Исто ќе трошат,може разлика од пола литар повеќе,добро е да прашаш некој што подолго време има Голф 1.6,па спореди потоа.1.6 ќе троши многу.Сакам чист бензинец,никако плин.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Исто ќе трошат,може разлика од пола литар повеќе,добро е да прашаш некој што подолго време има Голф 1.6,па спореди потоа.1.6 ќе троши многу.Сакам чист бензинец,никако плин.
друга кола тешко да најдам зашто се ретки низ скопјево а и да најдам којзнае дали има плин - на бензин е сосема друга колата, ја носев и на штелување ми ја штелуваа за плинот се е океј - колата не дека не иде - она за идење иде нема гајле само додека убрза додека добие снага и треба време а тоа ме нервира... барем да беше постартна ако ништо повеќе..... а може и на мене да ми се чини дека не иде зашто од 100 коња се симнав на 60 :\ сепак мислам дека би можело нешто да се направи.
инаку само што ја земав јас колата одма и сменив нови свекици според каталог нови кабли, ребраст и сл. остана да сменам уште полен филтер и филтер за уље
како што кажав погоре - плинот не е сопрен туку напротив пуштен е за да има сила да влече колата...
за ова дека киловати се добиваат со полирање на карбуратор (иако ова е моно или мулти поинт инџекшн) дизни или брегаста не сум слушнал никогаш - а за чипување прашав и добив многу искрен одговор - човекот ми рече малце киловати се и пред се мала кубикажа е - може да се чипува ама ке крене само 4/5 киловати преку сила така да не се исплати....
ехххх што не беше 16 вентиска... многу по друго ке беше......
јебига брат би го одврзал кесето ама да беше толкавко...Пази да се разбереме една работа.Ако можеш да го одврзеш кесето дебело,ама баш дебело можеш без проблем да ја качиш на 90-100КС.Ама тоа чини пари.И тоа големи пари,и нормално без плин ако сакаш да добиеш street racer....
Затоа возикај се низ градов за џабе пари,и помири се со судбината дека тоа е тоа....
Izmeri mu prvo kompresija. Pa vidi so ke kaze.јебига брат би го одврзал кесето ама да беше толкавко...
П.С гледам дека име и други мотороти од 1400 кубика со 12 вентила или 16 па може и цел мотор да се смени ама тоа е веќе дополнителна заебанција.. така да нека иде вака сега за сега па може ке се навикнам со тек на време![]()
Нема потреба да менуваш водна пумпа,смени си само ребраст и затегач.
--- надополнето: 22 декември 2013 во 00:35 ---
.
Izmeri mu prvo kompresija. Pa vidi so ke kaze.
Ako sakas po nekoe konjce da dobies moze da mu napravis edno osvezuvanje na motorot, da se smenat karikite i lezecite lageri, glavata malce da se izbrusi-simne samo da ne se preterue i so toa da kaci kompresija. Ako si imas nekoj majstor so ne e skapcija sve komplet ke te cini nekojsi 150-170evra.
Тоа го кажуваш од искуство или ??? инаку ми викаа дека треба и водна пумпа да сменам или продавачите ми бутаат за појќе пари ???
На тема добивање (или поточно - враќање) коњски сили кај стари мотори, имаше епизода на Fifth Gear: http://www.carvideos.eu/fifth-gear-season-23/fifth-gear-season-23-episode-2/
почнува негде околу 30та минута..
Зошто?Ај прочитај го постот од А до Ш
Зошто?
Па нека го направи прво тоа..Со ремонт го вракаш на фабричките податоци.Значи не добиваш никакви плус КС освен ако си решил да го појачаш малку да биде поагилен на семафори и на отворен пат....
Значи полесни клипови,кратка клипњача,па појаки федери на вентилите,полирање на канали за подобар проток,итн,итн....
друга кола тешко да најдам зашто се ретки низ скопјево а и да најдам којзнае дали има плин - на бензин е сосема друга колата, ја носев и на штелување ми ја штелуваа за плинот се е океј - колата не дека не иде - она за идење иде нема гајле само додека убрза додека добие снага и треба време а тоа ме нервира... барем да беше постартна ако ништо повеќе..... а може и на мене да ми се чини дека не иде зашто од 100 коња се симнав на 60 :\ сепак мислам дека би можело нешто да се направи.
инаку само што ја земав јас колата одма и сменив нови свекици според каталог нови кабли, ребраст и сл. остана да сменам уште полен филтер и филтер за уље
како што кажав погоре - плинот не е сопрен туку напротив пуштен е за да има сила да влече колата...
за ова дека киловати се добиваат со полирање на карбуратор (иако ова е моно или мулти поинт инџекшн) дизни или брегаста не сум слушнал никогаш - а за чипување прашав и добив многу искрен одговор - човекот ми рече малце киловати се и пред се мала кубикажа е - може да се чипува ама ке крене само 4/5 киловати преку сила така да не се исплати....
ехххх што не беше 16 вентиска... многу по друго ке беше......