Прашања за Исламот III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе @Hattab1, @partizann и остали љубители на мухамеданството, уште ли бе не мрднавте чекор нанапред у однос на куранот и исламот.

Тапкате у место.

Дојде време и лик како @Leut, Алабанец (на овие Балкански простори синоним за муслиман) да ви објаснува дека сте у кал до нос веќе. Тоа многу зборува за него како лик, а и за вас.

Нели чувствувате дека е време да прогледате?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ups moja greska u prevod! Izvinjavam se.
Nego odobruva li islamot vakvo nesto?
Едно огромно ДА.
Муслиманите немаат никаква допирна точка со новата година и нејзиното славење,тоа дури не е ниту христијански ама тоа е друга тема.
Како и да е,на муслиман му е забрането да слави и честита празници кои не се муслимански,а поготово вакви новогодишни ноќи каде се прави најлошиот можен разврат кој човек може да го замисли.
Од алкохол,до неморални работи,нереди,инциденти и на сето тоа ако го додадеш и економскиот фактор,а сум бил сведок дека луѓе едвај преживувале но за нова година трошат по 200-300 евра.
тоа е еднакво на катастрофа и на муслиман таму не му е местото.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 18:54 ---
Абе @Hattab1, @partizann и остали љубители на мухамеданството, уште ли бе не мрднавте чекор нанапред у однос на куранот и исламот.

Тапкате у место.

Дојде време и лик како @Leut, Алабанец (на овие Балкански простори синоним за муслиман) да ви објаснува дека сте у кал до нос веќе. Тоа многу зборува за него како лик, а и за вас.

Нели чувствувате дека е време да прогледате?
Доналде одамна ти пишав дека тие финти кај мене не поминуваат,ете ти го Леут,фатете се под рака и уживајте си :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Порано објаснував,пак ќе се повторам.
Исламот нема проблем со Божјите пратеници и книги пред Мухаммед с.а.в.с. туку напротив ги потврдува и Иса(Исус) и Муса(Мојсеј) и Давуд(давид) и Ибрахим(Авраам) и Нух(Ное) итн итн значи буквално сите Божји пратеници од Адем а.с.(Адам) до Мухаммед.
Услови за исламското верување(иманот) се:
Верување во Аллах и во пратениците Негови,и книгите Негови и во мелеците(ангелите),во Судниот ден и дека се се случува со Божјата одредба.
Значи секој муслиман верува дека гореспоменатите биле пратеници и веровесници и дека на 4 од нив им биле објавени книги од Аллах.
на Давуд - Зебур
на Муса - Теврат(тора)
на Иса - Инџил(евангелие)
и на Мухаммед - Кур'анот.
Со тоа што муслиманите ги почитуваат,сакаат Божјите пратеници пред Мухаммед, а последна Објава Куранот и последен Пратеник е Мухаммед и тоа е како што реков порано: последна верзија на Аллаховите објави,совршена верзија која ги признава и почитува тие пред неа но со доаѓањето на последната објава претходните се докинати.

Тоа што има денешната библија карактеристики со Куранот е можеби и резултат на човечки измени итн итн.
бидејќи колку и да сакаме да потврдиме дека денешната библија ваква каква што е не може да се каже дека е Божја книга бидејќи е допишувана,бришена,додавана,ревидирана итн итн од луѓе.
Така да не можам од позиција на денешната библија да ти одговорам на тие слични карактеристики.
Веќе ја анализирав на друга тема,најпознатата молитва од библијата каде Исус го потврдува својот ислам и своето искажување на едноштвото и верувањето во Бога и покорноста кон Него и потчинување на Неговата воља.
:)
Јас мислев дека истите карактеристики се како резултат на тоа што Мухамед во потполност ги знаел библиските приказни и како резултат на тоа го оформил Коранот кои исто така не е божја книга затоа што е напишана исто така од човек само никој не признава. Потоа, зошто во скоро сите држави каде што исламот е решиси 100% распространет меѓу сите жители, атеистите добиваат смртна канза? Каде се човековите права!? Со самото тоа може лесно да се манипулира со народот во спротивно оној кој нема да верува во таа наметната норма ќе бите оцрнет како неверник и ќе биде осуден на смртн казна. Нешто не е во ред со тој свет, но секој свето веќе за нив навикната различно го разбира.:)
Да не излезам од темата многу, значи Коранот ги потврдува сите божји пратеници, клучувајќи го и Исус кој се смета како пророк на Христијанството, добро. Нема потреба повеќе да критикувам затоа што е повеќе од јасно дека сум во право, и самиот кажа,а всушност и Коранот е доказ дека Исламот е дете на Христијанството. Дете кое црпело извори од својата мајка. Но тоа би било добро затоа што ако дојде до помируваме помеѓу едните и другите верници ќе има поголем спокој во светот меѓу луѓето.(y)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Јас мислев дека истите карактеристики се како резултат на тоа што Мухамед во потполност ги знаел библиските приказни и како резултат на тоа го оформил Коранот кои исто така не е божја книга затоа што е напишана исто така од човек само никој не признава. Потоа, зошто во скоро сите држави каде што исламот е решиси 100% распространет меѓу сите жители, атеистите добиваат смртна канза? Каде се човековите права!? Со самото тоа може лесно да се манипулира со народот во спротивно оној кој нема да верува во таа наметната норма ќе бите оцрнет како неверник и ќе биде осуден на смртн казна. Нешто не е во ред со тој свет, но секој свето веќе за нив навикната различно го разбира.:)
Да не излезам од темата многу, значи Коранот ги потврдува сите божји пратеници, клучувајќи го и Исус кој се смета како пророк на Христијанството, добро. Нема потреба повеќе да критикувам затоа што е повеќе од јасно дека сум во право, и самиот кажа,а всушност и Коранот е доказ дека Исламот е дете на Христијанството. Дете кое црпело извори од својата мајка. Но тоа би било добро затоа што ако дојде до помируваме помеѓу едните и другите верници ќе има поголем спокој во светот меѓу луѓето.(y)
Не ми ја сфати поентата ниту 1% но излишно ми е да се расправам за вакви прашања со луѓе кои за себе велат дека се христијани а јас ја имам читано библијата повеќе од нив.
Поздрав. :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Едно огромно ДА.
Муслиманите немаат никаква допирна точка со новата година и нејзиното славење,тоа дури не е ниту христијански ама тоа е друга тема.
Како и да е,на муслиман му е забрането да слави и честита празници кои не се муслимански,а поготово вакви новогодишни ноќи каде се прави најлошиот можен разврат кој човек може да го замисли.
Од алкохол,до неморални работи,нереди,инциденти и на сето тоа ако го додадеш и економскиот фактор,а сум бил сведок дека луѓе едвај преживувале но за нова година трошат по 200-300 евра.
Znaci ZABRANETO! Jas pak mislev deka nema zabrani vo vasata religija.
Znaci li toa deka Islamot odobruvaat razlicni merki duri i nasilistvo protiv se sto ne muslimansko = ODOBRENO?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хатаб, повторно пробуваш да се извадиш пренасочувајќи ја поентата. ако веќе го правиш тоа, еве кажи ми ти каде и кога исус рекол дека е муслиман? никаде!!! така да, тоа што мухамед си замислил, тоа и си запишал. исто и за давид, или пак за адам. никаде во ниедни списи не е тоа запишано. така да тезата дека они биле муслимани е само пуста желба. присвојување на нешто што не е негово. таквата традиција продолжува и ден денес. само ќе го спомнам биг бенгот. а има и други, нели? така да, тие цитати што си ми ги постирал важат исклучиво за муслиманите, иако прашање е дали и за нив би требало да важат. ............................... хм даде една интересна идеа, ај тоа на друга тема. ;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Znaci ZABRANETO! Jas pak mislev deka nema zabrani vo vasata religija.
Znaci li toa deka Islamot odobruvaat razlicni merki duri i nasilistvo protiv se sto ne muslimansko = ODOBRENO?
http://m.youtube.com/watch?v=EnhiYOD3g4Y&feature=youtu.be&desktop_uri=/watch?v=EnhiYOD3g4Y&feature=youtu.be

Во 20 мин човекот објасни за нова година и плус има за вториот дел од твоето прашање, ако навистина те интересира погледни си.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
http://m.youtube.com/watch?v=EnhiYOD3g4Y&feature=youtu.be&desktop_uri=/watch?v=EnhiYOD3g4Y&feature=youtu.be

Во 20 мин човекот објасни за нова година и плус има за вториот дел од твоето прашање, ако навистина те интересира погледни си.
Vidi ne me intersira sto misli Safet, se gleda deka drugi go dirigiraat posto nema svoj mozok. Me interesira tvoeto mislenje onoa realnoto ne onoa sto moras da go odgovoris za da ostanis vernik do jaja demek.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Едно огромно ДА.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 18:54 ---

Доналде одамна ти пишав дека тие финти кај мене не поминуваат,ете ти го Леут,фатете се под рака и уживајте си :)
11.jpg 22.jpg 33.jpeg
--- надополнето: 18 декември 2013 во 21:53 ---
еднаш кога соул рече дека хатаб е вахабија јас будала го напраив
колку ми е криво, а човекот во право си беше
--- надополнето: 18 декември 2013 во 21:54 ---
http://forum.kajgana.com/threads/Го-тепале-Дедо-Мраз-во-Чаир.71648/page-5#post-6312395
читни што викаат другите муслимани за ова

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Vidi ne me intersira sto misli Safet, se gleda deka drugi go dirigiraat posto nema svoj mozok. Me interesira tvoeto mislenje onoa realnoto ne onoa sto moras da go odgovoris za da ostanis vernik do jaja demek.
Комплетно го подржувам тоа што Сафет го кажал во видеото,затоа и го постирав видеото па ако те интересира погледни.
Инаку не знам зошто се крева толкава прашина за тоа што муслиманите не сакале да слават нова година,тоа не е муслимански празник и крај.
И ти сигурно дома не славиш Бајрам па јас никогаш ти немам речено зошто не славиш бајрам или зошто не ми честиташ.
Ми наметнуваш дека ако не славам нова година,дека сум радикален или вехабија како рече членот погоре или дека сум заостанат,демек цел свет славел па сум морал и јас.

Што да славам? Ноќ со алкохол и блуд,потрошени пари а од утре пак у исти говна и иста беда?
Не,фала.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 23:33 ---
еднаш кога соул рече дека хатаб е вахабија јас будала го напраив
колку ми е криво, а човекот во право си беше
http://forum.kajgana.com/threads/Го-тепале-Дедо-Мраз-во-Чаир.71648/page-5#post-6312395
читни што викаат другите муслимани за ова
Барај го сега соул и извини му се.
Добра ноќ.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Комплетно го подржувам тоа што Сафет го кажал во видеото,затоа и го постирав видеото па ако те интересира погледни.
Инаку не знам зошто се крева толкава прашина за тоа што муслиманите не сакале да слават нова година,тоа не е муслимански празник и крај.
И ти сигурно дома не славиш Бајрам па јас никогаш ти немам речено зошто не славиш бајрам или зошто не ми честиташ.
Ми наметнуваш дека ако не славам нова година,дека сум радикален или вехабија како рече членот погоре или дека сум заостанат,демек цел свет славел па сум морал и јас.

Што да славам? Ноќ со алкохол и блуд,потрошени пари а од утре пак у исти говна и иста беда?
Не,фала.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 23:33 ---

Барај го сега соул и извини му се.
Добра ноќ.
Tochno ne slavime bajram ama ne lepime plakati kaj shto isus shiba vehabija so boks u faca!! E toa e razlikata!!!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Tochno ne slavime bajram ama ne lepime plakati kaj shto isus shiba vehabija so boks u faca!! E toa e razlikata!!!
Веќе реков дека сликата е невкусна и дека истата таа порака без слика би била перфектна.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 23:56 ---
тоа е разликата христијанство и исламската секта
присобери се малку пријателе.
ако имаш уште нешто да прашаш нејасно,прашај.
ако не,собери си го јазикот.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Веќе реков дека сликата е невкусна и дека истата таа порака без слика би била перфектна.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 23:56 ---

присобери се малку пријателе.
ако имаш уште нешто да прашаш нејасно,прашај.
ако не,собери си го јазикот.
зашто бе хатебе да не лажам нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom