Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај бе Мондонико мани се од форумов аман, од кога дојде ти не ми се отвара темава, ја препуни со постови мама и еба. Дај отвори си блог некој па писни му секој ден, остај не тука да се провоцираме на раат.
Туку тоа што се пишуваше, да не барам сега, како Камбиасо бил измислен за Видал или нешто слично, тоа беа сериозни муабети.
![]()
Дај бе Мондонико мани се од форумов аман, од кога дојде ти не ми се отвара темава, ја препуни со постови мама и еба. Дај отвори си блог некој па писни му секој ден, остај не тука да се провоцираме на раат.
Па добро, ако изгубиш од Шпанија и Бразил со по 4-0 и не е некој преголем срам со оглед на тоа каде се тие две репрезентации а каде е Италија во моментов. Да, резултатот за големо име ко Италија е срамен, али момци, со тој ростер на играчи тоа е...
Појдете прво од италијанскиот фудбал, какво срање е првенството, а 90% од репрезентативците доаѓаат од тимови од Серија А, ма и повеќе од 90%. Барса и Реал секоја година играат минимум 1/2 финале во ЛШ, а таљаниве од февруари натака европски фудбал гледаат на ТВ. Башка формациите што се форсираат во тимовите од Италија се урнебес, како порачани се за екипи со офанзивен фудбал. 3-5-2 апсолутно нема никаква теоретска шанса да успее против ваквите репрезентации.
Стварно е греота да кажеш дека Прандели е просечен тренер, во ред, секој има право на свое мислење, али едно е кога е мислење, а друго е кога тоа скршнува од реалноста. Прандели со Дијаманти у тимот успеа да ја надигра големата Германија, и тоа надигрување во права смисла на зборот. Според мене човекот вади максимум од овој состав на Италија.
Си го гледал Камбијасо во најдобрите години? И друга работа, глупо е да се прави споредба помеѓу нив двајца затоа што се различен тип на играчи. Тоа ти е исто како да правиш споредба помеѓу Буфон и Вучинич, врска си нема едното со другото.
Еден многу јак теоретичар на заговори во темата кладилница еднаш ми даде многу јак совет: Игнорирај ме.
Замисли го послушав. Можеш да го направиш истото.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 22:14 ---
@Boom Shakka Lakka
Гледаш каде е потценувањето на Италија? Ете го убаво стокмено во првиот пасус на Стефан. Јас не тресам од мене дека беа потценети, туку стварно беа потценети од јавноста и тоа како.
Инаку до каде е Ламела? Инат бев и тогаш, ама погледни што му се случува на играчот кој ти го нарекуваше иден шампион. Еве истото важи и за Стефан во врска со Икарди. Па како ми се погодивте двајцата така во еден пост
За вториот болд си многу грешка. 3-5-2 апсолутно успеа против Шпанија и тоа на ДВА натпревари во рок од една година. Тоа не е воопшто мал доказ. Сигурен сум дека не си обрнал внимание или не се сети со кои формации играше Прандели против Шпанија, во спротивно немаше да го пишеш ова.
Друже, Видал претходниве 2 сезони под водство на Конте стана најкомплетен играч во средина у свет. Моментално само 3-4ца играчи мислам дека можат да се носат со него на таа позиција. Барем вие гледате Серија А и знаете, на други да го кажам ова ке се изнасмеат и у недостаток на аргументи ке кажат дека Серија А е послаба лига и од украинската и дека нема светски играчи таму. Дали Камбијасо некогаш го достигнал тоа ниво? Знам дека е многу корисен и се тоа и знам и дека Мурињо многу го фалеше, плус неговите најдобри денови се поминати.
Небитно, мене многу повеке ме изнервира тоа што човекот уште не заиграл у Серија А го споредуваа, не само него, туку и многу други играчи од Јуве.
А ти па споредбава ја направи баш Вучинич Буфон, не зезај, па не се до толку различни типови на играчи, па да неможеш да ги споредиш.![]()
Во финалето не играше со 3ка позади или јас сум грешка..? Нејсе, муабетот ми беше за подолги патеки, ете се виде и Јуве лани колку може со тројца позади да парира на најдобрите, се виде Интер колку може со таа формација да направи нешто во Серија А, иако Интер треба со резерва да се земе зашо се ретардирани.
Ако им налета репрезентација со добри крила рачунај под дифолт два комада јадат минимум.
Ама тука доаѓа и нешто друго до израз, а тоа е фактот што цела Серија А игра со тројца позади така да и јас ништо не би мењал, бидејќи ако смени со 4ка позади јас мислам дека би било полошо...
Па ако ти текнува и вие ни се смеевте за Снајдер и се пувавте за Диего па нешто друго испадна. Мене не ми е муабетот дека Видал е лош играч, него дека глупо е да ги споредуваш двајцата кога не играат иста позиција, или ајде да кажам стилот на игра им е различен. Некои тренери со две раце би го земале Камби во тим (не овој Камби, него Камби од пред 3 години), а некој Видал, се е до концепцијата на самиот тренер.
исто како глупоста што тотално ја надигра германија која реално има дупло појак состав од Италија...дај не се инати сите исто ти викаат ти пак ко слеп за стап...Не туку во финалето играше со 4ка одбрана. Додека во групите кога заврши 1-1 и оваа година на Купот на Конфедерациите 0-0 играше со 3ка. Та што зборувам јас со денови бе, дека 4ка во репрезентацијата е докажано полоша варијанта, а Прандели со глава во ѕид удира со тоа што ја користи. А замисли покрај тоа Маџо мора да игра десен бек, а како крилен е 5 пати подобар. Монтоливо го играше зад напаѓачите во 4-3-1-2 и уште еден куп други глупости.