Твитер календар 2014

Зарем мислиш дека и автомеханичарот ќе сака некој со курот да му виси на ѕидот o_O

Не таков автомеханичар, што пие пиво и има дебел мев, него онаков шо пушта Everybody Dance Now, у работилница, а после неа му иде Raining Men. Тоа е од оние механичари со мачо изглед, шо поправаат коли, голи до половина.

Боље твитер календар него вечити серко. Само напред!
Ми се допаѓа.
ај ако не, да донирам 50 денари на џупче во центар, да се сликам гол и да пишам „јас донирав нешто, сето то го оправдува фактот дека ви праќам гола слика од мене, па донирај и ти“

pw5j.png

I'd tap that :pipi:

Браво за момците и девојките! И за мене сликата каде што е пиштол гол дечкото е пренападна, ама супер си е календарот генерално. Не знам зошто се хејта толку, не биле убави луѓето, фотографиите не биле професионални ... Ете ви апарати сликајте се да ве видиме колку сте лични и способни. Затоа што се сечеме/троламе/убиваме во старт затоа касниме во се. Во светот мајки на малолетни деца и пензионерки се сликаат за банални каузи, а кај нас први обиди за такво нешто и одма на клада ќе ги ставиме. Подобро е да се направи нешто, па макар и лошо отколку само гласно да се штрака на тастатурата. И не ми е јасно зошто едни исти 5 души кликаат лајк за секој негативен коментар што ќе се појави на темава? Мали куриња?

Мислење лајкуваш ако го подржуваш, да немаше лајкови, сите ќе цитиравме и ќе викавме браво, +1 итн... Лајкуваме затоа што веројатно делиме исти мислења, исто како што Zlatikevichius го лајкува секое можно мислење на темава со поддршка на календарот. Што епитет да му дадеме, чим ние сме тие со етикетата мали куриња?

Кога ве чита човек, му доаѓа да се расплаче на таа патетика.
Ваууу што направиле, како не ни било срам да ги искритикуваме. Барем се обиделе да направат нешто.
Bitch please секој на светов може да се слика гол. Со тоа што се сликале ГОЛИ НЕ ПОСТИГНАЛЕ НИШТО.
Државата ни пропаѓа затоа што секој ебан лик мисли дека се што прави мора да е правилно.
Не, сите грешиме, ама ретко кој го признава тоа во даден момент.

Зошто ако нешто е ново мора по дифолт да значи дека е ПРАВИЛНО?
Која е целта на нивниот календар?
Како што сите можеме да увидиме правењето на календаров има за цел да се соберат средства за маргинализирани заедници, односно според сликите за ЛГБТ заедниците. Барем јас така сфаќам, дека им е еден вид хуманитарна акција.
Не не перцепирај нас на форумов, КОЛКУ СРЕДСТВА СОБРАЛЕ?
Мизерни 10 000 денари, секој од овие 12-тина души што се сликале да дадел по 800 повеќе ќе собереле.
Кога не си ја постигнал целта, не можеш да речеш дека си ја одработил правилно задачата.

Да, се потрудиле да направат нешто, но имаат чиста утка.
Воглавно секој што утнува еднаш добива нова шанса, особено ако е свесен за грешката.
Ама кога станува збор за арогантни ликови (општо познато од претходно дека поголем дел осд тие познатите твитераши воглавно се ликови кои се деца на богаташи на кои ништо не им фалело во животот, и кои наместо да се замараат со многу поважни теми, нив ги интересираат работи како права на хомосексуалците, кои и онака се финансирани од страна) кои според споделувањата од твитер приметуваме дека КРИТИКИТЕ ги сметаат за "хејт" на според нив перфектно пренесената идеја.

Друга работа што со календаров поддржуваат група која и онака нема потреба финансиски да биде поддржана. Напротив таа ЛГВТ заедница (финансирана од милион светски невладини организации) може комотно сите нас да не финансира за да истуркаме од први до први, а не некој да собира донации за нив.

Трето што едноставно дел од сликите се грди за гледање.
Грди се бе брат, како да ти објаснам дека никој не сака да гледа извадена главучка од кур, а уште помалку такво нешто да закачи на ѕид? Или 6 мажи како голи седат во една соба и чистат? Ма немој да ме јебеш...
Нема што тука да се сфати, веројатно ви се пријатели дел од нив, па ги поддржувате, друга причина не може да има едноставно.

За претходниот календар не можам ништо да речам, ништо не ѕирка, и естетски и визуелно се одлично направени. Што не рекоа тогаш, браво за кајганџииве што не пофалија, туку само сега им смета? :гик:

Женското тело е уметност и е убаво за гледање. Машкото не е, најкратко кажано, иако сликана со дечконо што медитира е прифатлива за на календар. Поготово па не е за на календар слика во која машки голи како ти чистат у дневна или оној како што си го извадил, јебем ти. Браво за фотографката, ама утната е поентата.

И уште не ми е јасно како календаров шири свест за сексуално здравје така да уште чекам да ми објасни некој. Сериозно.

Ние што ставаме "ми се допаѓа" на постовите од овој тип како на Коњаникот Сабја и Ilumious мали ни се, ама затоа што на вас ви се огромни и воопшто не сте искомплексирани, еден совет од мене, ставете си го календаров во дневна и нека ви дојдат што повеќе луѓе на гости во Јуни. Јбг, уметност е и многу креативно главата на половиот орган да му ја гледаат на мрснион.

Ние што ставаме "ми се допаѓа" на постовите од овој тип како на Коњаникот Сабја и Ilumious мали ни се, ама затоа што на вас ви се огромни и воопшто не сте искомплексирани, еден совет од мене, ставете си го календаров во дневна и нека ви дојдат што повеќе луѓе на гости во Јуни. Јбг, уметност е и многу креативно главата на половиот орган да му ја гледаат на мрснион.
и сутлијаш нека послужат :pos:

ок, готово. :D

сине сликај си го стапот и опни го на влезот од некоја градинка да знаат децата шо е кур ! А ти ма ќерко шо чекаш ? Прај селфи на пичката и одма на фб да ја закачеш да знаат чичковците кај е клиторисо

Премала земја сме за да ја прифатиме анонимноста. Се кладам помеѓу овие хејтери има и оние кои ги знаат овие дечки.. Има и зајадливост во ова. Или ако не, барем интересирање на приватниот живот на истиве модели. Тука лежи целиот проблем. Што или свесно или несвенсно доаѓаме во контакт визуелно во овој календар и веднаш помислата ни` е згорзување/изненаденост/интерсирање за приватноста на конкретниве модели. Наместо за оние кои не им се допаѓа да прескокнат и продолжат понатаму.
Кога погоре спомнав
Дефинитивно си патиме од изреката „l'art pour l'art...".
мислев на тоа дека конкретно се замараме кон личностите кои ја пласираат идејата дека уметноста е се` околу нас и нема генерална убавина туку само субјективна. Зборам за ликовите, не за делото. Делото повеќе го вадиме како изговор/причина за да ги етикетираме ликовите.
Затоа никогаш нема да ја сфатиме целосната слика и вечно ќе хејтаме без некој цврст аргумент.

Женското тело е уметност и е убаво за гледање. Машкото не е, најкратко кажано,

Ова е мошне ограничено сфаќање. Машкото тело како естетска форма а воедно и како симбол е предмет на восхит уште од самиот почеток на историјата на уметноста, и со исклучок на неколку историски периоди е забележано во секој уметнички период, секоја епоха на уметноста.

8qoXAFe.jpg

3-najubavite-skulpturi-vo-svetot-www.kafepauza.mk_.jpg

tmp_a1aa4264aab9710c512153eb87cfed41.gif

tmp_9848abd43496ac90359e2fea9d16195a.gif

tmp_7e03fc5544601d8c458301f70c0965a2.gif

tmp_b8bb92d9eef28962f222ac68ed474f07.gif

hg6WWQP.jpg

huL7DeE.jpg

2Lpcn1F.jpg

HmHUO2i.jpg

P2juoOd.jpg

8kN3wFO.jpg

Вистинскиот проблем тука е во тоа што овие слики и скулптури погоре, и сликите од календарот (со нагласок на јуни) не се исти. Првите се експресија на естетика, емоција, идеал и автентична човекова состојба. Вторите се во суштина травестија, остроумно срање кое бара да биде поинакво само колку да биде поинакво, беззначаен израз на претенциозна мода, а во исто време исмевајќи ги токму овие идеали што ги набројав погоре.

средствата од продажбата на истиот ќе бидат наменети за помош на членовите на маргинализираните заедници

Ми се свиѓа тактикава на реакумулирање на средствата во истиот засебен круг под паролата хуманизам.

Ali nisto od sado mazo so ovaa, poso taa ne bi rekla.
A jas posto mnogu tepam zeni sto ja pominuvaat granicava za albanija od koga go proctav twitov nejzin ke si gi preispitam postapkive isto kako i Blerim koj po kupuvanjeto na kalendarov ne krena raka na svojata zabulena zena.

Прво, морам да признаам дека ми се допаѓаат ваквите идеи и дека не се оптоварувам премногу околу пораката која ја носат овие „календари“. Секогаш е интересно да се види како заедницата учествува во вакви акции, без разлика дали станува збор за донирање на облека, крв, играње пејнтбол, фудбал или правење календари. Битна е дружбата, битни е нешто да се случува, битно е да се учествува. Ако некој нема проблем да си го покаже задникот или предникот, зошто ние би му суделе за неговите одлуки? Нека си играат таму децата... :)

Што се однесува до конкретниов календар, мора да кажам дека Ref (Ивана) завршила добра работа. Но, ќе лажам ако кажам дека не можело подобро - особено во постпродукција. Сепак, станува збор за вкусови и јасни ми е дека на секого не може да му биде се по кеиф. За нијанса ми се допаѓа повеќе календарот од претходната година, особено затоа што не сум голем фан на разголување „до даске“. Минатогодишниот календар е календар кој со задоволство би го закачил на ѕид. Оваа година, иако е интересен, не е нешто што би сакал да виси до моето биро додека ми поминуваат колеги...

Уште еднаш, ја поддржувам акцијата и би сакал да се случува уште многу години во иднина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom