Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Arteta e najgolemo drvo sezonava i najgolem kocnicar, natprevari koi drugive ne dozvolija negovata igra da dojt do izraz gi dobivme. A dojt Arteta vo uloga neso da prajt na natrpevarot ja poservat rabotata. Nedelata cista sreka imavme koga kiksna,deneska si napraj crven..sledno avtogol.

Море моли се, Реал да се паднат. Или Барселона. Со нив полесно ќе поминеме, одколку со Атлетико. ПСЖ мене фаворит ми се за освојување, ако сакате смејте ми се.
Од напред не можеме да кажеме со кого полесно ќе поминеме. Пример и со Вила требаше да развалиме, а испаднаа тврд орев и на крај изгубивме.
Е сеа ако збприме за на хартија некако А.Мадрид ми изгледаат најпримамливо, а ПСЖ се доста јаки ама за разлика од Реал, барса или Баерн пак на хартија барем се подобар избор.

Артета и Фламини не се да играат заедно. Артета е подпросечен сезонава, да не употребувам потешки зборови.
Сепак, нека си ебе матер ЛШ, не верувам дека имаме сили да ја освоиме, но во лигата не смее да се загуби фокусот никако!

Маме да и ебам на сите, срамота!
Па толку омаложување на противник бе еј, Шчезни си го драпа таму, голманот на Наполи се моли а овој со некој глуп израз на фацата се смешка накај голот.
У Арсенал играте маме ви јебем, понашајте се како што треба и бидете сериозни, бековите денес кој од кој по изгубен, две конкретни шанси - два гола.
Артета колку само знаев дека ќе попие црвен, без мозок еј отпозади му иде, да ти се плукнам у лидерот!

Вечерта ми ја упропастија.

На артета црвениот беше смешки, не е тоа ни за жолт а уште помалку кога треба втор жолт да се даде.. А арсенал таква беше тактиката да се умртви играта и успеваше али увек имаш ризик да примиш гол и да губиш зашто нели.. не се замараш да напаѓаш и тоа и се деси, а тоа дека игравме таква игра покажува фактот што на 20 -30 мин игра имавме дуполо повеќе пасови и многу помалце претрчано од наполи.. војче немаше свој ден жиру слабо такоџе, фламини мотом од арсенал, т.е и кош.. двајцата беа топ

Иначе, да, влеговме многу лошо психички во мечот. Со многу лоша мисла. Но тоа е тоа. Секогаш сме оделе по тешкиот пат, така да, не ме чуди. Барселона не е како тимот шо беше лани, меѓутоа мислам дека доколку ни се падни искуството на Венгер, од Тата ќе биди клучно, но немора да значи. Реал ми е тим кој е онака најсимпатичен да ни се падни. А Баерн никако не го сакам, бидејќи мислам дека ќе ја одбрани титулата. А во финалето ќе биди против ПСЖ. :D :D

Иначе, за сабота со Сити е многу лошо ова, што ни се деси. Полошо и од второто место во групата. Влегуваат како фаворити, бидејќи иако играат топло ладно, со скоро втор состав го совладаа Баерн на гости, дома играат феноменално со сите тимови, каде имаат 100% скор. Ако сме претенденти, сериозни, ова ќе го остават зад нив и ќе одат на победа на Етихад.

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Како прво очајна игра, слабо, како да не сакаа да победат.
Кој и да се падне во втора фаза е силен противник Ат.Мадрид и ПСЖ се ептен силни тимови ама за нијанса можеби послаби од другиве лани ПСЖ на голови изгуби од Барса годинава се посилни од лани Ат.Мадрид се можеби најпосакуван противник за мене ако ништо друго ке бидат одлични натпревари како и да е ако не си прво место во ЛШ исто ти се фака дали ке стигнеш до полуфинале или ке испаднеш во 1/8финале.
Само да не е ова почеток на криза која го фака тимовите во еден дел од сезоната затоа што овој период е многу битен со многу тешки и исцрпувачки натпревари за мене примарна е ПЛ таа титула е најпосакувана

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
На артета црвениот беше смешки, не е тоа ни за жолт а уште помалку кога треба втор жолт да се даде.. А арсенал таква беше тактиката да се умртви играта и успеваше али увек имаш ризик да примиш гол и да губиш зашто нели.. не се замараш да напаѓаш и тоа и се деси, а тоа дека игравме таква игра покажува фактот што на 20 -30 мин игра имавме дуполо повеќе пасови и многу помалце претрчано од наполи.. војче немаше свој ден жиру слабо такоџе, фламини мотом од арсенал, т.е и кош.. двајцата беа топ

Абе како не е за жолт, отпозади му идеше и го закачи, сосема доволно за втор. Проблемот е што ич не размисли пред да го удри. Ако поентата било да се умртви играта, он не дотепа.

1457648_520107464754389_258745292_n.png

Последниве две утакмици катастрофа ни е играта....против Сити мора да се подобриме.
Во врска со ЛШ, што има веза дали ќе испаднеме во осмина-финале или во четврт-финале исто срање е,дури ако испаднеме во осмина-финале ќе можеме да се фокусираме само на лигата.
Инаку од можниве противници,сите имаат подобар состав од нас,така да не се замарам многу со ЛШ,кога ќе направиме покомплетна екипа тогаш ќе ми биде криво за вакви случувања,моментало во ЛШ сме само колку да учествуваме и некој денар повеќе да земе клубот.

Последниве две утакмици катастрофа ни е играта....против Сити мора да се подобриме.
Во врска со ЛШ, што има веза дали ќе испаднеме во осмина-финале или во четврт-финале исто срање е,дури ако испаднеме во осмина-финале ќе можеме да се фокусираме само на лигата.
Инаку од можниве противници,сите имаат подобар состав од нас,така да не се замарам многу со ЛШ,кога ќе направиме покомплетна екипа тогаш ќе ми биде криво за вакви случувања,моментало во ЛШ сме само колку да учествуваме и некој денар повеќе да земе клубот.

Колку покомплетна бе другар ? 8 години градиме комплетна екипа. Сега ако немаме комплетна екипа, кога !? Екипата се прави комплетна кога тимот освојува титули во ЛШ и ПЛ. Мислиш ако не овоиме ќе останат овие играчи во тимот !? Одма 3 можам да ти набројам кои ќе си одат од тимот. Не е така. Мора да се дава максимум и во ЛШ и во ПЛ. Веќе не се млади и „деца“ нашите играчи. Пер и Косилени се +26 години. Сања скоро 30. Арета исто, како и Фламини. Жиру во полна зрелост. Не е то то. Неможи секоја година истото да си го кажваме. Оваа година мора Арсенал да докажи дека е зрел. Зрел за големи нешта. Тоа најубаво ќе го докажи со победа на Етихад, во која сум длабоко убеден.

Колку покомплетна бе другар ? 8 години градиме комплетна екипа. Сега ако немаме комплетна екипа, кога !? Екипата се прави комплетна кога тимот освојува титули во ЛШ и ПЛ. Мислиш ако не овоиме ќе останат овие играчи во тимот !? Одма 3 можам да ти набројам кои ќе си одат од тимот. Не е така. Мора да се дава максимум и во ЛШ и во ПЛ. Веќе не се млади и „деца“ нашите играчи. Пер и Косилени се +26 години. Сања скоро 30. Арета исто, како и Фламини. Жиру во полна зрелост. Не е то то. Неможи секоја година истото да си го кажваме. Оваа година мора Арсенал да докажи дека е зрел. Зрел за големи нешта. Тоа најубаво ќе го докажи со победа на Етихад, во која сум длабоко убеден.

Е да ама не може и истите 11 да ги изиграат сите утакмици и да земеме и ЛШ и ПЛ..
Еве земи го Челзи, за секоја позиција имаат добра алтернатива.

Brat kompletna ekipa ne ti e povrzana so vozrasta na igrachite, mozat i 20 godishnjaci da se a ekipata da e kompletna. A arsenal ke se kompletni ko ke nemat potreba da se macham da go gleam Jenkinson kako bek i slicnite nanego sho se machev da gi gledam.

Inache Arteta i Cazorla najslabi igrachi ni se sezonava(za prvotimcive praam muabet). Valjda se osekjaat deka ke izgubat prvotimski status od novive zasiluvanja i pod toj pritisok namesto da se dokazat se poservat ...
--- надополнето: 11 декември 2013 во 23:19 ---
Е да ама не може и истите 11 да ги изиграат сите утакмици и да земеме и ЛШ и ПЛ..

i nie imame alternativa samo sto ne e dobra.

Не не, лошо мислиш. Али добро. Мое мислење е дека имаме добра клупа и добра замена за секоја позиција. Не ни треба напаѓач, да, бидејќи имаме 3ца. Волкот, Подолски и Жиру. Можеби да, ние не ги гледаме али тоа се напаѓачи од различен тип. Затоа Венгер нема да купи. Меѓутоа, океј, да не одиме толку далеку, не е ништо страшно.

Очекувам со Сити и Челзи да покажеме дека можеме да останеме на позицијата која ја имаме сега во ПЛ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom