Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Во Скопје сосема солидна пастрмајлија со пастрма има во Бела кај Дрво Декор. За тие што не љубат овчко, има и свинска и пилешка пастрмајлија. Големата пастрмајлија е 160 што е прифатливо

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.675
Поени од реакции
14.558
Викате штипската не била ОК затоа што е без пастрма.... А јадете пица којашто нема везе со италијанската, јадете бурек со врат или слично, јадете гиро со помфрит и сето тоа е ОК нели

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.694
Поени од реакции
31.740
Викате штипската не била ОК затоа што е без пастрма.... А јадете пица којашто нема везе со италијанската, јадете бурек со врат или слично, јадете гиро со помфрит и сето тоа е ОК нели
:icon_mrgr:,,,vo greshka si ,,,,se gore navedenoto e tochno ,,,no samo delumno bidejki ,,,na orginalnite ,,recepturi ,,,na italijanska pica,,,burekot,,,giroto ,,,se po neshto im e dodadeno ,,,,,a kaj shtipskata pastrmajlija ,,,go nema toa shto navistina bi trebalo da ja okarakterizira,,,kako<>pastrmajlija<>,,,pastrmata,,,znachi ,,,osnovnoto ,,,neshto shto go pravi receptoto da bide recept ,,go nema ,,,,
,,,e da prostish ,,ama tuka veke ima golema razlika,,,,i ne meshaj babi i zhabi,,,,so dodavanje ,,,i odzimanje,,,,:)

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Меѓу велешка и штипска бирам велешка, побогата е од штипската, она е ептен еврејска. Иначе за мене, светиниколска бе!

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Што е бре тоа велешка пастрмајлија? Мислите на неготинска пита? Да, неготинската пита е поубава од штипската пастрмајлија. :D

А

Атомската мравка

Гостин
Еднаш имам пробано штипска пастрамајлија и стварно ич не ми се свиѓаше а обично не прибирам многу храна, тестото многу препечено за мој вкус плус црвен пипер ставиле внатре што дополнително го уништува вкусот на пастрамајлијата а и нема јајце да го спои тестото со месото за да се добие таа одлична комбинација. Така да гласот мој оди кај Велешката :D

Член од
27 април 2013
Мислења
94
Поени од реакции
97
Разликата е дали со или без јајца.
Велешка со јајца.
Штипска без јајца.
Ама не иде без буковец , шприцер и феферони(лути)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
чива и да е пастрмајлија, велешка, штипска, светиникослка, кочанска... само да е со пастрма... ова со свинско више некако ми е демоде :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
чива и да е пастрмајлија, велешка, штипска, светиникослка, кочанска... само да е со пастрма... ова со свинско више некако ми е демоде :)
Велиш само со пастрма да биде подготвена?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вчера бев Штип питата што ја купив,имав вчуство дека јадам пишија а не пита и на крај ја фрлив, ебати штипјаните они се кажуваат дека имале добра пита, се знае кај има добра пита Велес :)

Kajgana Shop

На врв Bottom