Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе го шитнат Дајв зимава да не претеруваме сега не е Македонија ова со една утакмица да ги излаже :)

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.941
Поени од реакции
4.457
Па по Руни, е најплатен Англичанец во Јунајтед. 9-ти најбогат фудбалер на Островото.

Иначе, лошо слушнав, или дебиливе од Стоук го исвиркуваа Флеч? Гледав на ептен лош квалитетет стрим, и не се слушаше најубаво што се галамеше....

Не го исвиркуваа, нашите беа му викаа SHOOT!!! оти нели пееја If Fletcher scores we'll get on the pitch или нешто така...

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Ќе го шитнат Дајв зимава да не претеруваме сега не е Македонија ова со една утакмица да ги излаже :)
Igrame Carling Cup, FA, LS i Premier. Moe mislenje e deka nema da shitkaat igrachi vo Januari. Ako zemime deka e tochno toa shto nekoi go vikaat deka Moyes kje mora da prodava za da nametne nekoj avtoritet, mislam deka prv kje bide Anderson, pa Fabio (mozhno e i na pozajmica vtoriov da odi). Young i pokraj katastrofalno izigrani utakmici, povtorno dobivashe shansa (makar i na ne tolku bitni natprevari) od klupa ili kako starter (shto spored mene znachi deka Moyes se ushte rachuna na nego). Da ne beshe toa taka, mislam deka Zaha kje dobivashe povejke shansi.

Toa e toa, kolku i da ne go sakame, pred natprevarov rekov deka edinstvena shansa e toj da skrshi noga za da ne igra za nas (zoshto sekogas mozhe da izigra/izglumi onolku kolku shto e dovolno za da se najde nareden natprevar na klupa ili vo prv sostav)

Член од
14 април 2012
Мислења
33.051
Поени од реакции
68.042
Сандрленд не се ни малку наивен противник.

Победи дома против Саутемптон, Њукасл и Сити, 3 гола им дадоа на Челси, пак нерешено со Челси, нас не намачија, па мораше Аднан да се повампирува...

Да не им го спомнувам фактот дека даваат секој меч дома минимум по еден гол...

Очекувам доста тврд натпревар...

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Како само се израдува Ешли, дури на момент му простив за симулациите.. :pos:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Sunderland se boza ovaa godina, samo 2 postignati golovi na gosti i 2 pobedi doma na 8 natprevari so postignati 10, a primeni 16 golovi (prosek po 2 na utakmica primaat). Ako dojdovme od dvomech so Sunderland da se plashime, ne treba da ochekuvame deka kje zavrshime podobro od 4to mesto vo Premier.

Inache, ushte 3 natprevari vo narednive 10 dena.
21 Dec

Barclays Premier League
West Ham United
H 15:00
26 Dec

Barclays Premier League
Hull City
A 12:45
28 Dec

Barclays Premier League
Norwich City
A 15:00

Golem optimist sum za prestojniov period. Sekoj natprevar e mnogu vazhen i treba da se pristapi kako da e posleden. Posle 4 razocharuvachki natprevari vo Premier, mislam deka formata se podobruva so sekoj nareden natprevar i deka nabrzo kje go ostvarat toa shto Evra go barashe (perfect 10 matches/10 wins). Pozitivno e toa shto odbranata izgleda daleku podobra od startot na sezonava. Carrick e blisku povtorno da zaigra, posebno me raduva shto Fletcher i povtorno nazad (iako mislam deka treba da pochekame uste 2-3 nedeli za da go vidime toj stariot Fletcher spremen za 90 min igra), Cleverley e daleku podobar otkolku na startot na sezonava, raduva i toa shto Jones koga igra kako midfielder ne se shtedi i go ima bukvalno nasekade. Vreme e Welbeck i Chicharito da prikazhat shto mozhat, mislenje moe e deka Rooney sekogash kje bide na nivo, samo ne znam kolku e Kagawa fizichki spremen konechno da go pokazhe toa shto go ochekuvame dolgo vreme site od nego, a toa e 90 min da izigra na nivo. I so netrpenie chekam V.Persie da se vrati, nekako mnogu ponekonstanten mi izgleda ovaa sezona od minatata koga i da igra i ponervozen. Mislam deka ovaa pauza inspirirachki kje deluva i na nego.

Od site igrachi koi gi poseduva momentalno Manchester, Anderson (svoevremeno moj omilen igrach i se ushte ne sakam da priznaam deka nema povejke mesto za nego),Fabio, pa kje se drznam da kazham i Buttner potpolno razocharaa ovaa sezona i deka se pomalce kje bidat vo planovite na Moyes, edinstveno nemam mislenje za Fellaini (kako i da ne mi pokazha nishto od negoviot repertoar do sega), pa ostanuva da vidime. Buttner sepak kje ostane da ja gree klupata do kraj na sezona, ako neshto drastichno ne se smeni so nego.

Isto ochekuvam Januzaj da ostane najdobroto iznenaduvanje vo poslednive nekolku godini i da prodolzhi da napreduva.

Mnogu me plashi formata na domashen teren i igrame poochajno od bilo koga do sega. Samo 8 postignati golovi na 8 natprevari i 2 neresheni i 3 porazi. Sepak mislam sega e pravo vreme za da pokazhat shto mozhat i konechno da vlezat vo forma, pa shto da ne, da gi pobedime West Ham 3/4:0. Ako osvoime 9 bodovi na narednite 3 naptrevari, na 1vi Januari go chekame konfuzniot Tottenham na domashen teren, pa moite ochekuvanja se 4 pobedi do 1vi. Ostanuva da vidime. Ne deka letam vo oblaci, so ogled deka igrame mnogu toplo-ladno, no mislam deka Moyes dobi dovolno vreme da se zapoznae so mozhnostite na negovite igrachi i deka vreme e ovoj tim da prikazhe shto mozhe.

Nashiot najgolem test kje bide na 19ti Januari protiv Chelsea na gosti i dobra shansa da si gi odmerime silite so pokompetenten protivnik. Iako mislam deka dvata natprevari protiv Swansea na domashen teren na 5ti i 11ti kje bidat epten zaebani i mozhat da ni go zagorchat zhivotot povejke od bilo koi naredni protivnici do mechot protiv Chelsea.

Kako shto rekov, golem optimist sum za naredniov period i se e vo nashi race. Vreme e United da gi pokazhe svoite shampionski ambicii.

P.S. City i Liverpool momentalno se edni od najgolemite pretendenti za shampioni, so ogled na toa deka Chelsea igraat anemichen fudbal i Arsenal imaat najtezhok raspored vo Fevruari i Mart od site ostanati i so ogled deka United zaostanuva 10 boda.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 00:22 ---
Sunderland se boza ovaa godina, samo 2 postignati golovi na gosti i 2 pobedi doma na 8 natprevari so postignati 10, a primeni 16 golovi (prosek po 2 na utakmica primaat). Ako dojdovme od dvomech so Sunderland da se plashime, ne treba da ochekuvame deka kje zavrshime podobro od 4to mesto vo Premier.

Inache, ushte 3 natprevari vo narednive 10 dena.
21 Dec

Barclays Premier League
West Ham United
H 15:00
26 Dec

Barclays Premier League
Hull City
A 12:45
28 Dec

Barclays Premier League
Norwich City
A 15:00

Golem optimist sum za prestojniov period. Sekoj natprevar e mnogu vazhen i treba da se pristapi kako da e posleden. Posle 4 razocharuvachki natprevari vo Premier, mislam deka formata se podobruva so sekoj nareden natprevar i deka nabrzo kje go ostvarat toa shto Evra go barashe (perfect 10 matches/10 wins). Pozitivno e toa shto odbranata izgleda daleku podobra od startot na sezonava. Carrick e blisku povtorno da zaigra, posebno me raduva shto Fletcher i povtorno nazad (iako mislam deka treba da pochekame uste 2-3 nedeli za da go vidime toj stariot Fletcher spremen za 90 min igra), Cleverley e daleku podobar otkolku na startot na sezonava, raduva i toa shto Jones koga igra kako midfielder ne se shtedi i go ima bukvalno nasekade. Vreme e Welbeck i Chicharito da prikazhat shto mozhat, mislenje moe e deka Rooney sekogash kje bide na nivo, samo ne znam kolku e Kagawa fizichki spremen konechno da go pokazhe toa shto go ochekuvame dolgo vreme site od nego, a toa e 90 min da izigra na nivo. I so netrpenie chekam V.Persie da se vrati, nekako mnogu ponekonstanten mi izgleda ovaa sezona od minatata koga i da igra i ponervozen. Mislam deka ovaa pauza inspirirachki kje deluva i na nego.

Od site igrachi koi gi poseduva momentalno Manchester, Anderson (svoevremeno moj omilen igrach i se ushte ne sakam da priznaam deka nema povejke mesto za nego),Fabio, pa kje se drznam da kazham i Buttner potpolno razocharaa ovaa sezona i deka se pomalce kje bidat vo planovite na Moyes, edinstveno nemam mislenje za Fellaini (kako i da ne mi pokazha nishto od negoviot repertoar do sega), pa ostanuva da vidime. Buttner sepak kje ostane da ja gree klupata do kraj na sezona, ako neshto drastichno ne se smeni so nego.

Isto ochekuvam Januzaj da ostane najdobroto iznenaduvanje vo poslednive nekolku godini i da prodolzhi da napreduva.

Mnogu me plashi formata na domashen teren i igrame poochajno od bilo koga do sega. Samo 8 postignati golovi na 8 natprevari i 2 neresheni i 3 porazi. Sepak mislam sega e pravo vreme za da pokazhat shto mozhat i konechno da vlezat vo forma, pa shto da ne, da gi pobedime West Ham 3/4:0. Ako osvoime 9 bodovi na narednite 3 naptrevari, na 1vi Januari go chekame konfuzniot Tottenham na domashen teren, pa moite ochekuvanja se 4 pobedi do 1vi. Ostanuva da vidime. Ne deka letam vo oblaci, so ogled deka igrame mnogu toplo-ladno, no mislam deka Moyes dobi dovolno vreme da se zapoznae so mozhnostite na negovite igrachi i deka vreme e ovoj tim da prikazhe shto mozhe.

Nashiot najgolem test kje bide na 19ti Januari protiv Chelsea na gosti i dobra shansa da si gi odmerime silite so pokompetenten protivnik. Iako mislam deka dvata natprevari protiv Swansea na domashen teren na 5ti i 11ti kje bidat epten zaebani i mozhat da ni go zagorchat zhivotot povejke od bilo koi naredni protivnici do mechot protiv Chelsea.

Kako shto rekov, golem optimist sum za naredniov period i se e vo nashi race. Vreme e United da gi pokazhe svoite shampionski ambicii.

P.S. City i Liverpool momentalno se edni od najgolemite pretendenti za shampioni, so ogled na toa deka Chelsea igraat anemichen fudbal i Arsenal imaat najtezhok raspored vo Fevruari i Mart od site ostanati i so ogled deka United zaostanuva 10 boda.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 00:24 ---
I da ne gi zaboravime Young i Nani koi sekogash mozhat ne/prijatno da iznenadat :icon_lol:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Сае е шансата да се рипне на табелата нагоре, додека ние играме со послаби екипи, а конкурентите играат меѓусебе и таму се топи разликата!
Само да се влезе у потребната форма и би било профи :cool:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Не ги гледав ни со Шахтјор, ни со Вила, ни денес ради колоквиумскиве и гледам дек јас сум баксузот излгеда. Не гледам и наредниве баш да видам дали ќе се демантирам ил не:icon_mrgr:

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Ни ја не ја гледав.. На слава бев ама следев резултат цело време.. како што читам сите други освен Андо добро изиграле и тоа ме радува.. Иначе 3ти натпревар без примен гол така ?

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
3 победи по ред, машала, машала.

И имам нешто да ги пофалам и играчите, а и стручниот штаб со Мојс. Значи некни кога игравме со Вила, Валенсија прв пат во својата кариера во Јунајтед центрираше со лева нога, Евра прв пат во кариерата во Јунајтед денес шутира со десна нога И ДАВА ГОЛ. Тука е се јасно, се работи на тренинзи на послабите работи кај играчите, што многу ми се допаѓа. Браво!

Kajgana Shop

На врв Bottom