Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Tи се случило тоа?Поради голема претпазливост да не се впуштиш во нешто,само за да ја елиминираш опасноста да бидеш повредена?
И не само нејзе,општо прашање до сите.Ви се има случено такво нешто?

п.с ако е потребно,некој нека отвори тема по прашањево.

тоа всушност е страв од заљубување..има таква тема.

Каква невозвратена љубов?!
Воопшто не дозволувам симпатија кон суштество кое не ми возвраќа никакви чувства да прерасне во љубов. Си играте со тешки зборови!

Но ќе ви кажам што боли многу повеќе.
Кога вашата е вечна, а љубовта од другата страна исчезнува.

Зар постои вечна љубов ???:pipi:

Мал сум...ама ми се случило! Може не баш љубов зашто ко што кажав мал сум ама затресканост,привлечност. Одамна беше...И ден денес да ја видам застанувам...не знам зошто ко да ме мава некој жими се еј...и се совземам и продужувам да идам...и да не ме видела се дешава ова...секад...
И јас не сум возвратил некаква љубов,знам како е...ама тежок е животот...

како може да бидеш свесна дека некои чувства кои сеуште не се појавиле кај тебе-не ти се возвратени? мислам..нема логика...пред да почувствуваш нешто подлабоко ти се информираш најпрво дали ќе ти бидат возвратени или не...
како и да е...љубовта не прашува дали може да дојде или не...или доаѓа или не доаѓа, но никогаш не прашува.зборот ми е, не е толку лесно да се контролираат чувствата(да не кажам невозможно).
:toe:

Буквално речено, точно, не прашува.
Но секогаш дава знаци, секогаш.
Секогаш ти тропа на прозорецот, се смее и зборува, па се зависи од твојата свест :smir:.
А штом дава знаци, следејќи ги, а и врз основа на искуство, можам да заклучам дали следи заљубување.

Сега да го објаснам болдираното.
Кај мене се појавиле ПРВИТЕ ЗНАЦИ, и јас не се препуштам веднаш 'се дешафа нешо ама кој ќе му ја мисли, ај кај ќе ме носи чувствово нека ме носи, у курац тралалалаа!', бидејќи сакам љубовта која ќе ја подарам да ми сфатена, почувствувана со задоволство од другата страна, возвратена.
Значи да, на некој начин, од знаците на другиот, се информирам дали и двајцата имам/е простор и желба да го развиеме чувството.

Зар постои вечна љубов ???:pipi:

Да. :pipi:

Da sum imal i jas takva nezgodna situacija beshe pred 3 godini napraviv se shto moze da se napravi ama ipak ne mozev da ja dobijam.

p.s.A vo toa se mislam Bukvalno se ama ......

Продолжувам понатаму,ќе ме боли срце некое време ама ќе преболи,знам дека ќе се најде некој и мене што ќе ме сака..п.с.Па никој не е незаменлив нели?

Продолжувам понатаму,ќе ме боли срце некое време ама ќе преболи,знам дека ќе се најде некој и мене што ќе ме сака..п.с.Па никој не е незаменлив нели?
Баш така.Никој не е незаменлив.Сепак,иако јас ке продолжам понатаму,и ке се потрудам веке никогаш да не се приближувам до личноста и да не ја замарам,сепак во мене болката ке остане уште некое време,се додека не најдам некоја друга која ке ја замени.
А сепак,дури и тогаш,љубовта останува,само не боли,туку спомените предизвикуваат срека.

Болно е тоа чувство, тоа разочарување али мора да се помириме со животот дека што е наше ќе си дојде, можеби сепак тој човек не бил за нас, се се случува со причина.

Ништо тука веќе ништо нема што да се прави. Ке си се понервираш уште 1-2 недели и ке си продолжиш по патот.

епа доколку тоа се деси би се чувствувал како најголем дебил, ама јбг то е то......животот продолжува

Е па... Што знам, ми се има случено, ама не сум придал толкаво големо значење, ваљда затоа што не сум ја сакал типката, туку сум ја посакувал. Има голема разлика, ама тогаш не ја гледав, па си реков "ај заеби, не е само таа. Има и други.."

Nisto, sekogas ima "NESTO" ZAD AGOLOT ;P, da si lupam glava u dzid... NO WAY....

Болно е тоа чувство, тоа разочарување али мора да се помириме со животот дека што е наше ќе си дојде, можеби сепак тој човек не бил за нас, се се случува со причина.
И јас верувам дека се се случува со некоја причина. Иако е многу тешко да се помириш со фактот дека не ти е возвратено тоа чувство. Сепак животот продолжува и како и да е на еден или друг начин ќе сфатиш дека тој не е личност за тебе.:smir:

И јас верувам дека се се случува со некоја причина. Иако е многу тешко да се помириш со фактот дека не ти е возвратено тоа чувство. Сепак животот продолжува и како и да е на еден или друг начин ќе сфатиш дека тој не е личност за тебе.:smir:

Така да не треба да се губи ни момент време да мислиме што како и зошто, да живееме во минатото и да се надеваме дека некогаш ќе бидеме заедно, катастрофа. Животот е премногу краток за да патиме по нешто кое можеби и ни треба да е наше. Нормално мака ќе ти биде али тоа да биде 1-2 дена максимум има и други риби во морето зар не?:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom