Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Namesto peleti moze da se koristat semki od cresi/visni koi kostaat 70e ton. Vcera bev kaj edni rodnini koi go koristat ovoj sistem i dnevno trosat okolu 25kg semki a great okolu 80 m2.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

аман еј ај Дормер нека е наредна :р

Имам гледано ова се. Сум заостанал со некои серии па тоа ќе оди сега. Фала сепак :)

Дали некој може да ми даде совет, како да ја изолирам вратата од тераса. Имам дупли прозори, но зошто немам ролетна, ужасно е ладна и сигурно и не дихтува како што треба (завесата ми се мрда, како да дувка од некаде). Сакав да ставам бамбус ролетни или да ја наредам со стиропор однадвор, но сакам терасата да ми е функционална, што значи целосно да не ја затворам.

Дали некој може да ми даде совет, како да ја изолирам вратата од тераса. Имам дупли прозори, но зошто немам ролетна, ужасно е ладна и сигурно и не дихтува како што треба (завесата ми се мрда, како да дувка од некаде). Сакав да ставам бамбус ролетни или да ја наредам со стиропор однадвор, но сакам терасата да ми е функционална, што значи целосно да не ја затворам.
неса, ако тоа “дупли“ е како што мислам, од старите со две врати, тогаш нема спас :( најдобро што можеш да направиш е да ставиш од таа дихтунг траката (гумена, НЕ сунѓереста) на вратата, доле ако има простор да направиш едно црево од платно и да го убуташ.
друга солуција е да си ставиш ролетна која во комбинација со претходно напишаното ќе ти биде многу од корист

неса, ако тоа “дупли“ е како што мислам, од старите со две врати, тогаш нема спас :( најдобро што можеш да направиш е да ставиш од таа дихтунг траката (гумена, НЕ сунѓереста) на вратата, доле ако има простор да направиш едно црево од платно и да го убуташ.
друга солуција е да си ставиш ролетна која во комбинација со претходно напишаното ќе ти биде многу од корист

Не се од старите, од новите се ама има две стакла. Работата е и да не дува од никаде, самиот прозор е ладен и ми ја лади собата. А баш компјутерот ми е до неа ставен. Или ќе менувам местоположба или ќе ставам нешто на стаклата.

КОј го бараше Дон Џон , @Blondie мислам беше ,ете го искочи на убава слика. Ако не го најдеш пиши ПП ке ти пратам линк

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom