Neznam dali e za tuka prasanjeto, ali neznam kade da go postavam. Denes probav da podignam pari od bankomat od tutunska banka i mi pisuva kartickata ne e vazecka, do sto moze da e?
картичката да не е важечкаmi pisuva kartickata ne e vazecka, do sto moze da e?
http://www.justice.gov.mk/LDBISReader/DocumentView.aspx?Type=1&ID=20679Dali nekoj moze da mi go isprati linkot za kade mozam da go najdam elektronski noviot zakon za krivicna postapka?
Важечка е до 2016, а да нема врска нешто што ставав пари од неа на бет365 а нели во Македонија е забрането онлине обложувањето.картичката да не е важечка
Додека овде се обидуваш да добиеш одговор на твоето прашање, мислам дека најдобро ќе биде да отидеш (или телефонски да се јавиш) до НЛБ Тутунска банка и да им го објасниш твојот проблем, тие СИГУРНО ќе ти дадат најточен одговор, оти тука може само да погодуваме!Важечка е до 2016, а да нема врска нешто што ставав пари од неа на бет365 а нели во Македонија е забрането онлине обложувањето.
Фала за одговоротМислам дека треба да се плати данок независно од тоа дали е вработен член или не. И треба до 15ти март да се поднесе до ујп пријава или како се викаше - за платени даноци од дополнителни приходи. Е сега евентуално кога се уплатувало за осигурување дел од парите мал процент можебибиле за персонален, тоа да прашаш тој што исплаќа
Значи, сметките за последните 12 месеци (1 година) од денот на стигнувањето на пимото (односно УТУЖУВАЊЕТО) НЕ се застарени, а сите други пристигнати сметки за претходните месеци / претходната година (пред незастарените) СЕ застарени! Нема потреба да ги плаќаш застарените сметки! Во случај да бидеш тужен, во приговорот ќе се повикаш на застареност на дел од долгот по член 367 став 1 точка 3 од Законот за облигационите односи и готово, ќе ги платиш само незастарените.Имам заостанат долг од ред неколку години во т-мобиле, пред некое време ми стигна писмо со известување за долгот и можност да го вртам без камата...
Но, денес најдов еден член во законот за облигациони односи кој вика http://prntscr.com/2awxta
Ако може сопвет да плакам или ???
Ти си посредникот?Дали некој има терк за договор за вработување преку посредник?
--- надополнето: 19 декември 2013 во 14:00 ---
Дали некој има договор за вработување преку посредување?
Деловник на Уставниот суд на Република Македонијада не знае некој како се почнува постапка за утврдување на уставност на член од закон? сигурен сум дека е долг и сложен процес,ама како воопшто се започнува?
конкретно,ускратено право на избор при вакцинирање.
благодарам