MoneyBookers (официјална тема)

Член од
10 октомври 2012
Мислења
58
Поени од реакции
8
Ај здраво и едно прашање за тие што имаат повеќе искуство со SKRILL, од прилика пари за повлекување имам 200~ евра (НЛБ Виза Електрон) . Во ред то ќе почекам за писмо да стигни да се верификува адреса такви работи, ама ете на пример ако ги префрлам парите на картичкава, да не треба нешто да давам даноци или како и да оди тоа појма немам... Ај некој ако знае нека чкртне нешто

Ај бамп на постов, стварно ми треба ако знај некој нешто околу ова

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Дополнителна провизија при вадење на пари од Скрил. Ја сменија банката и сега трансакциите од Скрил проаѓаат преку Дојче банк, кои земмат дополнителна провизија. Чисто да си знаете со време ...

Член од
10 октомври 2012
Мислења
58
Поени од реакции
8
Абе јас неможам парите да си ги извам (т.е некои верификации бараат, да не сакат под скенер да им се стам, не се нормални) а за провизијата нема бегање секако :)

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
Значи им пратив и од банка и моја лична карта и све уште не ми ја одблокирале сметката. Им пратив уште 5 e-mail, 1 недела помина уште не ми вратиле. Кога одам Withdraw си внесувам цифра и кликам Withdraw money и втор чеков внеси ја твојата дата на раѓање за да ги извадиш парите(најверојатно поради сигурност) и ми пишува грешна е неколку пати и ми ја блокираја, па ми побараја документи ама ете 1 недела нема ништо од нив. Што да правам, едниствено остана да им се јавам?

Член од
10 октомври 2012
Мислења
58
Поени од реакции
8
Значи им пратив и од банка и моја лична карта и све уште не ми ја одблокирале сметката. Им пратив уште 5 e-mail, 1 недела помина уште не ми вратиле. Кога одам Withdraw си внесувам цифра и кликам Withdraw money и втор чеков внеси ја твојата дата на раѓање за да ги извадиш парите(најверојатно поради сигурност) и ми пишува грешна е неколку пати и ми ја блокираја, па ми побараја документи ама ете 1 недела нема ништо од нив. Што да правам, едниствено остана да им се јавам?

Иста ситуацијата е кај мене брат, не се малце пари во прашање, да беа 50/60 евра ајде де, ама овие стварно немаат памет ....

Член од
18 февруари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
14
Pocekaj ke ti odgovorat. Ne im dosagaj so mailovi pravis samo pogolema zbrka I ke si sozdades dopolnitelni problemi.
Bavni se ama profesionalni ako si se regularen ke go resat problemot samo bidi trpeliv I ne im prakaj mailovi sekoj den vsusnost koga ke im pratis email cekaj dodeka ne ti odgovorat i ne im prakaj vtor email dodeka ne dobies odgovor.

- sent from mobile -

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
За сите кој шо им пишеле е-маилој и не им вратиле нека се јават на бројов +44 20 3514 5562 и тука да си завршат работа со акаунтот. Мене ми беше блокиран и им пратив 20 е-маилој и лични карти пасоши и триста глупости. Кога се јавив ме праша за е-маил адреса и ми ги најде таму документите и само ме праша кога си роден кој град и поштенски број и ми рече за 1 сат ке добиеш е-маил и ќе ти се одблокира сметката. За 15 мин го добив е-маилот и се логирав на скрилл и после пола сат ојдов Withdraw ја влесов сумата па неџт па после дата на раѓање и све е ок. Чекам само уште неколку дена за да стигнат парите на Visa E (бидејќи се чека во рок од 1 недела).

LePAk

пензиониран воваџија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
113
Поени од реакции
80
Здраво,
гледам дека користите Skrill без никаков проблем, само кај мене се јавуваат вакви говненици. Значи си имав PayPal акаунт и се беше добро додека не го достигнав лимитот за примање пари, потоа се префрлив на Skrill. Све ми е верификувано, и на адреса ми стигна и код и кредитна картичка и се. Кога идам withdraw повторно ми бара да ја верифицирам картицата и кога продолжувам, страната ми дава 404 грешка... Ги контактирав на мејл и никаде ги нема да одговорат. Некој се сретнал со ваков случај до сега?

Член од
18 февруари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
14
Каква картичка ти стигна. Како што знам македонија сеуште ја нема достапна за издавање на Skrill prepaid master card.

Член од
10 октомври 2012
Мислења
58
Поени од реакции
8
Здраво,
гледам дека користите Skrill без никаков проблем, само кај мене се јавуваат вакви говненици. Значи си имав PayPal акаунт и се беше добро додека не го достигнав лимитот за примање пари, потоа се префрлив на Skrill. Све ми е верификувано, и на адреса ми стигна и код и кредитна картичка и се. Кога идам withdraw повторно ми бара да ја верифицирам картицата и кога продолжувам, страната ми дава 404 грешка... Ги контактирав на мејл и никаде ги нема да одговорат. Некој се сретнал со ваков случај до сега?

Јави се кај нив, преку маил тешко е џабе :) Најбрзо ќе решиш проблем преку телефон

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
Најдобро е да се јавиш и ако користиш картица(за Visa Electron знам, за други незнам) од Стопанска Банка, самата банка ја отфрла трансакцијата и неможеш да ставиш пари на Skrill ниту па да повлечиш и ќе мора да поднесеш барање за Visa Internet или Visa Online незнам точно како беше. За да немаш проблеми поденси барање за Visa Electron од НЛБ Тутунска Банка и ќе немаш никаков проблем(барем јас досега не сум имал).

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Во добар ден!

Сакам да си продавам сток фотки на сток компании, повеќето сакаат пејпал као средство за исплата, ама има некои шо работат со Скрил. Муабетов ми е, пошо сум ептен лаик у вакви ствари, може некој да ми обави туторијал шо се треба да напраам за да отворам функционален акаунт? Значи ми треба се, каква картичка, од која банка, шо како зашо, пошо појма неам.

Данкешен.

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
Оди во Тутунска Банка и речи им сакам да поднесам за Виза Електрон. Незнам колку дена се чека. Кога ќе ја земиш оди на www.skrill.com и оди отвориси акаунт. Внесувај точни податоци бидејќи ќе треба да го верифицираш акаунтот, ако имаш погрешни внесено ќе ти го блокираат. После оди Bank and Credit Accounts па Add credit or debit card. Па ги внесуваш 16-те цифри, датата на истекување и 3-те бројки од назад на картичката. Па потоа ќе побараат од тебе за што ќе ги трошиш парите и од картичката ќе ти одземат рандом сума помеѓу 1.01 и 2.99 евра и ќе побараат од тебе да видиш колку пари ти земале во евра и да внесиш. За да видиш колку ти земале или оди во банка на шалтер или јави се во Тутунска или најдобро оди на www.nlbklik.com.mk и направи си акаунт и ќе можеш тука да ги следиш сите твој трансакции и да видиш колку ти земале, колку си потрошил и така натака. Нормално во денари ќе ти земат па ти ќе мора да поделиш со среден курс на народна банка. 80% работата е завршена. Ако сакаш да пратиш пари, праќаш само на e-mail address на ништо друго. Ако ти праќаат само ќе треба да им ја кажиш твојата e-mail address што си се регистрирал на skrill. Ако сакаш да си ставиш од на картичка одиш на Upload, а ако сакаш да повлечиш пари на картичка тогаш одиш на Withdraw. Јас имав проблем кога ми пратија пари на skrill и сакав да си ги ставам(withdraw) на картичка. Кога ќе одиш Withdraw ќе ти побараат да ја внесиш твојата дата на раѓање ама кај мене не можеше да се префрлат. Поради сигурносни причини ќе ти го блокираат акаунтот и ќе мора да пратиш документи за верификација на акаунтот. Сликај ја Личната карта од двете страни и во Paint направи како да е една, па оди во Тутунска и побарај им Bank Statement(тоа е твојата состојба на сметката(картичката) и на тој документ ќе мора да има адреса на живеење нормално твоја. Така ќе се верифицираш самиот ти и твојата адреса на живеење. Мислам нема да ти го средат за 2-3 дена, туку ќе трае повеќе како кај мене. Ако не ти средат за 2-3 дена слободно јави им се и ќе те прашаат кога си роден, поштенски број и бла бла за да видат дали си стварно ти. Ќе им кажиш дека си пратил документи и замоли ги да ги проверат. После неколку сати твојот акаунт ќе биде активен. За да ја верифицираш адресата можеш и ако имаш телефон на претплата и гласи на твое име сметката да им ја сликаш и таа да ја пратиш, а има и други начини ти ги пишува на skrill, според мене најдобро е со Bank Statement. Ако ти е нејасно друго слободно пиши.

Член од
30 декември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
0
Mi stigna mail od skrill so tekst "You recently requested to verify your address on your Skrill account. We would like to inform you that your verification letter has been sent. Please allow 2-5 working days for delivery depending on the speed of the respective local postal service in your country. Instructions on how to complete the verification will be included in the letter.
Thank you for using Skrill!
The Skrill Team"
Sakam da prasam sto sleduva posle ova, dali treba da dobijam pismo na mojata adresa vnatre so nekoi 6 - digit code, zatoa sto taka mi kazuva da go vnesam toj kod koga otidam na skrill i da verificiram adresata?

Kajgana Shop

На врв Bottom