Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.268
Поени од реакции
6.987
значи јас ќе уплатам 2500 на 4 коефициент , и од 10000 ќе ми земат 1000ка одма , а тие 9000 цели ќе ми ги смета за приход - а не само чистите (6500) :pos:
И капак на се , викате можно е и на годишно ниво на крај на година да ми дојде нов данок а ? :confused: Стварно ако е вака нема смисла да играм воопшто.
Ќе земам факултет да си завршам бе ...
пази,на СЕ си оданочен и тоа со сите твои лични податоци,ова во С.Кореја уште не е измислено :tapp:

N

Nicky Santoro

Гостин
А што ви е филмот со честитката на УЈП на крајот на годината? НА оданочени пари пак очекувате данок? нема смисла никаква за тоа .....
Сите тажни приказни овде ми пишувате а 80% од вас на наредните избори гордо ќе го заокружат бројот за преродба во 100 чекори.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
А што ви е филмот со честитката на УЈП на крајот на годината? НА оданочени пари пак очекувате данок? нема смисла никаква за тоа .....
Како нема смисла , си пополнувал ли ти скоро таква сметка.На крајот секако треба да го пријавиш СЕКОЈ приход. Нема смисла ни законов ама ...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Шо е фитава што ги одложуваат натревариве. Па кај ги најдов 3 на еден тикет кај мене... :tapp:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.387
Поени од реакции
85.320
Како нема смисла , си пополнувал ли ти скоро таква сметка.На крајот секако треба да го пријавиш СЕКОЈ приход. Нема смисла ни законов ама ...
Сакав да си ги посетам баба ми и дедо ми за празнициве ама страв сега ме фати да не ми дадат некој денар па после ќе треба во УЈП да пријавувам приход :(

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Шо е фитава што ги одложуваат натревариве. Па кај ги најдов 3 на еден тикет кај мене... :tapp:
Отиде у минус со новиот закон , одложени натревари се смрт:D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.446
Поени од реакции
65.710

Ке ти земат 10% од уплатата на тикетот. :pos:

Иначе потопени игралишта е најчеста причина ако ти се од Англија утакмиците.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Сите тажни приказни овде ми пишувате а 80% од вас на наредните избори гордо ќе го заокружат бројот за преродба во 100 чекори.
На крај се пријавува платен данок значи не се плаќа. Се плаќа само во случај доколку претходно не бил платен. Значи ние во случајов ќе го платиме со одбивањето на 10 проценти од добивката а после евентуално би го пријавиле а не и платиле. Плус пишувам евентуално зошто нигде не е спомнато дека ова од кладилниците ѓе треба да се пријавува во УЈП.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.387
Поени од реакции
85.320
Ке ти земат 10% од уплатата на тикетот. :pos:

Иначе потопени игралишта е најчеста причина ако ти се од Англија утакмиците.
Уплаќаш ливче со 4 утакмици
3 се одложени
Уплата 100 денари: Добивка 135
????
Профит

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
На крај се пријавува платен данок значи не се плаќа. Се плаќа само во случај доколку претходно не бил платен. Значи ние во случајов ќе го платиме со одбивањето на 10 проценти од добивката а после евентуално би го пријавиле а не и платиле. Плус пишувам евентуално зошто нигде не е спомнато дека ова од кладилниците ѓе треба да се пријавува во УЈП.
Абе човек , зошто земаат име и презиме, сигурно нема да ти праат табло.На крајот УЈП без разлика колку ти земале данок во текот на годината има прво да ти наплати плус данок од добивките што си ги имал во текот на годината, не ме фаќај за збор ама мислам дека беше над 1500 евра .Ова за физички лица.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.159
Поени од реакции
18.172
Абе човек , зошто земаат име и презиме, сигурно нема да ти праат табло.На крајот УЈП без разлика колку ти земале данок во текот на годината има прво да ти наплати плус данок од добивките што си ги имал во текот на годината, не ме фаќај за збор ама мислам дека беше над 1500 евра .Ова за физички лица.
Име и презиме ти зема за да потврди дека си го платил.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063

Kajgana Shop

На врв Bottom