Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Невозвратена љубов рулзззз...само тогаш се заљубуваш во совршенство...
Невозвратена љубов=господ :)

Бај д веј и ја се иам заљубено у господ...

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Невозвратена љубов рулзззз...само тогаш се заљубуваш во совршенство...
Невозвратена љубов=господ :)

Бај д веј и ја се иам заљубено у господ...
ne ne si zgresil.. se dogovorivme deka jas sum SONCE a ne Gospod.. sto mesas poimi

inaku moze mis e desila nevozvratena simpatija./.. ali ljubov... ne bas... ili ne se sekavam sto znaci deka ne me bolela

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сум била милион пати во таква ситуација.Не ни бројам колку.Болно искуство дефинитвно.Фактот дека некој не го чувствува истото како и ти,не те прави да се чувствуваш убаво.И боли,а кај мене беше пропратено и со солзи.
Ама во тие ситуации на крај сепак сум решила дека,со сила убавина не бива т.е џабе ми е и плачењето и сите тие пропратни работи.Кога увидував дека не иде и дека нема ни да иде ниту да биде,собирав сили т.е решив дека треба да продолжам понатаму.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Хах, а да си со некого 2 години и дда се прави дека те сака, а уствари му претствуваш вид на материјален извор и иматеријал за секс тоа колку боли само, и ти кажува дека те сака, а ти сеуште си во заблуда, незнаеш дали те сака или не мислам дека тоа повќе боли.

С

Сатори

Гостин
~*~

Дали ви се има случено тоа, или ви се случува моментално?

Онака, искрено, сакате некого, потполно сте сигурни дека да сте заедно 100% ќе си одговарате...ама еве...таа личност не сака да е со вас,...заради Х причини, ...

Што тогаш?

Дали секогаш се тешите со она „ќе најдам подобро!“?
А длабоко во себе сте убедени дека ова е една од ретките шанси да бидете со некого со кој навистина ќе ве сака и ќе го помините животот во вистинска хармонија?!
Ми се случи еднаш, во петто одделение.:smiz:

Секогаш за да развијам било какви емоции кон некој морам да бидам во контакт со него, да примам некој вид на сигнали, да почувствувам дека тоа би можело да оди и секако знам дали му се допаѓам на некој или не.
Не трошам време на луѓе со кои не можам да бидам, го научив тоа уште во петто.:wow:

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
ех да, боли... меѓутоа учителката Искуство ми залепи неколку шамари и секогаш идам на `ќе најдам боље`...

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Еднаш.
И боли.
Веке имам напишано романи на оваа тема,така да,веке немам инспирација.А и не сакам да сум досаден(ако веке и не сум почнал да бидам).:kesa:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Каква невозвратена љубов?!
Воопшто не дозволувам симпатија кон суштество кое не ми возвраќа никакви чувства да прерасне во љубов. Си играте со тешки зборови!

Но ќе ви кажам што боли многу повеќе.
Кога вашата е вечна, а љубовта од другата страна исчезнува.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Како може да речеш дека не си дозволуваш?
Не значи дека не ти возврака со никакви чувства,туку,еве да речеме,личноста ти е другар,а ти покрај секакви настојувања,се заљубуваш во него?Можеш да го контролираш тоа?
А инаку,да,и твојот пример боли,ама веројатно во иста мера со ова другото,ни помалку ни повеке.
Најубаво е кога би можело ништо од тоа да не ни се случува и сите да бидат срекни и заљубени,али тоа е невозможно...:toe:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
*(е сеа, друг пример е коа ти дале шанса, па отпосле сепак е невозвратено. тоаш е чисто разочарување, ништо друго. лично за мене.)

Ете не си дозволувам, се сечам во корен, осеќам дека има шанси да ми се зголемат чувствата но реално сум свесна дека не ми е возвратено, и пред да дојде прогресот викам ФАЛА ПРИЈАТНО, идам ja да ширам љубав каде што има плодна почва за неа ;)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
*
Ете не си дозволувам, се сечам во корен, осеќам дека има шанси да ми се зголемат чувствата но реално сум свесна дека не ми е возвратено, и пред да дојде прогресот викам ФАЛА ПРИЈАТНО, идам ja да ширам љубав каде што има плодна почва за неа ;)
како може да бидеш свесна дека некои чувства кои сеуште не се појавиле кај тебе-не ти се возвратени? мислам..нема логика...пред да почувствуваш нешто подлабоко ти се информираш најпрво дали ќе ти бидат возвратени или не...
како и да е...љубовта не прашува дали може да дојде или не...или доаѓа или не доаѓа, но никогаш не прашува.зборот ми е, не е толку лесно да се контролираат чувствата(да не кажам невозможно).
:toe:

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ке се надоврзам.Технички,ти можеш да ја предвидиш иднината?Можеш да видиш нанапред кои емоции би се развиле,а кои не?Дури и ако само го претпоставуваш тоа,не е доволно за да се откаже веднаш без двоумење,ако веке знаеш дека чувства од твоја страна постојат.
Добро,можеби тебе како карактер доволно ти е да си ја следиш интуицијата,по цена на тоа дека има веројатност да ти дава погрешна насока и со тоа да те оттргне од можеби голема авантура.

Ти се случило тоа?Поради голема претпазливост да не се впуштиш во нешто,само за да ја елиминираш опасноста да бидеш повредена?
И не само нејзе,општо прашање до сите.Ви се има случено такво нешто?

п.с ако е потребно,некој нека отвори тема по прашањево.

Kajgana Shop

На врв Bottom