Твитер календар 2014

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.921
Поени од реакции
39.698
Локација
Скопје
Мислам дека беше веќе дискутирано за истиот во една друга тема која не можам да ја најдам. Затоа, да не должам многу - втора година по ред твитерџиите се сликаат голи за календар направен за хуманитарни цели. По првото издание на Твитер календарот лани кое беше направено со мисија да се подигне свеста за навремено откривање рак на дојка, и за кое 12 твитерџики се сликаа голи, годинава намената на календарот е да се испрати позитивна порака за сексуалното здравје и образование, а средствата од продажбата на истиот ќе бидат наменети за помош на членовите на маргинализираните заедници. Годинава не само твитерџиките, туку и твитерџиите се соблекоа: вкупно 25, пред објективот на фотографката Ивана Батев. Во продолжение можете да го видите календарот.

5zm2.png

l1tv.png

caOiGVF.png

l4ocA21.png

Ov1vDCI.png

cs40.png

lilo.png

wsfr.png

8cp7GFG.png

txv8.png

qtlv.png

SKpkST2.png

g35Bt7W.png

pw5j.png

2bgo.png

3yQiFLS.png

Како ви се допаѓа идејата, реализацијата, и дали конечно и Кајгана ќе го направи својот календар?

група богаташки и разгалени деца, кои сакаат да бидат во центар на внимание.
Под превезот на хуманитарни цели, се сликаат голи, како да неможат да бидат хуманитарци без тоа да го потенцираат. Со ова тие велат „Јас сум хуманитарец, а ти не си, јас дарувам и еве се фалам“
:sick: :sick: :sick:

Девојки дајте сликите со бојлерите, се ви е опростено.(y)

Мала дигресија. Ми улета мајка ми додека го листав: „Дај бе фати си женска, аман!". Среќа шо кај женцко бев застанат.

Уф,ги гледам легнати на кревет,на двосед,на балкон,колку би сакал една од цуциве,од нив на мој кревет,на мој балкон, со мене ... ууууууууу .... ноти тајм ...

Немаат што да прават со животот па фатиле голи да се сликаат.
Нема попаметна работа некој друг, па курот ќе ми го гледа на слики ебате. Ми се поврати :facepalm:
Плус Бориело фризура на една слика... :нинџ:
Сечење нокти на нозете на друга слика бљак :icon_mrgr:

Океј што си прават календари, ама ништо спектакуларно не е ако се испосликаат голи.
Особено што не се некои лепотици и лепотани...

Не ми е јасна потребата да се сликаш топлес гол во календар за беспари . Како веќе доволно да не сме опкружени насекаде со голотија и сексизам. И што направиле револуционерно ?? Освен тоа тие што се сликале топлес и сега цела фамилија сосе продавачката од каде што купуваат леб и млеко знаат како им изгледа патлакот или дундата. Може ќе се избаци некој либерал(ка) и ќе ми реплцира во стил : "мое тело, моја вагина, мое право. Време е за сексуална револуција во Македонија". Ок, се согласувам, секако дека е твое право со твоето тело и твоите слики да правиш што сакаш. Меѓутоа за разлика од твоите слики, на моите нема да дрка и кречи ниту еден манијак или напален тинејџер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom