Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
стилот на пишување и потоа како го прикажуваш филмот, па ово, оно. Само што ќе ти прочитам твоја рецензија веднаш го ставам филмот на торент и лајк ти ставам, ако не ми се допадне филмот го тргнувам лајкот :icon_lol:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Се согласувам за Hunger Games. Уживав во двата дела, посебно вториов во кино иако ми се детално раскажани книгите пред 2-3 години.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Уште еден дистописки Bounty KIller
Не е апсолутна катастрофа, ама не и нешто којзнае каков филм, за акција ќе мине.
Единствено вреди да се гледа за Локен и сценава.
Очекував повеќе.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Nemozam da vervam so gledav, Now u see me kolku glup film use nemozam da prezalam za to so odvojv 2 sati da gledam vakov detski film
Не беше до толку лош бе, океј помина за блокбастер, иако имаше амбиција да биде нешто феноменално.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Nemozam da vervam so gledav, Now u see me kolku glup film use nemozam da prezalam za to so odvojv 2 sati da gledam vakov detski film

Еден од ретките филмови кои сум ги исклучил, ептен лош ми се виде, можда не е толку лош, али нешто не ми даваше да му дадам шанса, незнам...ептен overdone ми се виде.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Еден од ретките филмови кои сум ги исклучил, ептен лош ми се виде, можда не е толку лош, али нешто не ми даваше да му дадам шанса, незнам...ептен overdone ми се виде.

Не си згрешил. Ќе имаше уште понегативен став да го изгледаше до крај.
Мојата реакција за време на последните 20 минути:

Ептен сакам дискусии за филмов. Слободно можам да ја искажам фрустрацијата со гласчето на Џеси Ајзенберг, пробувајќи да е главен мангуп.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Не си згрешил. Ќе имаше уште понегативен став да го изгледаше до крај.
Мојата реакција за време на последните 20 минути:

Ептен сакам дискусии за филмов. Слободно можам да ја искажам фрустрацијата со гласчето на Џеси Ајзенберг, пробувајќи да е главен мангуп.

Џеси беше баш погоден, иритантен, со гласче, исфорсирана/беспредметна исфилманост како лик.
Филмот осим дубоќина, беше забавен. Најнепоткован хејт за годинава добива баш тој.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
КОј го бараше Дон Џон , @Blondie мислам беше ,ете го искочи на убава слика. Ако не го најдеш пиши ПП ке ти пратам линк
на руски/италијански да не е? :)
ако не е, прати да видам што имаш.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
The Act of Killing проклето добар документарец, сега видов дека всушност бил дански филм, со секој изгледан филм ги сметам за се поврвни уметници. :cuc: Богами и треба да имаш желудник на некои сцени од филмот, доста реално изработено за убивањето на комунистите во Индонезија од страна на гангстери. Не сум гледал друг документарец годинава, но според критиките ваљда овој ќе лапне Оскар, ама планирам да изгледам уште некој од номинираните ако имат снимки. Лани Searching for Sugar Man ми беше одлично уживање.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Почина Питер О Тул
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_O'Toole

Првпат сум го гледал, во филмот Лорд Џим.
Нема филм, во кој тој настапувал а што не ми се допаѓа
Лоренс од Арабија
Зимата на еден лав......
Посебно го издвојувам - Гудбај Мистер Чипс
Осум пати беше номиниран за Оскар а ниту еднаш не го доби, Но доби четири награди Златен Глобус
Добитник е на Оскар за животно дело за 2003
Отиде големиот Уметник... Нека му е лесна земјата

Kajgana Shop

На врв Bottom