Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Само тесто и пастрма?

Како тоа мислиш, само тесто и пастрма? Прво што е тоа пастрма, дали знаеш?

И да, тесто као за пастрмајлија само со пастрма...

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Како тоа мислиш, само тесто и пастрма? Прво што е тоа пастрма, дали знаеш?

И да, тесто као за пастрмајлија само со пастрма...

Јас како Велешанец ќе и помогнам на госпоѓата или госпоѓицата незнам како е граматички правилно.
Пастрма сирово овчо месо кое многу мириса.Не е лошо во пастрмајлијата да се тури и јајце-две.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.760
Поени од реакции
6.182
Јас како Велешанец ќе и помогнам на госпоѓата или госпоѓицата незнам како е граматички правилно.
Пастрма сирово овчо месо кое многу мириса.Не е лошо во пастрмајлијата да се тури и јајце-две.
Баш сирово не ќе да е....
Солено и сушено....

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
А бе велешани, ќе сте имале викендов и ви пастрмајлијада. :) Нуму покуси од штипјани да останите :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.177
Поени од реакции
18.250
А бе велешани, ќе сте имале викендов и ви пастрмајлијада. :) Нуму покуси од штипјани да останите :D

Нуму и ти да не отидиш у комшии, после це тужат за велепредавство :icon_mrgr:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.839
Поени од реакции
12.343
Штипската ми беше најдобра, велешката со јацето никако не ми фаќаше око се додека не ја пробав велешката прошлата недела во Снупи ама со пастрма. Мх, мх :vozbud: ...сега и двете ми се исто вкусни.

Вечерва започнува велешката пастрмајлијада

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Стај ја цела вест, потрошете некој денар за буџет на Велес бре!

И пробајте највкусна пастрмајлија на Светот. Нема конкуренција Велешката!

Велес ве очекува :)

Вечерва започнува велешката пастрмајлијада

Македонија | Прочитана: 156 пати

Се е подготвено за викендот на пастрмајлии во Велес. На централната градска улица Благој Ѓорев се поставени штандовите за продажба на пастрмајлии и вино.

Седумте винарии од Вардарскиот регион ги донесоа планираните 13 тони вино а 17-те производители дадоа ветување дека ќе подготват над 18 илјади пастрмајлии за да го урнат рекордот од лани. Градот викендов ги очекува гурманите од цела Македонија желни да ја вкусат надалеку прочуената велешка мајсторија - питата подготвена од тесто, свинско месо, пастрма и јајца.

Освен по добрата храна и квалитетното вино, годинешната јубилејна десетта Питијада, ќе биде различна од досегашните и по тоа што за забавата ќе се погрижат велешките естрадни ѕвезди, ди џеи, чалгијата како и гостите Миле Кузмановски,групата Гердан Бени Шакири и Нон стоп како и познатата група Црвана јабука.

Манифестацијата велешка Питијада започнува попладнево и ќе трае до недела вечер за кога организаторот најави дека ќе ги соопшти бројот на посетители, потрошени пастрмајлии и вино.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Питава е поубава од онаа штипскана што ја направија цела изгорена :D

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Велешка не сум пробала, но планирам да пробам (ќе одам во Велес следната недела). А штипската сум ја пробала и многу ми се допаѓа.
па така, мојот глас оди за штипската.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.694
Поени од реакции
31.740
,,,,,,,,:icon_mrgr:,,,,,,tepachkaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,:D,,,,,,,,

,,,i daj ve molam objasnete mi shto i kakva e toa pastrmajlija bez pastrma,,,,,,
,,,, kaj shtipskata nema ni p od pastrma,,,dodeka veleshkata e napravena po site tertipi ,i vistinskiot recept za pastrmajlija,,,,,taka da samo po sebe se nametnuva deka veleshkata e onaa pravata ,,,a na shtipskata ,,,pita ,,ili veke shto i da e ,,,vreme e da i izmislat ,,vistinsko ime,,,,:)

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
,,,,,,,,:icon_mrgr:,,,,,,tepachkaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,:D,,,,,,,,

,,,i daj ve molam objasnete mi shto i kakva e toa pastrmajlija bez pastrma,,,,,,
,,,, kaj shtipskata nema ni p od pastrma,,,dodeka veleshkata e napravena po site tertipi ,i vistinskiot recept za pastrmajlija,,,,,taka da samo po sebe se nametnuva deka veleshkata e onaa pravata ,,,a na shtipskata ,,,pita ,,ili veke shto i da e ,,,vreme e da i izmislat ,,vistinsko ime,,,,:)

Тоа е тоа што требаше да го пишеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom