Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Najmnogu sto me iznervira e debilniov karakter sho go pokazaa za vreme i posle porazov. A toa e posledica od nemanje lider vo timot, a gledam trive kapiteni(plus Flamini) se trudat da se toa. Gallas i Fabregas sto bea edni od poslabite kapiteni i lideri sto sme gi imale niz godinive se poarni od sive trojca zaedno... A pak Jack pokazal sreden prst, ti ebam ko mocko se ponasat, pa ako imase muda sto ne skokna kako Kantona (maja geri) ili kako Belami vo publikata? A pak koj ke go skarat? Ko igrat vo Arsenal podolgo od skoro sive igraci so se postari od nego...

A што Озил толку бил исфрустиран од поразов на гости кај Манчестер (неограничен буџет) Сити, па он редовно губеше и со Реал со по 5-6 комада па таму не гледам дека се бунеше.

Катастрофа ти е муабетов друже.. незнаев дека некој вака може да размислува.
Дека е напизден, исфрустриран неможе да не отиде да мафне еднаш два пати на навивачите пред да оди на туш.
Сите 11 наши на теренот беа актери во денешниов пораз и сигурен сум дека не ги боли толку колку што навивачите кој што дошле на гостување и цел живот го бодрат клубот.
Фудбалерите доаѓаат и си идат, смена генерации и т.д..Навивачите остануваат тие. Како извинување од играчите и Озил во случајов не верувам дека ќе се скршел ако отишол да ги поздрави на минута, како што другите направиле.
Може он мисли дека не е кривец за поразот, дека одбраната потрфрлила, па ај сеа ме боли кур не идам. Можеби е така но тоа покажува дека не е тимски играч и неможе во победи само да е сплотен тимот.ПЛ е ролеркостер, губиш добиваш натпревари, но една од нашите најголеми доблести до сеа била што тимот останувал заедно..

Не го оправдувам ни Озил и сигурен сум дека ќе има извинување од негова страна.
Али не заслужува таква реакција од свој клубски и репрезентативен соиграч.

Грешките на судијата не се оправдување за денешниот срам. Ако сте гледале реакциите на навивачите посе поразот од Виаа на почетокот, еден навивач убаво кажа: Ако имаш квалитет, судијата не може да влијае на резултатот. Денес немавме квалитет, последните 20 минути без Фламини беа хорор. Средината без DMF не доаѓаше у обзир. Со такви напаѓачи и среден ред ни ебаа мамата и физички и психички.

У врска со Озил, мислам дека така реагираше оти е лут на одбраната. Мертесакер баш немаше никакво право така да му вика пред камерите, со оглед на тоа дека задната четворка денес беше утка.

Mesut Özil
Sorry I didn't thank the fans at the end of the game!

You have been brilliant to me and I know you had travelled a long way and spent your money to support us. I was upset with the result and know I should have come to you to say 'thank you' and I know it is a big Arsenal tradition win, lose or draw.

Mesut Özil
Sorry I didn't thank the fans at the end of the game!

You have been brilliant to me and I know you had travelled a long way and spent your money to support us. I was upset with the result and know I should have come to you to say 'thank you' and I know it is a big Arsenal tradition win, lose or draw.

гарант пер го натерал да се извини

За наредниот меч би го ставил стартер Гнабри,па се гледа дека малиот има потенцијал и желба да се докаже,подобро него него ли Вилшер или Казорла на крило.

Ова на крај со Пер не сум го видел на 5-2 изгасив ама ми личи дека си ја брка мувата од капата.

Не бе го кривел Мертесакер.

Кога одбраната прима 6 гола, тогаш потфрлил целосно и средниот ред.
Рамзи 70% точност на пасови во прво полувреме. Во лош ден, просечен накај лош играч од среден ред има 80%.

Одбраната денес не можеше да изнесе топка. Страшен пресинг од Сити, а и непомагање од средниот ред при изнесување на топка.
Голот на Фернадињо падна од тој пресинг, четвртиот гол од она што го потенцираа на MOTD, феноменалното позиционирање на Кош, а денес Вермален не го направи тоа. Да пресече топка која иде у 5 метри.

По 4-2, игравте како да немате средина, играње без желба, да не речам и непрофесионално. Дали Венгер увиде дека нема веќе резон да ги троши играчи, и ги повлече Жиру и Фламини за да ги заштеди, со оглед на тоа дека не смее да ризикува повреди и кај нив, не знам, но Арсенал прв пат го гледам да игра така сезонава.

Се слагам со тоа што рече Maкедонец_7, на 3-2 се осеќаше дека може Арсенал до изедначување(тие шансите на Жиру), но 4 гол го уби Арсенал.

Не бе го кривел Мертесакер.

Кога одбраната прима 6 гола, тогаш потфрлил целосно и средниот ред.
Рамзи 70% точност на пасови во прво полувреме. Во лош ден, просечен накај лош играч од среден ред има 80%.

Одбраната денес не можеше да изнесе топка. Страшен пресинг од Сити, а и непомагање од средниот ред при изнесување на топка.
Голот на Фернадињо падна од тој пресинг, четвртиот гол од она што го потенцираа на MOTD, феноменалното позиционирање на Кош, а денес Вермален не го направи тоа. Да пресече топка која иде у 5 метри.

По 4-2, игравте како да немате средина, играње без желба, да не речам и непрофесионално. Дали Венгер увиде дека нема веќе резон да ги троши играчи, и ги повлече Жиру и Фламини за да ги заштеди, со оглед на тоа дека не смее да ризикува повреди и кај нив, не знам, но Арсенал прв пат го гледам да игра така сезонава.

Се слагам со тоа што рече Maкедонец_7, на 3-2 се осеќаше дека може Арсенал до изедначување(тие шансите на Жиру), но 4 гол го уби Арсенал.

Ова.И Сања беше доста лош,бавен,со многу погрешни пасови,не само Монреал.

Sve se grabnale za gusa za eden poraz kako da smo izgubile finale u LS. Jes da e porazot tezok no posle padot ide podemot. Mnogu pobitni se narednite 4 kola otkolku natprevarite so si ti I junajted. Nie go pregazivme siti vo sezonata koga stanaa sampioni I pak ne ja osvoivme pl. Taka da calm down :)

Најслаб Вилшир денеска ! Премногу простор му остави на Забалета воопшто не покриваше позади тоа најдобро се виде на голот кај што се повреди Кош.Волкот не беше ништо подобар од спротивната страна ама Сити не притискаа толку на таа страна.Оваа сезона главна одлика ни е што се браниме тимски и Жиру некогаш е длабоко на својата половина но денеска немаше никаква дисциплина.

Monreal!
--- надополнето: 14 декември 2013 во 22:26 ---
Monreal!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom