ццц.. ке не акнат од земја
Ja misla deka kje gi klecnime vo polufinale, 2 utakmici se igraat.
Inache, Young za mene ne beshe iznenaduvanje, ko shto rekov mislev deka kje izigra dobro deneska, samo i samo da go gledame vo Premier i LS. A mozhno e i site da ne iznenadi vo ostatokov od sezonava.
Valencia ista forma ko pred 2 god., Welbeck sosema solidno, ona shto me raduva e negoviot first touch. Cleverley ushte edna dobra partija. Chicha neverojatni dvizhenja bez topka i pred da primi topka, se nadevam deka kje igra na povejke natprevari. Jones neumorliv, golemo bravo za Evans i Smalling (posebno Smalling, mislam deka i ne izgubi vozdushen duel vo 16-tik, iako imashe 2-3 loshi dodavanja). Nekogash Evans preteruva so dolgi topki. Evra spored mene Man of the match. Fabio sosema solidno, samo vo nekolku navrati nesigurno vo odbrana i nitu eden dobar centarshut.
Od site koi igraa vecerva Anderson spored mene beshe najslaba alka i kje pocheka barem nekoj mesec za pak da izigra kako starter, ako ne si zamine vo Januari.
Me raduva shto igrame podobro od natprevar vo natprevar i deka duri i bez kluchni igrachi (Rooney, Carrick, V.Persie) kreiraat dovolno shansi i igraat poofanziven fudbal od bilo koga ovaa sezona.
Ushte mislam, the best is still to come.