Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала за овие информации ке ги пратам ако имам некогаш проблем, иначе Signal-to-noise ratio сеа е 7db, а за каблите тие се под земја и одамна ги имаат заменето.Да, до тоа е проблемот. Го гледаш редот Signal-to-noise ratio? 6db е крајната долна граница, ако падне под тоа ќе имаш чести дисконектирања.
Line attenuation ајде да го наречеме шум... Тој зависи од вкупната должина на кабелот од нивната опрема до приклучокот кај тебе во куќа/стан, во твојот случај тоа се 2км. Е сега, најбитното, што би можел ти да направиш сам? Скоро ништо, освен да се осигураш дека каблите се добро поврзани, не се од времето на дедо ное и не се изложени на влага. И да немаш некаде низ соба цел котур од телефонски кабел без потреба, и тоа го имам видено.
Теоретската можна брзина што би можел ти да ја добиеш со толкав attenuation, е 15mbps downstream. Ама тоа е во идеални случаи, ти имаш 12mbps и стабилноста на конекцијата ти е на граница. Кога надвор има варијации во температура итн., на граница си да имаш чести дисконектирања (не значи дека ќе ти се случуваат). Останува на тебе дали сакаш да им објаснуваш по телефон на вработените од техничка поддршка за сето ова, и да бараш да дојде тим да го ѕирне најблиското сандаче од каде што си поврзан.
Во моментот, ти повеќе од 12mbps/768kbps не можеш да имаш. Ако си задоволен и немаш проблеми, јас ти препорачувам да си уживаш во тие 12.![]()
Здраво овие денови се двоумиме дома.. Се комплетно иаме на кабловска РОБИ-ТЕЛЕКАБЕЛ сликата на телевизор е катастрофална а сите велат дека на МаскТв е кристал :3. Имам Лед телевизор што подржува Фул Хд формат ама на кабловската неможеш да га искористеш тоа има само СКАРТ. А интернетот е 15мб/с и нонстоп е 1,8мб/с на торент и не мрднува, па сакав да прашам колку иде интернетот на торент на 8мб/с на 3макс старт. И да квалитетот на сликата каков е со ХДМИ кабел и ве молам слика да оставете пошто стварно незнаеме шо да направаеме.......
Дали ако се јавам денес (за 1 саат) да ми ја активираат Арена спорт сите 4 канали ќе ги активираат (пуштат) до 15:00 додека почне италјанско?
Дали некој можи да претпостави зошто кај мене на 3Max Start на ЛЕД ХД(не е фул туку 1368) со скарт кабел имам многу подобра слика него со ХДМи кабелот?
Со ХДМи кабелот сликата е доста побледа,а и резолуцијата на самата слика е мала така да морам да одам на зум па да се исполни екранот.
Треба да е обратно,ама..................плус кабелот е од нивниот пакет,не е од пазар
сакам да нарачам ресивер од ебај за макс тв, дали некој има порачувано да каже дали работат кај нас
проверував на сите можни резолуции,истото е ,а ми преостанува да пробам со друг хдми кабел.моментално ми е подесено на највисока резолуција