R
Rigel Kent
Гостин

Малеѕани

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дупете го вие, ама Малезани си има Куп на УЕФА со Парма.
Него го имаше некој постирано ова...? Роки Балбоа
Не мора да бидеш Интераш за да кажеш дека Мурињо е во топ 5 тренери во светот.
Ако ти се изнасмеам може ќе се навредиш. Ама за ваква глупост реално нема што да те штедам...
Прандели најдобар тренер во Италија, па од горе и топ 10 во Европа
Разбирам субјективност, ама ова твоето е бетер од Интерашите за Мурињо кога зборуваат. Тие барем имаат аргументи како Триплете, Порто и слични муабети.
Алоооо дечко ако си тука од 2013 и си начукал толку многу мислења за краток период и си нонстоп активен не мора да значи дека се разбираш до толку во фудбал. Немој Ајнштајн извини ако сум рекол нешто за што сигурно и други ќе се сложат, а тебе не ти се свиѓа зашто! И да, не ми требаат аргументи и докази да ти посочам, Прандели е во топ 3 во Италија и меѓу најдобрите 10 во Европа. Направи тим од Парма некаде 2003-2004, Фиорентина 3 пати ја носеше во топ 4 со просечен тим и обезбеди ЛШ. Италија со раштрафен тим ја донесе до финале.... Да го превземе Јувентус,Барса,Челзи...нормално дека и титули ќе освои. Ети ти аргументи фудбалски аналитичару!!!
Алоооо дечко ако си тука од 2013 и си начукал толку многу мислења за краток период и си нонстоп активен не мора да значи дека се разбираш до толку во фудбал. Немој Ајнштајн извини ако сум рекол нешто за што сигурно и други ќе се сложат, а тебе не ти се свиѓа зашто! И да, не ми требаат аргументи и докази да ти посочам, Прандели е во топ 3 во Италија и меѓу најдобрите 10 во Европа. Направи тим од Парма некаде 2003-2004, Фиорентина 3 пати ја носеше во топ 4 со просечен тим и обезбеди ЛШ. Италија со раштрафен тим ја донесе до финале.... Да го превземе Јувентус,Барса,Челзи...нормално дека и титули ќе освои. Ети ти аргументи фудбалски аналитичару!!!
Враќајќи се на твојата претпоставка, не верувам дека не разбираш оти не е исто да си тренер на Фиорентина, Парма, Каљари и слични и на Јувентус, Милан, Интер и така натаму. Погледни го Мојс како пример во Англија како оди од среден кон голем тим, или пак уште подобро Алегри. Тој ги предводеше Каљари, отиде во Милан и таму се видоа сите негови тактички способности. Првата сезона му се погоди уште составот со квалитетните играчи и освои, но затоа во втората загуби од почетникот Јуве со огромни промени на чело со почетникот во голем клуб Конте. Уште еден пример ти е Дел Нери кој на почетокот на овој век чуда правеше со Киево во Италија и Сампдорија ги одведе до 4то место во 2010, дојде во Јуве и таму се виде каков материјал.
Блан не ама Пелигрини и тоа какоМондонико немој да ми реплицираш, пошто собрав доволно допаѓања што го потврдува моето мислење како позитивноИначе да, зборам за моменталните тренери, кои се активни во овој момент. Не зборам за нешто пред 10,20,30 год. Секогаш е потешко послеб тим да го издигнеш и да ми дадеш некој идентитет, одколку тим кај што се Меси, Рибери, Роналдо.... Да не сакаш да ми кажеш дека Блан или Пелегрини се подобри тренери од Прандели?