може да се приклучат 3 x Boom ресивери ....
Модулот има функција на декодер на сигналот, за да се искористи дигиталниот тјунер на телевизорот. Рисиверот гледај го како тјунер со вграден кам модул. Антена треба како за рисиверот, така и за модулот.Дали наместо ресивер , можам да земам CAМ модул , и дали со CAM модулот е поребна некаква антена ........
Дали ја има истата улога како ресиверот .....
Иначе имам телевизор од понова генерација кој би требало да прифати таков модул .. ( LG LA 660 S )
Собна антена мислам дека ќе заврши работа и позади во телевизорот ќе си ја ставишА во тој сличај каква антена ми е потребна и каде би ја приклучил .......... моментално користам кабелска тв која наскоро ке ја исклучам .........