Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Што е мизерно тука? Манчестер бил мизерна екипа, а до пред 3-4 години губевте од Гетафе во Лига Европа. Има неколку члена кај вас што ги ценам и со кој може да се дискутира, ама стварно ептен се издигавте.

Јас за ова правам муабет во секој ваков случај во фудбалот, а не само за Левандовски сега. Барем јас кога би бил тренер не би го играл и готово. И Ван Перси да потпишеше како слободен играч за Манчестер, во јануари ќе го имав истото мислење, дека Венгер не треба да го пушти во игра останатиот дел од сезоната.

Ама нема веза. Арно кажа бланко, да навиваше Хитлер за Баерн, Русите сами ќе се предадеа.
А иначе затоа што потпиша во лето си задоволен и Манчестер не ги ослабнува противниците туку им даде време од дури цел месец да најдат замена за него. Муабетите тогаш беа дека нема да види титула во Арсенал и со тоа го оправдувавте заминувањето. Сега и остане во Дротмунд и да игра за ептен помала плата сигурно нема да види титула.
Руни да најави заминување летото ајде Мојс нека го стави во резервите и да видиме што ќе правите тогаш без ниту еден world class фудбалер во тимот

Ама битно Баерн е лош, Лева е предавник затоа што најави пред година и пол заминување. До пред неколку години велевте дека Баерн е крив што не троши пари сега бил Buyern. Кај и да е Дортмунд до крај на лето ќе најде сигурно поквалитетна замена за Лева сигурен сум во тоа.

Не за џабе сте убедлив лидер во најомразен клуб темата.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
А Дортмунд да го купеа Дракслер какви ќе беа тука муабетите чисто ме интересира ?

Не дека не сакаа да го купат,тоа и го направиле но ги одбил Дракслер за жал.Ова си го кажа самиот во интервју.

Финтата со Дракслер е дека имаше некоја доста интересна изјава пред некое време,а тоа е дека им се умилкува на Баерн.Не сакам да замислам ако дојде и тој што ќе биде овде.Покољ! :pos:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
А иначе затоа што потпиша во лето си задоволен и Манчестер не ги ослабнува противниците туку им даде време од дури цел месец да најдат замена за него. Муабетите тогаш беа дека нема да види титула во Арсенал и со тоа го оправдувавте заминувањето. Сега и остане во Дротмунд и да игра за ептен помала плата сигурно нема да види титула.
Руни да најави заминување летото ајде Мојс нека го стави во резервите и да видиме што ќе правите тогаш без ниту еден world class фудбалер во тимот

Ама битно Баерн е лош, Лева е предавник затоа што најави пред година и пол заминување. До пред неколку години велевте дека Баерн е крив што не троши пари сега бил Buyern. Кај и да е Дортмунд до крај на лето ќе најде сигурно поквалитетна замена за Лева сигурен сум во тоа.

Не за џабе сте убедлив лидер во најомразен клуб темата.
За мене Ван Перси испадна педер спрема фановите на Арсенал. Ама Левандовски испадна уште поголем педер спрема фановите на Дормтунд.

Стварно не знам зошто сум пишувал до сеа на темава. Прво, никаде не сум пишал Buyern, не знам зошто ми го кажуваш ова. Второ, Руни 2 пати најави заминување до сега, ама ни еднаш не потпиша за ривал додека е сред сезона и тој до летото мора да игра за Манчестер. Значи за да бидам разберан, Левандовски се знаеше оти ќе оди во Баерн, ама играше. Сепак тој на сред сезона, кога му остануват уште 6 месеци да игра зо Дортмунд потпишува за најголемиот ривал. Тука го гледам јас проблемот и затоа сметам дека не треба да игра. И тоа е тоа. Кажав оти за било кој играч и за било која екипа во имам истиот став.

И не ми е јасно што ви е целта кога цело време ми одговарате со безвеза муабети за Манчестер. Оти бил мизерна екипа, оти само Руни им бил world class player (а нема веза ова), оти сме биле најомразен тим. Што има врска Манчестер со моето лично размислување? Не ве сфаќам и не ве разбирам. Како прво воошто не го ни нападнав Баерн, само пишав оти сметам дека Левандовски повеќе не треба да заигра за Дортмунд.

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316
Сепак тој на сред сезона, кога му остануват уште 6 месеци да игра зо Дортмунд потпишува за најголемиот ривал. Тука го гледам јас проблемот и затоа сметам дека не треба да игра. И тоа е тоа. Кажав оти за било кој играч и за било која екипа во имам истиот став.

Левандовски има важечки договор и е платен за да игра до крајот на сезоната. Клоп не е мало дете за да му се налути на Лева и да не го става во игра и со тоа да ја жртвува сезоната на неговиот тим во сите натпреварувања. Играчите, тренерите, луѓето што го водат клубот се професионалци.

Во Борусија беа свесни дека Лева ќе си оди и иако можеа да земат 25 милиони за него, ги одбија парите бидејќи им требаат услугите на Лева. Он им треба на теренот, да дава голови а не им треба на клупа.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
На германските тимови освен munSHIT треба да им се појасни да прекинат со купување нови играчи и да затворат школата за млади и талентирани,оти се стравува дека BUYern munSHIT со нивниот фер плеј ќе им ги купи и ќе направат 16се состави за сите потреби,оти нели греота е само со 1 состав и тој да не ти е ко шо треба.Добредојдофте у BUYern munSHIT Liga.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
За мене Ван Перси испадна педер спрема фановите на Арсенал. Ама Левандовски испадна уште поголем педер спрема фановите на Дормтунд.

Стварно не знам зошто сум пишувал до сеа на темава. Прво, никаде не сум пишал Buyern, не знам зошто ми го кажуваш ова. Второ, Руни 2 пати најави заминување до сега, ама ни еднаш не потпиша за ривал додека е сред сезона и тој до летото мора да игра за Манчестер. Значи за да бидам разберан, Левандовски се знаеше оти ќе оди во Баерн, ама играше. Сепак тој на сред сезона, кога му остануват уште 6 месеци да игра зо Дортмунд потпишува за најголемиот ривал. Тука го гледам јас проблемот и затоа сметам дека не треба да игра. И тоа е тоа. Кажав оти за било кој играч и за било која екипа во имам истиот став.

И не ми е јасно што ви е целта кога цело време ми одговарате со безвеза муабети за Манчестер. Оти бил мизерна екипа, оти само Руни им бил world class player (а нема веза ова), оти сме биле најомразен тим. Што има врска Манчестер со моето лично размислување? Не ве сфаќам и не ве разбирам. Како прво воошто не го ни нападнав Баерн, само пишав оти сметам дека Левандовски повеќе не треба да заигра за Дортмунд.

Па у право си ти...

Незнам може некој напишал,ја се оградувам од тоа.

Поентата ми е дека и ја не сфаќам што е форава некои овдека(не ти) на Баерн што се сипале као да сме го нарушиле светскиот поредок.

За Левандовски каква сакајте мислење имајте,можда држи,можда не....Али дај олабавете малце,Баерн ќе купува што сака и како сака.Не е ова хуманитарна организација него е спортска екипа и главната цел е успех и титули што повеќе.Левандовски е само еден чекор у таа насока.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 22:00 ---
А Дортмунд да го купеа Дракслер какви ќе беа тука муабетите чисто ме интересира ?

Не дека не сакаа да го купат,тоа и го направиле но ги одбил Дракслер за жал.Ова си го кажа самиот во интервју.

Финтата со Дракслер е дека имаше некоја доста интересна изјава пред некое време,а тоа е дека им се умилкува на Баерн.Не сакам да замислам ако дојде и тој што ќе биде овде.Покољ! :pos:

А Игорче и остали ќутат за ова...А тоа дека Дортмунд пробаа да ја лапнат најголемата ѕвезда на смртниот ривал Шалке тоа никому ништо....Да го купеа сите ќе викаа браво Дортмунд,јака екипа станаа...

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Па у право си ти...

Незнам може некој напишал,ја се оградувам од тоа.

Поентата ми е дека и ја не сфаќам што е форава некои овдека(не ти) на Баерн што се сипале као да сме го нарушиле светскиот поредок.

За Левандовски каква сакајте мислење имајте,можда држи,можда не....Али дај олабавете малце,Баерн ќе купува што сака и како сака.Не е ова хуманитарна организација него е спортска екипа и главната цел е успех и титули што повеќе.Левандовски е само еден чекор у таа насока.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 22:00 ---

А Игорче и остали ќутат за ова...А тоа дека Дортмунд пробаа да ја лапнат најголемата ѕвезда на смртниот ривал Шалке тоа никому ништо....Да го купеа сите ќе викаа браво Дортмунд,јака екипа станаа...
Така е ,криви сме оти не го купивме шалке зашо после сите ќе викале браво Дортмунд,јака екипа станаа.И што сакаш Игорче да ти искоментира на ова ? Не бе не им иде семката на овие..

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Така е ,криви сме оти не го купивме шалке зашо после сите ќе викале браво Дортмунд,јака екипа станаа.И што сакаш Игорче да ти искоментира на ова ? Не бе не им иде семката на овие..

Последен пост према тебе упатен...

Неможеш да сфатиш една проста работа од што мислиш како да го направиш имаето Bayern u Buyern и слично или у превод аргументите ти се на рангот на деца шо учат азбука допрва...

Не го купивте Дракслер пошто Шалке не ви дозволи да го купите а и самиот он не сакаше да отиде кај вас зошто знаеше што значи тоа.И Шалке и Дракслер покасно све ова го потврдија.Да сакаше Дракслер вие ќе им го земевте на Шалке.

Поентата ми е дека и начинот на функционирање на Дортмунд е ист како на секој клуб односно не се мисли многу кога има можност да донесе добар играч без разлика од која екипа и да е.

Да сакаше Дракслер или да имаше клаузула на пример кур немаше да ве боли дали ќе го ослабите Шалке или конкуренцијата во лига и ќе си го донесевте у Дортмунд фино лепо со што паѓаат у вода сите твои аргументи до еден на сметка на Баерн...Дортмунд функционира како секој остали фудбалски клуб и го интересира само својот интерес!

Крај на приказната! И ова ако не можеш да го сфатиш неможам да ти помогнам.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Абе што му објаснуваш на новиов навивач,15-16 години има.Седи си раат.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Вие све купивте,ние шо попрво да зиаме за да попуниме,до дракслер им дошло,на крај краева шо ми објаснуеш џабе коа ја не сваќам пак зашто ви се 3состави у тимот за толку ослабната лига..фала што ми посвети внимание и ти и миа(имавме едно женско куче у маало му дававме да јаде цела зграда оти немаше газда,инаку миа се викаше),ај сеа ќе си пуштам енглеска 4та лига јеовил игра.поз

Член од
4 ноември 2013
Мислења
989
Поени од реакции
1.516
На германските тимови освен munSHIT треба да им се појасни да прекинат со купување нови играчи и да затворат школата за млади и талентирани,оти се стравува дека BUYern munSHIT со нивниот фер плеј ќе им ги купи и ќе направат 16се состави за сите потреби,оти нели греота е само со 1 состав и тој да не ти е ко шо треба.Добредојдофте у BUYern munSHIT Liga.
Кажи ми од каде ја зимаш тревава , кога ке ми е досадно да си зеам...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Левандовски има важечки договор и е платен за да игра до крајот на сезоната. Клоп не е мало дете за да му се налути на Лева и да не го става во игра и со тоа да ја жртвува сезоната на неговиот тим во сите натпреварувања. Играчите, тренерите, луѓето што го водат клубот се професионалци.

Во Борусија беа свесни дека Лева ќе си оди и иако можеа да земат 25 милиони за него, ги одбија парите бидејќи им требаат услугите на Лева. Он им треба на теренот, да дава голови а не им треба на клупа.
Не знам јас како размислува Клоп, јас си кажувам мое лично мислење. За тоа е форумов, секој да се изјасни како размислува. :) Според мене не е лутење, само е заслужена казна. :)

Во врска со жртвувањето на сезоната, сметам дека сезоната на Дортмунд е скоро замината. Во Бундесот немаат шанса, а доволно јаки се без Левандовски да се зборат за топ 4. Во ЛШ имаат нормално, минатогодишни финалисти се, не смеат да се отпишат. Ама сметам дека бар сезонава тешко пак да играат во финале. :)

И пак ќе кажам. Ова само според мене. :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Dortmund (demek) imal interes za Volland, Ginter, Dzeko, Kagawa, Khedira. Negde i se spomnuvaat Mandzukic, Burak Yilmaz i de Brujne. Isto taka dogovorot na Kehl najverovatno nema da se prodolzi a i Gündogan ako ne prodolzi moze letovo da zamine (se spomnuva Real).

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Кажи ми од каде ја зимаш тревава , кога ке ми е досадно да си зеам...
Ајде терај дете,досаден си ко BUYern munSHIT.
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:37 ---
Dortmund (demek) imal interes za Volland, Ginter, Dzeko, Kagawa, Khedira. Negde i se spomnuvaat Mandzukic, Burak Yilmaz i de Brujne. Isto taka dogovorot na Kehl najverovatno nema da se prodolzi a i Gündogan ako ne prodolzi moze letovo da zamine (se spomnuva Real).
Се е можно до самиот крај,ја мислам дека уште 2 играчи најмалце ќе купат munSHIT од БВБ.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
"Парите не се многу важни, им посакувам среќа на Левандовски и Геце, но Баерн мене никогаш нема да ме има". - Марко Ројс.
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 21:28 ---
Jakub Blaszczykowski je odbio povećanje plaće, jer kako

kaže on: "Ja sam samo običan nogometaš i ne vidim zašto
imam veća primanja nego policajac, vatrogasac ili doktor

Kajgana Shop

На врв Bottom