Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Во одбрана на Hunger Games, единствената иста работа шо ја има со Battle Royale е тоа шо деца се убиваат. Толку. И тоа не го измислиле јапонците, туку старите римјани со гладијаторски борби и грци со спартанското оставање деца во шума за да преживеат. Гугл ит.
Друго се' е различно. Да почнеме од тоа што Hunger games е дистописки карактер, а Battle royale е повеќе алтернативна реалност. Можам да продолжам ама атер за спојлерисување ќе запрам.

Врв ми беше кога прочитав дека Black Swan бил копија на некое аниме а уствари во анимето се работи за некоја позната пеачка на која што и се случуваат срања.. глупости..

Батлерот го изгледав, добар до некаде ,со тие фалења очекував којзнае што да биде филмот. Просечна приказна ,одлична глума Форестот :cuc: , дури и опрата беше одлична.
6/10

сеа се чека на 12години роб
--- надополнето: 22 декември 2013 во 11:50 ---
Ке се гледа филмови денес,по вашиве критики сите биле супер
Untitled.jpg

Врв ми беше кога прочитав дека Black Swan бил копија на некое аниме а уствари во анимето се работи за некоја позната пеачка на која што и се случуваат срања.. глупости..

Да ама Аронофски ги купил правата за тоа аниме за да може да копира сцени во Black Swan :D

Ок, и вестерни повеќе да не гледаш. :cautious:
Од една страна голем криминалец кој разнел со бомба цел воз со луѓе, од друга ептен емотивен лик го направиле.

Според твојот коментар и глумците очекував многу повеќе

Вчера имав повеќе време па го изгледав и Three Colors : Blue. Маестрална режија, играта со кадрите и со светлата на плаво беше перфектна. Видовме како изгледа Philip Ambilight пред 20 години ;) Многу ми личеше филмот на Under The Sand на Озон во приказната која следеше како една жена се справува со трагедија да ја загуби фамилијата.

Сум заборавил колку е убава Жулиет Бинож. мелем за очи !!

juliettebinoche460.jpg

Трите бои се геј филмови.

Mads Mikkelsen е роден негативец!

Charlie: how do you guys know each other?
Gabi: Nigel.. was my husband.
Nigel: I beg your pardon, Gabi. Did you say was? Honestly? Fucking was? Gabi.. No Charlie, not fucking was. Fucking is. Fucking meaning I currently fucking am 'til death do us fucking part.

Која појава беше во филмот само.. :cuc:

Според твојот коментар и глумците очекував многу повеќе
Од сега кога ќе ме видиш да коментирам character-driven филмови сметај дека препораката не се однесува за тебе.
Ова се додека не го сфатиш ФГ :)

Од сега кога ќе ме видиш да коментирам character-driven филмови сметај дека препораката не се однесува за тебе.
Ова се додека не го сфатиш ФГ :)

Сега ми текна дека може ги прифаќам твоите препораки за потоа да ги хејтам :eek:

Некој предлог за некој conspirasy филмови како National Treasure 1 и 2 . вчера го гледав на тв кецот и ми се пригледа некој таков .

Некој предлог за некој conspirasy филмови како National Treasure 1 и 2 . вчера го гледав на тв кецот и ми се пригледа некој таков .
Мумија, Индијана Џонс, Кодот на Да Винчи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom