A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Зошто кога ќе скенирам за канали и ми наоѓа околу 130, потоа ми дава само околу десетина програми, а на другите ми пишува кодиран канал? (се работи за Самсунг тв)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Нели рекоа мајмуните дека до 14.01.2014 ке биле слободни сите канали.Станувам денес палам телевизорот и гледам ми бара Ci Modul а до вчера ги гледав сите 130 канали без проблем на телевизорот без ресивер.Го вклучив ресиверот кој не е ХД гледам ги отвори каналите.Значи ја укинале опцијата да не може да се гледа без ресивер или без Ci Modul.Не дека губам многу али ХД каналите кој ги отварав преку LCD телевизорот сега не можам да ги гледам поради фактот дека не користам пакет со ХД канали а телевизорот ми ги отвараше.

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Нели рекоа мајмуните дека до 14.01.2014 ке биле слободни сите канали.Станувам денес палам телевизорот и гледам ми бара Ci Modul а до вчера ги гледав сите 130 канали без проблем на телевизорот без ресивер.Го вклучив ресиверот кој не е ХД гледам ги отвори каналите.Значи ја укинале опцијата да не може да се гледа без ресивер или без Ci Modul.Не дека губам многу али ХД каналите кој ги отварав преку LCD телевизорот сега не можам да ги гледам поради фактот дека не користам пакет со ХД канали а телевизорот ми ги отвараше.
Еве и кај мене исто сега приметив. Значи аналогна веќе неможе да се гледа? Ќе мора ресивер да се земе?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Дали ке има? Или немаш инфор мации.

Аналогна има проверив кај другар он користи али што ако користи дали има 30 канали и тоа секој ден исклучуваат еден по еден :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дали ке има? Или немаш информации.
Сега за сега има, али до кога само они си знаат. Иначе почнаа целосно да ја гасат на некој места, имаше соопштение дека ја изгаснале на битпазар, минатата недела фокс и НатГео отидоа, предходно дискавери.
Баш ме интересира што ќе биде со договорот, ми пишува дека добивам/плаќам за аналогна дигитална интернет телефон +дополнителен ресивер , што значи ако ја изгаснат го прекршуваат договорот

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Море крвта нивна. До вчера сите програми ги имав на аналогната, а од денес само МТВ1. Во салон ми викаат дека немаат добиено известување за исклучување на аналогниот сигнал.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ќе ја исклучат за да не се пентарат да ве гасат. Како и фала богу сите да им земат дигитална

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Тоа само кобрата ако знае, а и да апдејтира што се деси со фамозните филмски канали
Toa дека Вип ќе го купи Близу се само шпекулации,барем засега нема вистина во тоа. Операторот дека е на продажба тоа е вистина но не значи дека ке се продаде бидејќи бележи раст. Филмските канали се на добар пат, очекувам до крајот на Јануари да бидат пуштени. Аналогната телевизија ке биде изгасена секаде, но чекор по чекор нема да се случи одеднаш. Истите тие за само плус 50 денари од сегашната претплата ке можат да следат дигитална телевизија. Има најава и за зголемување на брзините, но нема датум :D. Тоа е тоа засега.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Toa дека Вип ќе го купи Близу се само шпекулации,барем засега нема вистина во тоа. Операторот дека е на продажба тоа е вистина но не значи дека ке се продаде бидејќи бележи раст. Филмските канали се на добар пат, очекувам до крајот на Јануари да бидат пуштени. Аналогната телевизија ке биде изгасена секаде, но чекор по чекор нема да се случи одеднаш. Истите тие за само плус 50 денари од сегашната претплата ке можат да следат дигитална телевизија. Има најава и за зголемување на брзините, но нема датум :D. Тоа е тоа засега.
peder:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom