Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.615
За мене потребни се и двете работи: техниката на снимање и позадината. Земи го на пример Призонерс, и тој е сниман во мало гратче но доловени се кадри од позадината (шумата, реката, куќите) кои предизвикуваат убаво чувство. Во Out of Furnace имаш техника, немаш сет. Тоа не е критика, не е лошо направено, намерно е направено така. Дејството на филмот е во дупка во која ликовите немаат друг избор освен да работат во локална фабрика или да одат во Ирак и слично... Целта на позадината во овој филм не е да се чувствуваш убаво додека го гледаш туку мачно.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Прва слика од Бен Афлек од новиот филм на Дејвид Финчер Gone Girl според истоимениот роман. Тие што ја читале книгата веќе знаат за која сцена станува збор во сликата, искрено очекувам филмот да е дури подобар од книгата, ок беше книгата но малку ме разочара, па со оглед на тоа што Финчер е задолжен сигурен сум дека ќе излезе врвен филм. Премиера 03.10.2014

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Она што мисли Псајсајд е чисто ради другиот вид на продукција т.е нивниот квалитет/камера што за големи резолуции добива noise/grainy effect, а тој grainy ефект кога ќе мине низ рипови и рипови е се поголем и полош. Обично на големото платно и колку-толку-на-тв не се примеќа, али на писи монитор разликата е преголема.

А Ио само изиграва знаственик. :D

П.С Тhe Great Beauty многу добар! Конечно сум му седнал. (y)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Не се разбираме. Филм снимен во дупка не може да изгледа визуелно убаво, без разлика на боите. Дупка си е дупка.

Инаку се разбира дека со добар сет може да се постигне истовремено и мрачна атмосфера и визуелно одличен филм.
pan's labyrinth нели беше во дупка/пештера и пак излгедаше убаво, ради костимите ваљда

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.615
После два дена полека почна да се опоравува од ќотекот... :D

Хобитот изгледан. Два збора: Evangeline Lilly :love:

Другото стандард, и небитно...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Кул романтичен филм со одличен саундтрак.
Благодарам однапред.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Си го чувам Love Actually за нареднaта недела. :)
Нема друг филм налик на Love Actually ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Си го чувам Love Actually за нареднaта недела. :)
Нема друг филм налик на Love Actually ?
Има ама тапа се. Valentine's day, new year's eve се први што ми текнуваат. Во еден од овие и Ането глуми ако те интересира :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.615
Гледај го Mr.Nobody тогаш.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 15:50 ---
Има ама тапа се. Valentine's day, new year's eve се први што ми текнуваат. Во еден од овие и Ането глуми ако те интересира :D
Имаше и еден New York нешто имаше во насловот, копија на Love Actually, тешка тапа. Нема ништо слично а добро, колку што знам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За мене потребни се и двете работи: техниката на снимање и позадината. Земи го на пример Призонерс, и тој е сниман во мало гратче но доловени се кадри од позадината (шумата, реката, куќите) кои предизвикуваат убаво чувство. Во Out of Furnace имаш техника, немаш сет. Тоа не е критика, не е лошо направено, намерно е направено така. Дејството на филмот е во дупка во која ликовите немаат друг избор освен да работат во локална фабрика или да одат во Ирак и слично... Целта на позадината во овој филм не е да се чувствуваш убаво додека го гледаш туку мачно.

Eх, како не ми текна на Prisoners, и тој е перфекција по мој терк, добар пример (y)
Благодарам однапред.

Овој, овој, овој, овој и за крај овој.

G

grande-juve

Гостин
Благодарам однапред.
Chungking Express, In the Mood for Love, Once, Only Lovers Left Alive
Овие веројатно ти се глеани: Amélie, Breakfast at Tiffany's, The Graduate
Кул, ама не ми текнува баш на саундтракот: Badlands, Barfly, Garden State

П.С Тhe Great Beauty многу добар! Конечно сум му седнал. (y)

За оскар за странски филм ќе биде пеколна битка:
The Hunt vs The Great Beauty vs The Broken Circle Breakdown

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.615
Zarem si prijatel so lugje sto go nemaat gledano filmov?
Немаат ножеви. :sneaky:

Патем ја делувам позитивно во ширење на заедницава, ти им даваш предлози како ОГФ и после не се враќаат. Е па не се враќаат...

Kajgana Shop

На врв Bottom