Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
@Jack Nolan и @Atso колкави се долговите на Атлетико и Валенсија?

Валенсија должи околу 270 милиона, плус им требаат уште 90 за да ја довршат градбата на нова Местаља. После старата Местаља и парцелите може да ги продадат за околу 180-200 милиона (така се збореше едно време).
Ама се ова е небитно ако дојде купувач кој ќе инвестира во Валенсија и ќе им ги покрие долговите, некој како газдата на Сити/ПСЖ итн и нема да има потреба од вакви математики. Се надевам дека Валенсија ќе биде пак истата како пред неколку години кога имаа најдобар контра-напад во Европа :sneaky:
Сепак постои ризик да Валенсија после приватизацијава помине како Малага и да се претвори во просечен шпански тим и на тој инвеститорот ич да не му чуе за Валенсија, али ја колку што знам Малага немаше долгови и ефтино беше купена, сега некој ако ја купи Валенсија ќе треба да инвестира околу 500 милиони! па кога ќе дадеш волку пари сигурно ќе се замараш со клубот, нема да го усереш ко Малага. :)

Околу 300 милионки, таја е претпоставката, медиумиве неверувам дека имаат точна информација а клубот не излегова во јавност околу таја работа. Се планира се да биде подмирено до 2016-17-та година. Подмирени долгови, нов стадион и ако се оди според планот во Атлетико започнува една нова ера за 4-5 години

И кај нас се спомнуваше инвеститор, заинтересиран беше најбогатиот човек на планетава Питер Лим мислам дека се вика не ме фаќајте за збор ама ништо од тоа мислам дека го зеде Овиедо, пак не ме фаќајте за збор не сум сигурен. Добро би дошол еден инвеститор ама да не вложува по 100 и кусур милиони евра, пошто сум голем негативец кога се во прашање инвеститориве во фудбалов кој се утепаја од пари давање, само прават срање од фудбалот!

Да има Чоло на располагање 100 милиони како Боаш на Атлетико крајот нема да му се види!:coffee:

Да има Чоло на располагање 100 милиони како Боаш на Атлетико крајот нема да му се види!:coffee:

па добро тие 100 милиони беа од Бејл, ја колку што знам Боаш имаше 4 милиони повеќе расходи него приходи. И во цела оваа ситуација никој не го критикува Балдини сите запнале Боаш, Боаш, Боаш... според мене 50-50 е кривицата

на Рамос му го поништија првиот жолт картон и сега ќе игра против Валенсија ....

Федерацијата сака да каже, еј извинете што ви земавме 2 бода еве ви го Рамос достапен за наредна утакмица али нема лутење што ви го туривме сосе јајца. Какви смешки еј поарно да си беа достојни и да ја подржеа одлуката на судијата :tapp:

Федерацијата сака да каже, еј извинете што ви земавме 2 бода еве ви го Рамос достапен за наредна утакмица али нема лутење што ви го туривме сосе јајца. Какви смешки еј поарно да си беа достојни и да ја подржеа одлуката на судијата :tapp:

Федерацијата уплатила дека Реал ќе добие црвенкартон на утакмицата, затоа сеа вака , читај меѓу редови :D

Сега ќе се јави експертот дека 5 црвени му опростиле а тој 2 ипол утакмици на Реал све на ве има изгледано

Среќа шо му простија на Рамос, а не на рандом играч на Барса. Ќе се наполнеа 10 страни за виљарато.
Пу, пу, пу.. Скраја да е.

Често им ги поништуваат жолтите картони, ете нека сподели некој вест кога се случило истото со некој играч од друг тим. Инаку со Рамос не ме чуди уште кога сакаше да му ја скрши ногата на Меси, одма после тоа + ги нашамари Пујол и Чави и го казнија со 1 меч

Често им ги поништуваат жолтите картони, ете нека сподели некој вест кога се случило истото со некој играч од друг тим. Инаку со Рамос не ме чуди уште кога сакаше да му ја скрши ногата на Меси, одма после тоа + ги нашамари Пујол и Чави и го казнија со 1 меч

Ти да не сакаше затвор да лежи

Ти да не сакаше затвор да лежи

Смешна одлука донесе тогаш федерацијата. Само еден меч бан за намерен остар старт од зад грб плус шамарање на противнички фудбалери кој воедно се и негови колеги од репрезентацијата.

Самиот намерен остар старт за кој доби црвен картон се санкционира со 3 утакмици бан според правилата на федерацијата. А шамарањето ? или тоа не е битно ?

Реално, Рамос мораше да јаде потежок бан за таквиот испад тогаш, бар 3 до 5 утакмици.

Како и да е, нека продолжи само со црвените картони, во прилог ни одат неговите стартови на утакмиците. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom